Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, genellikle tedavi arayışına girmezler. Çünkü kendilerinden çok çevrelerini yorarlar. Bu kişilerin yakın çevrelerindeki insanlar çeşitli şikayetlerle uzmanlara başvururlar. Pa..
Borderline kişilik bozukluğunun tedavisi uzun zaman alır. İlaçla tedavisi mümkün olmaz; bazı durumlarda belli duyguları geçici olarak rahatlatma amacıyla ilaç önerilebilir. Deneyimli bir psikoterapist tarafından uzun sür..
Muş'un Malazgirt ilçesinde Kaymakamlık, 30 yıldır derme çatma bir evde yaşayan 4'ü engelli 5 kişilik Karana ailesi için ev yaptırdı...
Beğenilmemek, narsisistik kişilik bozukluğu olan kişiyi çok rahatsız eder. Bu durum, başarısızlık korkusuna zemin hazırlar. Başarısızlık korkusu, çocukluk çağında yaşanan olaylarla da ilişkilendirilebilir...
Narsisistik kişilik bozukluğu olan insanların çoğunun ortalama başarısı yüksek olur. Çünkü başarı odaklı yaşarlar. Dolayısıyla iş hayatıyla ilgili fazla sorun yaşamazlar. Genellikle ilişkilere dair sorunları olur. Uzun s..
Borderline kişilik bozukluğu olan kişilerin tedavi olmaması, yakın ilişkileriyle ilgili önemli sorunlar yaşamalarına yol açar. Düzenli bir ilişki yürütmeleri çok zor olur. İş hayatındaki başarıları da sürekli değişkenlik..
Borderline kişilik bozukluğu olan insanlarda terkedilme hassasiyeti diğer insanlara göre daha yüksek olur. Bu kişilerde ayrılık sonrası yas süreci yıllarca sürebilir. Duygusal beklentileri yüksek olur...
Narsisistik kişilik bozukluğu olan kişilerde genellikle başarısızlık korkusu olur. Ancak nadiren yüksek başarı korkusu da kendini gösterebilir. Hedeflediği başarıdan daha yüksek bir başarı elde eden kişi, bu durumda da k..
Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, hayatlarında hep zorluk ve sıkıntılar varmış gibi hissederler. Olmasını istedikleri ancak bir türlü olmayan şeyler için sürekli olarak kendilerince bahane üretirler. Genelli..
Borderline kişilik bozukluğu olan kişilerin olumsuz davranışları istem dışı olarak sergilediklerini unutmamak gerekir. Çoğu davranışları içgüdüsel olarak ortaya çıkar. Bu kişilere kendini ifade edebilmeleri için alan tan..
Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, hem pasif hem de agresif bir tutum sergilerler. Zaman zaman fazla öfkeli olabilirler. Bu kişilerin etrafındaki insanlar, nasıl davranacakları konusunda çoğu zaman karışık düş..
Borderline kişilik bozukluğunda beğenilme ve ruhsal bütünlüğü koruma ihtiyacından dolayı bazı insanlar rastgele cinsel ilişkiler yaşayabilirler. Bu şekilde duygusal dengelerini sağlamaya çalışırlar...
Borderline kişilik bozukluğu olan bazı insanlar, zaman zaman kendilerine zarar verme davranışında bulunabilirler. Acı hissiyle duygusal durumlarını dengede tutmaya çalışırlar. Bu davranışı gösteren kişileri yargılamadan ..
Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, ilişkilerin başında sorunsuz ve keyifli zaman geçirirler. Hayatlarındaki kişiyi kısa sürede iyi tanıyıp nasıl mutlu edebileceklerini keşfederler. Ancak bir süre sonra mutlu etme..
Zonguldak Alaplı ilçesinde yaklaşık 50 kişilik bir grup bastıkları kahvehanenin camlarını kırdı, masa ve sandalyelerle içeridekilere saldırdı. Saldırı sırasında kırılan camların üzeriZonguldak Alaplı ilçesinde yaklaşık 5..
Histerik kişilik bozukluğuna sahip kişiler şefkat ve şehveti birbirinden ayıramazlar...
Obsesif Kompulsif kişilik bozukluğuna sahip bireylerin başlıca özellikleri mükemmeliyetçi olmalarıdır...
Bağımlı kişilik bozukluğunun temel özelliği bakılma gereksinimidir...
Çekingen kişilik bozukluğuna sahip bireylerin temel özellikleri yetersizlik duygusudur...
Narsisistik kişilik bozukluğuna sahip bireylerin aşırı kendine güven halinin temelinde güvensizlik duygusu yayar...
Borderline kişilik bozukluğuna sahip bireyler duygularını ve dürtülerini kontrol etmekte zorlanırlar...
Paranoid kişilik bozukluğuna sahip bireylerin temel özelliği güvensiz ve şüpheci davranışlarıdır...
Antisosyal kişilik bozukluğuna erkeklerde kadınlara oranla daha sık rastlanır...
Şizoid kişilik bozukluğuna sahip bireyler ikili ilişkilerde bulunmaktan çok hoşlanmazlar...
Kişilik bozuklukları toplam nüfusu yüzde 10-30 oranında etkiler...
Kişilik bozukluklarında ideal tedavi yöntemi psikoterapidir...
Kişilik bozukluğunu diğer psikiyatrik rahatsızlıklardan ayırt etmek için doktorun yakın takibi gerekir...
Kişilik bozukluklarının oluşumunda psikolojik, biyolojik ve sosyolojik faktörler etkilidir...
Kişilik bozukluğu ergenlik döneminde başlar ve kalıcıdır...
Cüneyt Özdemir ile Soru-Yorum programına konuk olan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, büyük ameliyatlar geçiren hastalarda kişilik değişikliği yaşanıp yaşanmadığı konusuna açıklık getirdi...