#Aachen Üniversitesi

Çingene Kızı mozaiğinin 12 parçalık replikası ABD'ye gitti 01:26

Çingene Kızı mozaiğinin 12 parçalık replikası ABD'ye gitti

Gaziantep Zeugma Müzesi'nden kaçak olarak Amerika'ya götürülen Çingene Kızı mozaiğinin parçaları 2018'de tekrar Türkiye'ye getirilmişti. O 12 parça eserin replikaları üretildi. Anlaşma gereği sergilenmek üzere ABD'nin Bo..

17 yaşındaki lise öğrencisi PCR cihazı yaptı! 'Cihazım, testti yarım saat erken bitiriyor' 06:29

17 yaşındaki lise öğrencisi PCR cihazı yaptı! 'Cihazım, testti yarım s

Kütahya’da lise öğrencisi Recep Görkem Akandere (17), evine kurduğu atölyesinde parçalarını ve yazılımını kendisinin hazırladığı, koronavirüs testlerinde kullanılan PCR cihazı üretti. Başvurusu üzerine Kütahya Sağlık Bil..

Üç Hür El&Kolbastı (1974) 02:06

Üç Hür El&Kolbastı (1974)

Üç Hür El Kolbastı (1974) Trabzon Türk Rock müzik tarihinin kardeş grubu Üç Hürel, 1970 yazında Onur, Haldun ve Feridun Hürel kardeşler tarafından kuruldu. Aslında söz konusu bu tarih, grubun Üç Hürel ismi altında ilk..

ALS hastaları için iletişim umudu 01:12

ALS hastaları için iletişim umudu

Hollanda’daki Utrecht Üniversitesi Tıp Merkezi amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalarının konuşmadan iletişimini sağlayan bir çalışma yapıyor...

  • Cowboy tarafından
  • 1.058 görüntüleme
  • 8 yıl önce
Mühendisler Drone'u kontrol etmek için Sanal Gerçeklik Gözlüğü yaptılar 00:40

Mühendisler Drone'u kontrol etmek için Sanal Gerçeklik Gözlüğü yaptıla

Voronezh Üniversitesi sanal gerçeklik gözlüklerle vizyonu ile kontrol edilebilir drone prototipini sundu. haydi seyredelim :-D..

  • Cowboy tarafından
  • 1.118 görüntüleme
  • 8 yıl önce
Sıçanları gıdıkladığımızda neden kahkaha atıyoruz 03:18

Sıçanları gıdıkladığımızda neden kahkaha atıyoruz

Sıçanları gıdıklama nasıl tepki verdiğini inceleyerek, bilim adamları nasıl bir beyin süreçleri içgörü kazandığını ve hissi yanıt veriyor.. Eğer gıdıklama yaparken neden gülüyorsunuz? Berlin Humboldt Üniversitesi bili..

  • PengoTV tarafından
  • 867 görüntüleme
  • 8 yıl önce
Güneş Dünyayı Aydınlatırken Uzay Neden Karanlık 00:58

Güneş Dünyayı Aydınlatırken Uzay Neden Karanlık

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan Abdulaziz Bayındır isimli bir ilahiyatçı beyin yakan açıklaması ile güneşin dünyayı aydınlatmasını anlattı. Din ve fıtrat araştırmaları isimli panelde konuşan Bayı..

  • PengoTV tarafından
  • 937 görüntüleme
  • 8 yıl önce
Türk Astrofizikçinin Büyük Keşfi - Burçin’in Galaksisi 03:37

Türk Astrofizikçinin Büyük Keşfi - Burçin’in Galaksisi

ABD’de Minnesota Duluth Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Burçin Mutlu Pakdil daha önce gözlemlenmemiş ve oldukça nadir görülen yeni bir galaksi keşfetti...

  • PITIRCIK tarafından
  • 1.146 görüntüleme
  • 8 yıl önce
Öğrenciler İşaret Diliyle Klip Çekti 01:22

Öğrenciler İşaret Diliyle Klip Çekti

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Akkuş Meslek Yüksekokulu öğrencileri, yörede sevilerek dinlenen Akkuş'un Gürgenleri türküsüne işaret diliyle klip çekti...

Van Kedilerine Çipli Takip Sistemi 03:43

Van Kedilerine Çipli Takip Sistemi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Van Kedisi Takip Sistemi çalışmasıyla derinin altına yerleştirilen çip sayesinde kediye ait tüm bilgilere ulaşılabiliyor..

Yolda Erkek Arkadaşı Tarafından Şiddete Uğrayan Kadın Şakası 07:03

Yolda Erkek Arkadaşı Tarafından Şiddete Uğrayan Kadın Şakası

Yolda erkek arkadaşı tarafından şiddete uğrayan kadını görseniz ne yaparsınız? Erzincan Üniversitesi öğrencileri 'Kadına Şiddet'in sosyal deney videosunu çekerek, toplumsal duyarlılığı gözlemledi...

  • PITIRCIK tarafından
  • 750 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Şahika Ercümen Kimdir? 03:50

Şahika Ercümen Kimdir?

Profesyonel Serbest Dalgıç, Serbest Dalış Eğitmeni, Beslenme ve Diyet Uzmanı. 2014 yılı itibarıyla serbest dalış alanında 6 adet resmi dünya rekoru sahibidir. Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 tarihinde Çanakkale’de doğmuştur..

Müge Anlı Kimdir? 02:37

Müge Anlı Kimdir?

Müge Anlı, 19 Aralık 1973 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası İhsan Anlı'dır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını ise Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde hukuk ü..

Tarık Akan Kimdir? 03:13

Tarık Akan Kimdir?

1949 senesinde dünyaya gelen Tarık Akan aslen Gümüşhane'lidir. Ortaokul ve Liseyi İstanbul Bakırköy'de tamamlayan usta sanatçı Tarık Akan üniversite eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği ve İstanbu..

Müge Anlı Kimdir? 01:04

Müge Anlı Kimdir?

Müge Anlı, 19 Aralık 1973 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası İhsan Anlı'dır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını ise Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde hukuk ü..

Neslihan Atagül Kimdir? 01:53

Neslihan Atagül Kimdir?

Neslihan Atagül, Türk, Beyaz Rus ve Çerkes oyuncu ve manken. 2005 yılında Erberk Ajansa kayıt yaptırdıktan 2 ay sonra bir reklam filminde oynamıştır. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünde okumaktadır. Doğum: 20 Ağusto..

Kochevar Felçli Kolunu Yeniden Kontrol Edebiliyor 00:57

Kochevar Felçli Kolunu Yeniden Kontrol Edebiliyor

Bisiklet kazası sonrası boynundan aşağısını hareket ettiremeyen felçli Bill Kochevar, ABD'nin Case Western Reserve Üniversitesi'ndeki araştırmacıların beynine yerleştirdiği sensörler sayesinde artık kolunu yeniden hareke..

  • Umut Tv tarafından
  • 597 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Turgut Özal'a Fahri Doktora Diploması izle 07:15

Turgut Özal'a Fahri Doktora Diploması izle

1991 yılında Turgut Özal'a Pensilvanya Üniversitesi tarafından verilen fahri doktora diploması ve Ali Kırca'nın, Turgut Özal ile konu hakkındaki röportajı. Ayrıca Pensilvanya Üniversitesi Öğretim Üyesi Bülent Gültekin il..

Son Dakika- İzmir'de Operasyon! Özel Harekat Binasını Bombalayan Pilotun Eşi de Gözaltında 01:55

Son Dakika- İzmir'de Operasyon! Özel Harekat Binasını Bombalayan Pilot

Son Dakika- İzmir'de Operasyon! Özel Harekat Binasını Bombalayan Pilotun Eşi de Gözaltında Son dakika gelişmesi... İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden 29 kişi FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına al..

Zahit Bizi Tan Eyleme -Şehzade Mustafa 04:37

Zahit Bizi Tan Eyleme -Şehzade Mustafa

Zahit Bizi Tan Eyleme -Şehzade Mustafa Zahid bizi tan eyleme Hak ismin okur dilimiz, Sakın efsane söyleme Hazrete varır yolumuz. Sayılmayız parmak ile, Tükenmeyiz kırmak ile. Taşramızdan sormak ile, Kimse bilmez ahvalim..

  • Dini Mubin tarafından
  • 1.789 görüntüleme
  • 8 yıl önce
ABD′de Yapay Rahim Üretildi 00:50

ABD′de Yapay Rahim Üretildi

ABD'deki Philadelphia Üniversitesi bilim insanları yapay rahim geliştirmeyi başardı. Bu sayede prematüre bebeklerin hayatta kalma şansının artırılması hedefleniyor...

  • Umut Tv tarafından
  • 620 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Türkü Türkü Türkiyem 34.Bölüm 1:31:52

Türkü Türkü Türkiyem 34.Bölüm

Aslı Deniz'in sunuculuğunu yaptığı programın 34. bölümünde; Nazan Tuğrul, Ali Rıza Aslandoğan, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Halk Dansları Topluluğu ve Gazi Üniversitesi THM Korosu konuk edilmektedi..

  • TRT ARŞİV tarafından
  • 1.011 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Türkü Türkü Türkiyem 35.Bölüm 1:30:28

Türkü Türkü Türkiyem 35.Bölüm

Aslı Deniz'in sunuculuğunu yaptığı programın 35. bölümünde; Yavuz Top, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Halk Dansları Topluluğu ve Gazi Üniversitesi THM Korosu konuk edilmektedir...

  • TRT ARŞİV tarafından
  • 1.179 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Emzirmeyen Annelerde Meme Kanseri Riski 4 Kat Fazla 03:48

Emzirmeyen Annelerde Meme Kanseri Riski 4 Kat Fazla

Emzirmeyen Annelerde Meme Kanseri Riski 4 Kat Fazla Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan, gebelik sırasında bebekten anneye geçen kök hü..

Voleybol Maçında Kızlar Tekme Tokat Kavga Etti 02:10

Voleybol Maçında Kızlar Tekme Tokat Kavga Etti

Kahramanmaraş’ta oynanan ÜNİLİG Bayan Voleybol Final maçında yumruklar konuştu. Elazığ Fırat Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bayan Voleybol maçında tekme tokat kavga çıktı...

  • JET TV tarafından
  • 945 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Van Kedilerine  İşitme Testi  Yapılıyor 02:36

Van Kedilerine İşitme Testi Yapılıyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde, Van kedileri için işitme testi yapılmaya başlandı...

BAU-NETAŞ Techno Academy İlk Mezunlarını Verdi 04:27

BAU-NETAŞ Techno Academy İlk Mezunlarını Verdi

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile NETAŞ'ın 2014 yılında başlattığı 'BAU-NETAŞ Techno Academy Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programı' ilk mezunlarını verdi...

KTÜ'de Güvenlik Görevlileri İle Sol Görüşlü Öğrenciler Arasında Kavga Çıktı 00:59

KTÜ'de Güvenlik Görevlileri İle Sol Görüşlü Öğrenciler Arasında Kavga

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde sol görüşlü bir grup tarafından üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere izinsiz bildiri dağıtıldığı sırada özel güvenlik görevlileri ile grup arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik ..

Mürekkepsiz Yazıcı Dönemi Başlıyor 03:46

Mürekkepsiz Yazıcı Dönemi Başlıyor

Yazıcı teknolojisinde yeni döneme giriliyor. Hollanda’daki Delft Üniversitesi’nin eski öğrencileri mürekkep kullanmadan herhangi bir kağıda baskı yapılabilen yöntemi geliştirdi. Bu teknik ilkokulda büyüteç ve güneş ışığı..

Çin İsrail Teknoloji İşbirliği Rekor Artıyor 02:50

Çin İsrail Teknoloji İşbirliği Rekor Artıyor

2016'da Çin'in İsrail'e olan yatırımları, 2015'ten on kat daha fazla olan rekor bir seviyeye ulaşan 16,5 milyar ABD dolarına ulaştı. En yeni teknoloji Alanları: Yapay Zeka (Artificial intelligence), dronlar, robotlar, ..