Aort sisteminde, aort darlığı ve kapağın tam kapanamaması gibi iki temel hastalık türüne rastlanabilir. Kapağın tam kapanamaması durumunda ani bayılmalar, fiziksel aktivite sonrası nefes darlığı ve çarpıntı görülebilir. ..
Mitral kapak hastalıkları, fiziksel aktivite sonrası nefes darlığına yol açar. Hastalık ilerledikçe hastanın efor kapasitesi düşer. Ritim bozukluğu ve çarpıntı görülmeye başlar. Hasta öksürük nöbetlerinden ötürü yatmakta..
Mitral kapak, kalbin sol karıncığıyla sol kulakçığı arasında yer alır. Kanın kalp içerisinde tek yönde ilerlemesini sağlar. Mitral kapak hastalıkları, doğumsal olabilir veya sonradan edinilebilir. Doğumsal mitral kapak h..
Kalp kapak hastalıkları, belli bir noktaya kadar hiç belirti vermeyebilir. İlerleyen kalp kapak hastalığı, kişide fiziksel aktivitelerden sonra nefes darlığına yol açmaya başlar. Nefes darlığının yanı sıra çarpıntı ve ri..
Triküspit kapak hastalıkları, nefes darlığı ve çarpıntıya sebep olur. İlerleyen dönemlerde ayaklarda ödem ve karında sıvı toplanması gibi sorunlar kendini göstermeye başlar...
Atom tedavisi, tiroid bezinin fazla çalışması durumunda uygulanır. Tiroid dokusunu yok ederek fazla çalışmayı durdurur. Tükürük bezinde çeşitli reaksiyonlara yol açabilir. Tedavi yüksek dozda uygulandıysa yayılımı önleme..
Tiroid bezinde işlevsel veya yapısal olarak iki temel gruba ayırabileceğimiz hastalıklar görübilir. Tiroidin aşırı büyümesi veya küçülmesi, tiroid bezinde nodül oluşumu ve benzeri rahatsızlıklar yapısal bozukluklar kapsa..
Salgılanan hormon düzeyinin fazla yüksek olması cerrahi tedavide riski artırabilir. İlk adım olarak hormon düzeyinin medikal tedaviyle indirilmesi gerekir...
Hipertansiyon, çoğu zaman hiçbir şikayete yol açmaz. İnme, felç veya kalp krizi gibi ciddi tablolarla kendini gösterebilir. Bazı hastalarda baş ağrısı belirtisi görülebilir. Hipertansiyondan kaynaklanan baş ağrısı, ense ..
Yüksek sodyum içeriği olan besinler, tansiyonun yükselmesine yol açar. Hazır çorbalar, kurutulmuş tarhana, sosis, et suyu tabletleri, turşu, ketçap, kraker, konserve ton balığı gibi besinler sodyum içerir. Hipertansiyon ..
Hipotansiyon; baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissiyle kendini gösterir. Tansiyonu düşen hasta, kendini bayılacak gibi hisseder. Soğuk terleme söz konusu olabilir...
Robotik cerrahi yöntemi, hastanın göğüs kemiği kesilmeden uygulanır. Tüm işlem hastanın vücudunda hiçbir kesi yapılmaksızın, yalnızca birkaç delik açılarak gerçekleştirilir. Hastalar, robotik cerrahi uygulamasından sonra..
Pulmoner kapak, kalbin sağ karıncığından akciğerlere giden damarın başında yer alır. Pulmoner kapak hastalıkları, genelde doğumsal nitelik taşır..
Kötü huylu kolesterolün yüksek olması, kalp krizini tetikler. Kolesterol düzeyi normal olan kişilerde kalp krizi nadiren görülür. İyi huylu kolesterolün düşüklüğü, sigara kullanımı, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi ..
Kalp krizi, şiddetli bir göğüs ağrısına sebep olur. Bu ağrı, yanma ve baskı hissiyle ortaya çıkar. Sol veya sağ kola yayılabilir. Çoğunlukla terlemeyle birlikte kendini gösterir. Krizden kalbin alt duvarı etkilendiyse ka..
Polikistik over sendromunun çeşitli belirtileri vardır. Hastaya polikistik over sendromu teşhisinin koyulabilmesi için en az iki krtiterin tespit edilmesi gerekmektedir. Rotterdam kriterlerine göre polikistik over sendro..
Alerjik rinitin belirtilerinin başında dirençli ve gitgide artan burun tıkanıklığı geliyor. Hasta nefes ve koku alamaz. Yaşam kalitesi olumsuz etkilenir. Üst üste defalarca hapşurma da alerjik rinit belirtisi olabilir. A..
Bebeklerde süt alerjisi genellikle anne sütünden ek gıdaya geçiş döneminde ortaya çıkar. Süt alerjisi tüm vücutta farklı belirtiler verebilir. Deride ürtiker, kurdeşen, kaşıntı, kızarıklık, döküntü, egzama, kuruluk gibi ..
Alerjiye neden olan en önemli faktörlerden biri genetik. Genetik olarak alerjiye yatkın olmanın yanı sıra alerjene çevresel olarak maruz kalmak alerjiye neden olur. Alerjiye neden olan spesifik maddelere maruz kalmanın y..
Besin alerjileri immunoglobulin E denilen bir molekül aracılığıyla oluşur. Alerji yapan besinlerin çok az miktarda alımı bile rahatsızlığa neden olur. Besin alerjileri bazen anaflaksi denilen, tüm vücudu etkileyen, hayat..
Çocuklarda besin alerjilerinin belirtileri çok çeşitlidir. Alerji tüm vücudu tutabilir. Besin alerjileri gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma, burunda hapşuruk, tıkanıklık, akıntı, koku alamama, büyük hava yollarında tı..
Çocuklarda görülen alerjik rahatsızlıklar çok çeşitlidir, bunların bazıları net bir şekilde anlaşılabilir, kimisi ise sinsidir. İnsan vücudu tepeden tırnağa alerjiden etkilenir. Gözlerde göz nezlesi, burunda alerjik nezl..
Susuzluğun ilk belirtisi ağız kuruluğu ve su içme ihtiyacının oluşmasıdır. Terleme yoluyla oluşan su kaybı da susuzluk göstergesidir...
Kış mevsiminde görülen zatüre ve nezle artışı yaz mevsiminde de klima nedeniyle görülebilir. Bunun yanı sıra klimanın filtrelerinin kirli olması kişilerin enfeksiyon kapmasına neden olur...
Lejyoner hastalığı nezle, öksürük, ateş ve kırgınlık hissi yaratır. Mikrobun akciğere yerleşmesiyle öksürük artar ve mikrop zatüreye dönüşür...
Sıcak çarpması öncelikle baş ağrısıyla kendini belli eder. Bunun yanı sıra mide bulantısı, kusma ve yüksek ateş de sıcak çarpması belirtileridir...
Güneşin iki türlü etkisi vardır. Bunlardan ilki cildi olumsuz yönde etkileyen ultraviyole ışınlarıdır. Bir diğer olumsuz etkisi sıcak nedeniyle kişilerde meydana gelebilecek çeşitli rahatsızlıklardır. Güneş ve sıcak kalp..
Havuz ve deniz hastalıkları genellikle denizin ve havuzun temizliğine bağlı artar veya azalır. Havuz suyu durağan bir su olduğu için deniz suyundan daha kirlidir. Kulağa kirli su kaçması kulak enfeksiyonuna yol açabilir...
Yaz hastalıkları dendiğinde güneşten ve sıcaktan kaynaklanan hastalıklar akla ilk gelenlerdir. Bunun yanı sıra yaz mevsimiyle sayılarında artış olan sinek ve böceklerden de bulaşan hastalıklar olabilir. Deniz ve havuzlar..
Cilt kanserleri diğer kanser türleri gibi sinsice ilerlemez. Vücutta bulunan ve uzun süre geçmeyen yaralar cilt kanseri belirtisi olabilir. En habis kanser türü olan malin melanom kanser türünde benlerdeki değişiklere d..