Siğiller; olağan siğil, düz siğil, filiform siğil, plantar siğil ve genital siğil olmak üzere gruplara ayrılır...
Yaz aylarında özellikle ayak ve kasık mantarları gibi deri hastalıklarına sık rastlanır. Isı ve nem bu mantarların oluşumunda önemli rol oynar. Yazın sık görülen bir diğer deri hastalığı ise isiliktir...
Alerjik cilt hastalıklarının birçok çeşidi bulunur. En sık rastlananlar egzama türleridir...
Uzm. Dr. Cem Öcal raşitizm nedenleri hakkında bilgi veriyor...
Cilt altı implant yöntemi, adet düzensizliklerine yol açabilir. Bir diğer dezavantajı ise etkisinin uzun süre devam etmesinden kaynaklanır. İmplant çıkarıldıktan sonra doğurganlığın tekrar kazanılması uzun zaman alabilir..
Ertesi gün hapı, yüksek dozda progesteron hormonu içerir. Buna bağlı olarak adet düzensizlikleri söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra kısa süreli duygusal bozukluklara yol açabilir...
Spiral yöntemi, tek bir uygulamayla beş sene boyunca doğum kontrol imkanı sağlar. Karın içi ağrıları azaltır. Spiral kullanan kişi, kontrollerini aksatmazsa sorun yaşamaz...
Vajinanın içine yabancı cisim kaçması, parazit enfeksiyonu ve benzeri sebepler çocuklarda vajinal kanamaya sebep olabilir...
Parkinson hastalığının çeşili nedenleri vardır, bunların başında genetik eğilim, kimyasal ürünlere maruz kalınan fabrika ve tarım işçilikleri gibi durumlar sayılabilir...
İnme denildiği zaman akla aniden oluşan felç gelir. Bunun da nedenlerinin başında damar tıkanıklığı gelir. Ani beyin kanamaları, kafa travmaları da felce neden olabilir...
Yüz felci, fasiyal sinir denen bir sinirin hastalanması sonucu ortaya çıkar. Yüz felcinin iki tipi var; santral tip fasiyal felç ve periferik fasiyal felç. Periferik yüz felci, soğuğa maruz kalma veya beyin sağı hücreler..
Yüz felcinin birçok nedeni var. Bunlar beyin küresindeki sorunlardan kaynaklanabildiği gibi, beyin sapındaki sinirlerin bozulduğu durumlarda da oluşabilir. Yüz felci en çok soğuğa ve rüzgara maruz kalma sonrası ortaya çı..
Alzheimer'ın nedenlerinden biri genetik yatkınlıktır. İleri yaş da Alzheimer'ı tetikleyen bir faktördür...
Madde bağımlılığının risk faktörleri konusunda üç farklı yaklaşım var. Birinci yaklaşım madde bağımlılığının genetik yönüne odaklanıyor. Ailesinde madde bağımlılı olanlarda madde bağımlılığı daha yaygın. İkinci yaklaşım ..
Madde bağımlılığının tedavisinde öncelikle kişilerin motivasyonu çok önemli. Kişi bağımlı olduğunu ve tedavi olması gerektiğini kabul etmeli. Kişi tedaviyi kabul ettiği zaman uygulanması gereken ilk yöntem, arındırma ted..
Bağımlılık yapan maddeler üçe ayrılabilir. Bunlardan ilki alkol, eroin gibi beyin hücrelerini baskılayan maddelerdir. İkinci olarak beyin hücrelerini daha fazla çalıştıran esrar, extacy ve kokain gibi maddelerdir. Son ol..
Kekemeliğin nedenleri henüz tam olarak anlaşılmış değil. Araştırmacılar kekemeliğin nedenleri konusunda çeşitli kuramlar öne sürseler de kekemeliğin nedenleri henüz kesin olarak bilinemiyor. Psikolojik sorunlar, travmala..
Kekemelik tedavisinde temel amaç konuşmanın akıcılığını artırarak iletişimi daha başarılı hale getirmek. Bu çerçevede konuşmanın akıcılığını artıran çeşitli unsurlardan yararlanılır. Konuşmanın hızını yavaşlatmak, nefes ..
Artikülasyon bozuklukları, artikülasyonu sağlayan artikülatör yapılardaki çeşitli fizyolojik ya da anatomik bozukluklara ilişkin problemlerin sonrasında görülebileceği gibi çoğunlukla da hiçbir problem olmaksızın yanlış ..
Diz kireçlenmesinin kesin sebebi hala bilinmiyor. Ancak gençlikte o hastalıklı eklemi aşırı zorlayanlarda, sert sporlar yapanlarda ve bazı meslek gruplarında daha sık görülür. Bunun dışında 45-50 yaşlarda sebebi bilinmed..
Boyun kireçlenmesi yaşanan birtakım boyun travmalarına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu travmalar arasında trafik kazaları veya başı şiddetli yere çarpma esnasında boyunda meydana gelen birtakım kırıklar ve zorlanmalar ..
Narsisistik kişilik bozukluğu, çoğunlukla erkeklerde görülür. Narsisistik kişilik bozukluğu olan kişi, kendisini üstün görür ve çok önemser. Diğer insanları önemsiz ve değersiz görme eğilimleri olur. Tüm bu durumların te..
Süt, yoğurt, ayran, kefir ve peynir gibi süt ürünleri glüten içermez. Glüten içermeyen diğer besinlere et, tavuk, hindi, balık, yumurta, kuru baklagiller, sebzeler, meyveler, yağlar, yağlı tohumlar, pirinç, mısır gibi be..
Girişimsel radyoloji, çeşitli hastalıkların büyük ameliyatlara gerek kalmadan basit görüntü yöntemleri eşliğinde tedavi edilebilmesini sağlayan işlemler bütünüdür. Bu işlemlerin genel anestezi gerektirmemesi önemli bir a..
Varisler niteliklerine göre üçe ayrılır: Kılcal varisler, orta boy varisler ve büyük boy varisler...
Kanser tedavilerinde en sık başvurulan girişimsel radyoloji uygulaması ablasyon tedavisidir. Ablasyon yöntemi, lezyonların boyutuna ve yerleşimine bağlı olarak çeşitli şekillerde kullanılabilir...
Utangaçlığın nedenleri ailesel veya toplumsal olabilir. Utangaçlık kişinin kendi varoluşunu sorguladığı ve kendini başkalarıyla kıyasladığı bir süreçtir. Davranışsal olarak bakıldığında kişilerde kaçınmalar görülebilir. ..
Sosyal fobinin nedenleri çeşitli psikolojik kuramlar tarafından farklı farklı açıklanabilir. Davranışçı kurama göre çocukluk tecrübelerinde erken ve geç ergenlik dönemine bağlı olarak karşılaşılan olumsuz tecrübelerin fa..
Uyku bozuklukları çok geniş bir spektruma yayılır. Horlama, uyku apnesi, uyku terörü, uyurgezerlik, uykuda yemek yeme gibi değişik uyku bozuklukları vardır...
Baş dönmesinin en sık rastlanan sebepleri kulakla ilgili durumlardır. Bu nedenle baş dönmesinden şikayetçi olan kişilerin kulak-burun-boğaz muayenesinden geçmesi istenir. Tansiyonu düşen ve yükselen kişilerde, şekeri düş..