Boyun kireçlenmesi özellikle ilk başlarda ağrı kesici ilaçlarla kontrol edilebilir. Daha sonraki yıllarda fizik tedavi uygulanması ve boyun egzersizleri yapılması gerekir. Fizik tedavinin boyun kireçlenmesinde ve bunun o..
Kişinin ağrıları gençlik çağlarında ortaya çıkmışsa ve yapılan müdahaleler sonucunda şekil bozukluğunu düzelterek ilerki yıllarda kalça kireçlenmesinin engellenmesi mümkünse, şekil bozukluğunu düzeltmeye yönelik girişiml..
Narsisistik kişilik bozukluğu, özellikle yakın ilişkilerin kısa süre içinde tükenmesine yol açar. Çünkü narsisistik kişilik bozukluğu olan kişiler, yakınlarındaki insanlara sürekli olarak değersizlik duygusu yüklerler...
Öncelikle kişinin öfke kontrolü konusunda sorun yaşadığına dair farkındalık kazanması gerekir. Terapilerde, aşırı öfkenin temel olarak neden kaynaklandığı tespit edilir. Geçmişte yaşanan travmatik olaylar öfke kontrol bo..
Borderline kişilik bozukluğu olan kişilerin olumsuz davranışları istem dışı olarak sergilediklerini unutmamak gerekir. Çoğu davranışları içgüdüsel olarak ortaya çıkar. Bu kişilere kendini ifade edebilmeleri için alan tan..
Borderline kişilik bozukluğunda duygularda çok hızlı ve yoğun değişimler olur. Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, olumlu duyguları da olumsuz duyguları da son derece yoğun yaşarlar. Yoğun duygulanım sürecini hafi..
Çölyak tedavisinin temeli sıkı bir glütensiz diyet uygulamasına dayanır. Hastanın glüten içeren tahıl ürünlerini asla tüketmemesi gerekir. Pirinç, mısır, patates ve soya unundan yapılmış ürünler tüketilebilir...
Çölyak tedavisinin temeli sıkı bir glütensiz diyet uygulanmasına dayanır. Çölyak hastalarının glüten içeren tüm besinlerden uzak durmaları gerekir. Beyaz pirinç, patates, mısır, soya ve soya unları tüketilebilir. Glütens..
Çölyak şüphesi söz konusu olduğunda hasta öncelikle kapsamlı bir şekilde muayene edilir. Bazı kan ve dışkı testleri yapılır. Testlerin yanı sıra ince bağırsak mukoza biyopsisi yapmak gerekir...
Kalp yetmezliğinin teşhisinde fizik muayene yöntemi büyük önem taşır. Tecrübeli bir hekim tarafından yapılan fizik muayene sonucu kalp yetmezliği tanısı rahatlıkla koyulabilir. Teşhis sürecinde kalp ultasonundan da fayda..
Kalp yetmezliği tedavisinde hastanın yaşam tarzı değişiklikleri yapması büyük önem taşır. Kalp yetmezliği olan kişinin tuz ve sıvı tüketimini azaltması gerekir. Kalp yetmezliği tedavisinde genellikle medikal yöntemler uy..
Kateter anjiyografi, sıklıkla kasıktan girilerek uygulanan bir yöntemdir. Kasık içerisine basit yöntemlerle yerleştirilen kateterler, hastalık şüphesi duyulan bölgedeki damarların görüntülenmesini sağlar...
Anjiyoplasti, genellikle anjiyografide kullanılan tekniklerle gerçekleştirilir. Damarlardaki darlığın lokasyonuna göre, tedavi sürecine balon tekniğinin yanı sıra stent uygulaması da dahil edilebilir...
Damar tıkanıklıklarının tedavisinde, tıkanıklığın niteliklerine ve yerleştirilecekleri bölgeye göre kendiliğinden ya da balonla açılabilen stentler kullanılabilir...
Stent uygulamasının öncesinde hastaların trigliserid ve kolesterol düzeyleri kontrol edilir. İşlem gerçekleşmeden önce olası sorunlara karşı önlem olarak hastalara pıhtılaşmayı geciktiren ilaç tedavisi uygulanır. Stentin..
Miyom, sık rastlanan jinekolojik sorunlardan biridir. Ağrıya ve adet düzensizliklerine sebep olan damarsal tümörlerdir. Miyomlar, embolizasyon yöntemiyle tedavi edilebilir. Miyom embolizasyonu, rahmi besleyen atardamarla..
Anevrizma, hayati tehlike yaratan önemli bir hastalıktır. Bu hastalık, cerrahi yöntemle veya girişimsel radyolojiyle tedavi edilebilir. Tedavi yöntemi, anevrizmanın yapısına göre belirlenir...
Periferik damar hastalığının en önemli belirtisi, yürüyüş sırasında bacaklarda artarak devam eden ağrılar ve kramplardır. En basit teşhis yöntemi Doppler ultrasonografidir. BT ve MR anjiyografiyle de damarlardaki darlık ..
İç kanamalarda acil durumlar söz konusu olduğu takdirde anjiyografik yöntemlerle muhtemel kanama odakları tespit edilir. Kanamalar, mevcut sebeplerine göre belirlenen embolizasyon yöntemiyle tedavi edilebilir...
Varisler, Doppler yöntemiyle teşhis edilir. Bu aşamadan sonra tedavi planı yapılır. Kasıktan başlayıp ayak bileğine kadar uzanan yüzeyel toplardamardaki kapakların bozulması durumunda lazerle tedavi düşünülür. Darlık sev..
Polikistik over sendromu, genetik geçişi olan ve farklı bulgularla kendini gösteren bir hastalık grubudur. Adet düzensizliği, çocuk sahibi olamama, aşırı tüylenme gibi şikayetlere yol açar...
Öfke kontrolüyle ilgili sorunlar psikoterapiyle ve öfke kontrol gruplarıyla aşılabilir. Türkiye'de en sık görülen öfke tipi saldırganlık ve şiddettir, bu küfür de olabilir. Öfkenin sosyal ayağında toplumda şiddeti bir ö..
Utangaçlık kişinin sosyal ve iş hayatını olumsuz etkiler. Sosyal hayatında utangaç olan kişi kendine ket vurarak iletişimden kaçınır. Bu durumlarda bireyler tepki vermesi gereken yerlerde geri durmayı tercih eder. İş ala..
Burundaki kemik eğriliği, kıkırdak eğriliğiyle beraber iki olasılık var bunun için bir tanesi travmalar darbeler yada baskı altında kalmalar. Diğerinde gelişimsel olan teoridir travmalarla ilgili anne karnından çıkarken ..
Sosyal fobinin tedavisinde üç tür yaklaşım vardır. Bunlar; psikiyatrların uyguladığı ilaç tedavisi, psikoterapi seansları ve kombine uygulamalardır. Ancak en yararlısı kombine tedavi yani iki tedaviyi aynı anda yürütmekt..
Sosyal fobide psikoterapide en iyi sonuçlar bilişsel davranışçı terapilerle elde ediliyor. Gerek görülürse bir psikiyatr tarafından ilaç yazıldıktan sonra kişilerin duygu, düşünce ve davranışlarını ayırt etmeleri sağlanı..
Sosyal fobi kişinin hayatını iki yönde etkiler. Bunlardan biri ve en önemlisi izolasyon yani ortamlardan sürekli kaçıştır. Dışarıya çıkma, sosyalleşme, arkadaş edinme, flört yaşama gibi davranışlardan kaçınırlar. İş haya..
Gerilim tipi baş ağrısı yoğun stresin ardından başın tepesinde yaygın bir şekilde görülür. Migren tipi baş ağrısında genellikle ağrı tek taraflı olur. Ağrılar enseden, gözden, dişten, boğazdan başlayabilir. Hasta ağrısı ..
Migren, ara ara tekrarlayan baş ağrısıyla seyreden ve beraberinde mide bulantısı, kusma, ışıktan ve sesten rahatsız olma gibi belirtileri de taşıyan bir hastalık. Migren ağrısı genellikle tek taraflıdır ve zonklayıcı tür..
Epilepsi tedavisinde cerrahi yöntem her hastaya uygulanmaz. Öncelikle beş sene kadar ilaç tedavisinin sürdürülmesi ve bundan sonuç alınıp alınmadığının değerlendirilmesi gerekir. Epilepsi cerrahisinde nöbete yol açan oda..