#Avrupa parlamentosu

Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye_ Sen Kimsin de Türkiye'yi Atıyorsun 01:35

Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye_ Sen Kimsin de Türkiye'yi Atıyorsun

Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye_ Sen Kimsin de Türkiye'yi Atıyorsun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Her gün bir ülkenin dışişleri bakanı kalkıyor kendi başına, 'Türkiye'yi müzakerelerden, üyeliklerden atalım' diyor. Sen ..

Başbakan Yıldırım ve Merkel'den Kılıçdaroğlu'nun o İddiasına Cevap 07:07

Başbakan Yıldırım ve Merkel'den Kılıçdaroğlu'nun o İddiasına Cevap

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamasını işaret ederek, “Muhalefet endişelenmesin. Sayın Merkel’in seçimi var, benim o..

İngiltere Başbakanı May'den Brexit açıklaması 01:35

İngiltere Başbakanı May'den Brexit açıklaması

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma (Brexit) müzakerelerinde “göçü kontrol etme” ve Birleşik Krallık için “iyi bir ticaret anlaşması” yapma arasında kaldığı iddialarını reddetti. ..

Almanya Dışişleri- Türkiye'ye İhtiyacımız Var( Steinmeier) 01:10

Almanya Dışişleri- Türkiye'ye İhtiyacımız Var( Steinmeier)

Almanya Dışişleri- Türkiye'ye İhtiyacımız Var( Steinmeier) Salı günü Ankara'yı ziyaret edeceğini açıklayan Alman Bakan, AB'nin Türkiye'nin üyelik müzakerelerini askıya alması önerilerine karşı çıkarak, Biz Türkiye'nin ..

Modaya Ortadoğu Damgası Vuran Tasarımcı  Elie Saab 08:02

Modaya Ortadoğu Damgası Vuran Tasarımcı Elie Saab

“Moda dünyasının önemli isimlerinden Lübnanlı tasarımcı Elie Saab, Küresel Tartışmalar’a hoş geldiniz. Moda, Ortadoğu ve Batı arasındaki bağı nasıl inşa edebilir?” Elie Saab: “Moda tasarımının sınırları yoktur. Herkes t..

1915 Çanakkale Köprüsü yolu için 6 tabliye montajı kaldı 05:33

1915 Çanakkale Köprüsü yolu için 6 tabliye montajı kaldı

Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü'ne, her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındaki 81 tabliye blokunun montajı tamamlandı...

Dünya Haber: AP: Brexit Sürecinde Vatandaşlar Pazarlık Konusu Yapılamaz 01:11

Dünya Haber: AP: Brexit Sürecinde Vatandaşlar Pazarlık Konusu Yapılama

İngiltere'nin 44 yıllık Avrupa Birliği (AB) macerası sona ererken, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Brexit anlaşmasını kabul etmesi için şartlar belirlendi. Brexit müzakerelerinin 2 yıl sürmesi bekleniyor. AP Başkanı Antoni..

AP'de Devir Teslim 01:15

AP'de Devir Teslim

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) yeni başkanı Antonio Tajani, Strazburg’da düzenlenen törenle görevi Martin Schulz’dan devraldı. Avrupa Halk Partili Tajani, dördüncü tura kalan oylamada 282 oy alan rakibi Gianni Pittella’ya..

Jirinovski: 'Erdoğan Gibi Bir Lidere Sahip Oldukları İçin Şanslılar' 07:55

Jirinovski: 'Erdoğan Gibi Bir Lidere Sahip Oldukları İçin Şanslılar'

Rusya Liberal Demokrat Partisi Genel Başkanı Vladimir Jirinovski, Türklerin Erdoğan gibi bir lidere sahip oldukları için çok şanslı olduğunu belirterek, Şuanda dünyada en etkin rol oynayabilecek 3 tane devlet başkanı va..

Bakan Müezzinoğlu- 'Alabiliyorlarsa Birazcık Ders Alsınlar 04:45

Bakan Müezzinoğlu- 'Alabiliyorlarsa Birazcık Ders Alsınlar

Bakan Müezzinoğlu- 'Alabiliyorlarsa Birazcık Ders Alsınlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, BBC'de Türkiye aleyhine 'Suriyeli çocuk işçileri çalıştırıyor' haberine ilişkin, Kasıtlı bir haber, art n..

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Ermenilere Deaş Cevabı 08:52

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Ermenilere Deaş Cevabı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Ermenilere Deaş Cevabı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ermeni Heyeti Başkanı Nahapetyan'ın, Türkiye'nin DEAŞ'ı desteklediği iddiasıyla ilgili, Siz nasıl söylersiniz DEAŞ'e destek verdiğimizi..

AB Nereye Gidiyor 07:44

AB Nereye Gidiyor

The State of the Union programı Avrupa Birliği’nin haftalık gündemini ele alıyor. Avrupa Birliği ne durumda ? 2016 yılında Avrupa Birliği’nde en çok kullanılan kelime kriz oldu. Avrupa Birliği’ne yönelik güven bunalımı y..

Davos'tan 2017 İçin Çıkan Sonuç_ Belirsizlik 09:04

Davos'tan 2017 İçin Çıkan Sonuç_ Belirsizlik

Ekonomi ve politika dünyasının etkin isimleri Dünya Ekonomi Forumu için bir kez daha Davos’ta toplandı. Zirvede 2017 beklentileri tartışıldı Zirveyi euronews izleyicileri için izleyen İsabelle Kumar ve Sarah Chappell je..

Washington'daki Değişim AB'yi Zor Duruma Soktu 01:19

Washington'daki Değişim AB'yi Zor Duruma Soktu

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Beyaz Saray’da el değiştiren yönetimin AB’yi tehdit ettiğini ima eden ifadeler kullandı. Tusk Estonya, Letonya ve Litvanya’nın başbakanlarıyla Estonya’da bir araya geldi. Gör..

Erdoğan Er ya da Geç Kemal Gidicidir 09:54

Erdoğan Er ya da Geç Kemal Gidicidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, Er ya da geç Kemal gidicidir dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bugün Hollanda başbakanı çıkıyor açıklama yapıyor. Türki..

İngiltere AB'ye Veda Ediyor 01:35

İngiltere AB'ye Veda Ediyor

İngiltere’nin Avrupa Birliği ile ayrılık süreci resmen başladı. İngiltere Başbakanı Theresa May’in, ayrılık sürecinin başlatılmasını talep eden 6 sayfalık mektubu, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a teslim edildi. İn..

Regiostars Ödülleri:Avrupalıların Yaşam Seviyesini Geliştirecek Projeler Yarışıyor 04:00

Regiostars Ödülleri:Avrupalıların Yaşam Seviyesini Geliştirecek Projel

Avrupa Birliği’nin fonladığı en ilham verici ve yenilikçi projelerden Regiostars Ödülleri her yıl Belçika’nın başkenti Brüksel’de veriliyor. Projeler genellikle toplumların yaşam koşullarını iyileştirmek, ekonomik büyüme..

Juncker: May ile İlgili Söylentiler Gerçeği Yansıtmıyor 01:00

Juncker: May ile İlgili Söylentiler Gerçeği Yansıtmıyor

Avrupa Komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile ilgili söylentiler Avrupa Birliği'ni karıştırdı. Avrupa Komisyonu başkanı Jean-Claude Juncker ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile i..

AB Parlementosunun Skandal Kararına İngiltere'den Tepki 01:04

AB Parlementosunun Skandal Kararına İngiltere'den Tepki

vrupa Parlamentosu'nun skandal kararına İngiltere'den tepki Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasını öngören skandal tavsiye kararının ardından, İngiltere'den Türkiye'ye destek mesajı geldi. Dışiş..

Estonya'dan Almanya'ya Sert Türkiye Tepkisi 01:58

Estonya'dan Almanya'ya Sert Türkiye Tepkisi

Almanya'daki skandal Türkiye açıklamalarına dünyadan tepki yağıyor.. Önce Avrupa ülkesi Estonya Almanya'ya sert tepki gösterdi. Estonyalı yetililer, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğuna işaret ederek Türkiye bizim vazg..

Erdoğan'dan Sonra Putin'de Yerden Yere Vurdu 01:37

Erdoğan'dan Sonra Putin'de Yerden Yere Vurdu

Erdoğan'dan Sonra Putin'de Yerden Yere Vurdu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Parlamentosu'nun Rus basınıyla ilgili aldığı kararı, Batı toplumunun demokrasi anlayışındaki bozukluk olarak nitelendirdi. Mosk..

Juncker'den İngiltere'ye Sert Mesaj 00:50

Juncker'den İngiltere'ye Sert Mesaj

Belçika federal meclisinde milletvekillerine hitap eden Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker İngiliz hükümetini Brexit konusunda uyardı: “İngilizlerin şunu bilmesini istiyorum, zaten biliyorlar, İngilizler sorum..

AB Saatlerin İleri Geri Alınmasını Tartışıyor 01:17

AB Saatlerin İleri Geri Alınmasını Tartışıyor

Avrupa Parlamentosu, yaz saati uygulamasının gözden geçirilmesini içeren karar tasarısının kabul etti. Mevcut sistemi eleştirenler, saatlerin altı ayda bir ileri veya geri alınmasının uzun vadede sağlık sorunları yaratt..

PKK Avrupayı Kana Buladı 142 Kişi Öldü 02:11

PKK Avrupayı Kana Buladı 142 Kişi Öldü

Terör örgütü PKK Avrupa'yı kana buladı. Avrupa polis teşkilatı EUROPOL tarafından hazırlanan rapora göre bu yıl sadece Avrupa'da yüz üzerinde terör saldırısı düzenleyen terör örgütü PKK 142 kişiyi katletti. Saldırılarda ..

Çavuşoğlu, Fransız Bakana ’İfade Özgürlüğü’nü Hatırlattı 07:33

Çavuşoğlu, Fransız Bakana ’İfade Özgürlüğü’nü Hatırlattı

Çavuşoğlu, Fransız Bakana ’İfade Özgürlüğü’nü Hatırlattı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İfade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü gibi demokrasinin temel değerleri Avrupa Konseyi üyesi tüm ülkeler için geçerlidir. Ayrı..

Kosova İle Sırbistan Arasında İpler İyice Gerildi 01:19

Kosova İle Sırbistan Arasında İpler İyice Gerildi

Kosova ile Sırbistan arasında tansiyon iyice yükseldi. Uzmanlar 2013 yılından bu yana yaşanan en büyük kriz olduğunu belirtiyor. 2013 yılında AB’nin arabuluculuğunda iki ülke arasında ilişkiler normalleştirilmişti. Bu du..

Cumhurbaşkanı'ndan AB'ye Tepki- Yıl Sonuna Kadar Sabredelim, Sonra Referanduma Gidelim 03:19

Cumhurbaşkanı'ndan AB'ye Tepki- Yıl Sonuna Kadar Sabredelim, Sonra Ref

Cumhurbaşkanı'ndan AB'ye Tepki- Yıl Sonuna Kadar Sabredelim, Sonra Referanduma Gidelim Milli Tarım Projesi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'ye tepki gösterdi, Yıl sonuna kadar sabredelim, ondan sonra mi..

Almanya'da Gördü, Markette En Çok Sattığı Ürünün Yetiştiricisi Oldu 05:08

Almanya'da Gördü, Markette En Çok Sattığı Ürünün Yetiştiricisi Oldu

Almanya'da Gördü, Markette En Çok Sattığı Ürünün Yetiştiricisi Oldu Almanya'da işlettiği markette ejder meyvesinin çok satıldığını görünce, memleketi Mersin'de deneme ekimi yapan Zeki Çoban, başarılı olunca ortağıyla 2,..

AB Sığınmacı Rotalarını Kapatmaya Çalışıyor 07:39

AB Sığınmacı Rotalarını Kapatmaya Çalışıyor

Avrupa Birliği göçmen krizi konusunda bölünmüş durumda. Sığınmacıları üye ülkelere dağıtma konusunda ilerleme sağlanamıyor. Avrupa Komisyonu’nun son raporunda bu bilgelere yer verildi. Birliği’n durumu programına hoşgeld..

AB'de Terörle Mücadelede Yeni Dönem 01:44

AB'de Terörle Mücadelede Yeni Dönem

Avrupa Birliği terörle mücadele konusunda üye ülkelere yönelik öneri paketi sundu. Amaç kamu alanlarını korumak, teröristlerin hareket alanını daraltmak ve AB’nin sınır dışı faaliyetlerini güçlendirmek. Brüksel’de terör ..