Doç. Dr. Çiğdem Arıkan: Bu hastalığın dıştan belirtisi yoktur...
Bacak ve kalçadaki ağrıya dikkat!..
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Aksel Siva: Görme bozukluğu MS belirtilerinden biridir...
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ertaş: Miğren sandığınız ağrı tümör belirtisi olabilir...
Beyin-Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurperi Gazioğlu: Kafada hipofiz tümörüne dikkat!..
İşte Gün Gün Koronavirüs Belirtileri!..
Mİde Hastalıklarından Ve Belirtilerinden Bahsediyor Doktorumuz..
Bel kayması, omuriliğin sıkışmasıyla ve tahrip olmasıyla birlikte belirti verir. Bu tahribat belden başlayan ve topuğa kadar uzanan bacak ağrısına neden olur. Bel kayması, sinir sıkışmasından dolayı his kaybı, güç kaybı,..
Psikoterapist Cem KEÇE AIDS hakkındaki yanlışları ve bilinmesi gerekenleri anlatıyor...
CİSED Genel Sekreteri Psk. Kemal Özcan ile 5 Soruda İktidarsızlık..
CİSED Genel Sekreteri Psk. Kemal Özcan ile 5 Soruda Vajinismus..
Sinsi bir hastalık olan prostat kanseri genellikle hiçbir belirti vermeden ortaya çıkıyor. Özellikle 50'li yaşlarda..
Cinler modern veya antik birçok din ve inanışta, İbrahimi dinler de dahil, bulunan bir tür ruhani mitolojik yaratıktır. Farklı inanışlarda farklı karakteristiklere ve özelliklere sahiptir. Cin; İslam mitolojisinde ise g..
Beyin krizi hakkında bilinmesi gerekenler..
Op.Dr.Mert Altınel böbrek hastalığını belirtilerini anlatıyor...
Prof. Dr. Erol Avşar asit reflüsün belirtilerini anlatıyor...
Güneş alerjisi özellikle beyaz tenli kişilerde görülür. Basit döküntülerle veya daha ciddi yanıklarla kendini gösterebilir. Kaşıntı, ağrı veya yanma gibi şikayetlere yol açar...
Op. Dr. İlker Abcı meme kanseri hakkında bilgi veriyor...
Op. Dr. Alper Öztürk meme kanseri hakkında bilgi veriyor...
Parkinson hastalığının erken evre bulguları titreme ve hareket yavaşlığıdır. Son dönemde yapılan araştırmalar hastalığın aslında bu belirtilerden çok daha önceden başladığını gösterse de hastalığın tanısı titremeler başl..
Parkinson hastalığının ilk evresine balayı evresi denir, bu beş yıllık süreçte hasta ilaç tedavisine çok iyi yanıt verir. İlk beş yılın ardından başlayan orta evrede ilaçların etkisi daha kısa sürmeye başlar ve hastanın ..
Parkinson'un ileri evresine genellikle 10 yılda gelinir, ama her hastanın kendine özgü bir seyri olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Hastanın sağlık durumu ve yaşam tarzına göre farklılık gösteren ileri dönem Parkin..
Yüz felcinin iki türü var. Merkezi sinir sistemindeki bozukluklardan kaynaklanan santral yüz felcinde gözler kapatılabilir, ancak ağızda eğrilme olur. Periferik yüz felcinde ise hem gözler kapanmaz, hem de ağızda eğrilme..
Alzheimer'ın orta evresinde hasta kendisindeki bazı değişikliklerin farkına varır. Kişi etrafındkai insanların isimlerini hatırlayamamaya, yüzleri tanıyamamaya, gündelik işlerini yapmakta zorlanmaya başlar. Alzheimer ort..
Alzheimer'ın geç evresinde artık belirtiler açıkça ortadadır. Hastanın kendi başına evde bırakılması sakıncalı bir hal alır. Hasta yemek yemeyi unutababilir. Ya da tok olduğunu unutarak tekrar tekrar yemek yiyebilir. Ken..
Alzheimer birden bire başlayan bir hastalık olmadığı için başlangıç aşamasında dikkat çekici belirtiler vermez...
Bağımlılığın birinci kriteri madde kullanımı ve süresi. Bir başka kriteri ise kişide oluşan yoksunluk duygusu. Son kriter ise kişinin madde kullanıma çok fazla para harcaması ve birikimlerini madde kullanımına yatırmasıd..
Boyun kireçlenmesinde en erken rastlanılan belirtiler boyunda ağrı ve boyun hareketleri sırasında çıtırtı seslerinin çıkmasıdır. İlerlemiş olan kireçlenmelerde her iki kola vuran ağrılar söz konusudur. Boyun kireçlenmele..
Narsisistik kişilik bozukluğu olan insanların çoğunun ortalama başarısı yüksek olur. Çünkü başarı odaklı yaşarlar. Dolayısıyla iş hayatıyla ilgili fazla sorun yaşamazlar. Genellikle ilişkilere dair sorunları olur. Uzun s..