Periferik damar hastalığının en önemli belirtisi, yürüyüş sırasında bacaklarda artarak devam eden ağrılar ve kramplardır. En basit teşhis yöntemi Doppler ultrasonografidir. BT ve MR anjiyografiyle de damarlardaki darlık ..
Kronik uçuklar, antivirüs kremler veya haplarla tedavi edilir. Uçuğun ortaya çıkmasına yol açan faktörlerin belirlenip gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşır..
Kronik uçuklar, antivirüs kremler veya haplarla tedavi edilir. Uçuğun ortaya çıkmasına yol açan faktörlerin belirlenip gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşır...
Cilt alerjisinin sebepleri, hastanın hikayesi dikkatli bir şekilde dinlenerek teşhis edilebilir. Bunun yanı sıra alerji testleri yapılır. Temas veya birikim alerjileri, hastanın sırtına bantlar yapıştırılarak yapılan bir..
Diz kireçlenmesinde öncelikle dizinde ağrıdan şikayet eden hastaya, hastalığın hikayesi sorulur. Uzun yıllardan beri devam eden kronik bir şikayeti varsa bu büyük bir olasılıkla diz kireçlenmesine bağlıdır. Daha sonra ha..
Çölyak şüphesi söz konusu olduğunda hasta öncelikle kapsamlı bir şekilde muayene edilir. Bazı kan ve dışkı testleri yapılır. Testlerin yanı sıra ince bağırsak mukoza biyopsisi yapmak gerekir...
Kasık fıtığı hekimin fizik muayenesi ile teşhis edilir ve ultrasonografi yoluyla teyid edilebilir...
Kronik Hepatit B, ilaçla tedavi edilir. Kronik Hepatit B hastalığı olan kişilerin düzenli doktor takibinde olmaları çok önemlidir...
Evde kolaylık saglayan pratik bilgiler.İyi seyirler dileriz:))..
Süt alerjisinin teşhisinde ailenin doktora yardım etmesi çok önemli. Ailenin öyküsü alındıktan sonra çocuğa fizik muayene yapılır. Deride, solunum yollarında ve sisndirim sisteminde alerji bulgularının olup olmadığına ba..
Güçlü bakışların olmazsa olmazı: Kaşlar. Daha belirgin kaşlar elde etmek için videomuzu izle!..
Cümleye 'Oğlum Fransa' Diye Başlayarak Jest ve Mimikleriyle Tehditkar Bir Konuşma Yapan Dayı..
Güneş alerjisinde çeşitli kremler ve antihistaminik ilaçlar kullanılır...
Şeker, henüz diyabet tanısı koyduracak düzeylere ulaşmadığı ancak normal de olmadığı bir seviyededir. Bu dönem tedavi açısından oldukça önemli rol oynar. Tedavisi ise sağlıklı yaşam tarzını benimsemek...
Kadınlarda idrar kaçırma sorununun sebebine göre tedavi yöntemi belirlenir. İdrar kaçırma öksürme veya hapşırma gibi durumlar sonucu ortaya çıkıyorsa idrarın tutulmasını sağlayan mekanizmanın güçlendirilmesi gerekir. Bu ..
Varikosel kısırlığa veya geçmeyen şiddetli ağrılara sebep oluyorsa tedavi edilmesi gerekir. Mikroskopik varikoselektomi yöntemiyle varisli damarlar devre dışı bırakılır. Mikroskop, işlem sırasında diğer damarların zarar ..
Tedavide antialerjik maddeler içeren jeller ve solüsyonlar kullanılır..
İsiliğe sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılması büyük önem taşır. Tedavide tıkalı kanalcıkların açılmasını sağlayan ilaçlar kullanılır..
Afta sebep olan etkenlerin ortadan kaldırılması büyük önem taşır. Kansızlık, demir eksikliği ve benzeri sorunların çözülmesi gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendirici vitaminler kullanılabilir. Afta sebep olan herhangi ..
Sistit, enfeksiyon kaynaklıysa hastanın mikrobiyolojik inceleme sonucu belirlenen antibiyotiği kullanması gerekir. Tedavi genellikle 10 gün sürer. Üst idrar yoluyla ilgili bir sorun yoksa oral tedavi yeterli olur..
Öncelikle östaki borusunun açık olmasını sağlamak gerekir. Nezle ilaçları ve burun damlası işe yarayabilir. Duruma göre antibiyotik ve ağrı kesiciler önerilebilir..
Op. Dr. Fahri Sinan Akşit prostat kanseri tedavisi hakkında bilgi veriyor...
Op.Dr.Mert Altınel Türkiye'de böbrek yetmezliği yaşayan hastalarla ilgili son durumu anlatıyor...
Prof. Dr. Erol Avşar asit reflüsü tedavisini anlatıyor...
Afta sebep olan etkenlerin ortadan kaldırılması büyük önem taşır. Kansızlık, demir eksikliği ve benzeri sorunların çözülmesi gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendirici vitaminler kullanılabilir. Afta sebep olan herhangi ..
Uzm. Dr. Cem Öcal raşitizmin teşhisi hakkında bilgi veriyor...
Doç. Dr. Yılmaz Bilsel safra kesesi taşlarının neden olduğu hastalıkların tedavisi hakkında bilgi veriyor...
Parkinson tedavisi kişiye özel tasarlanır, hastanın yaşı, meslek grubu ve diğer hastalıkları göz önünde bulundurularak hareket edilmesi gerekir çünkü hastalığın farklı evreleri farklı ilaç tedavileri gerektirir...
İnme geçiren hastanın önce beyin tomografisi çekilir. Daha sonra kalple ilgili bozukluklar ve tansiyon araştırılır. İnme damar tıkanıklığından kaynaklanıyorsa kan sulandırıcı ilaçlar kullanılır. Beyin kanamasından kaynak..