#Cumhuriyetin

CHP Bildirisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'den Suç Duyurusu 01:00

CHP Bildirisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'den Suç Duyurusu

CHP Bildirisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'den Suç Duyurusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, Cumhurbaşkanına hakaret ten suç duyurusunda..

Atam Türk'ten Atatürk'e izle 1:16:57

Atam Türk'ten Atatürk'e izle

Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatması, Osmanlı Devleti'nin çöküşü ve cumhuriyetin kurulması ile yapılan devrimler konu edilmektedir...

  • TRT ARŞİV tarafından
  • 1.346 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Selanik'ten Ankara'ya Kemal Atatürk izle 1:10:24

Selanik'ten Ankara'ya Kemal Atatürk izle

Programda; Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı, Osmanlı’nın son dönemlerinde ülkenin durumu, 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşı, Mustafa Kemal’in Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için verdiği mücadele ve yaptığı devrimler, ..

Ankara 3.Bölüm İzle 34:09

Ankara 3.Bölüm İzle

Belgeselin Büyük Doğuş adlı 3. bölümünde; Cumhuriyetin ilanından sonra Ankara'da yaşanan gelişmeler konu edilmektedir...

Ankara 4.Bölüm İzle 36:52

Ankara 4.Bölüm İzle

Belgeselin Plan adlı 4. bölümünde; Ankara'da Cumhuriyetin ilanından sonra yaşanan mimari gelişmeler, Herman Jansen'in imar planı ve Türkiye'de yapılan inkılaplar konu edilmektedir...

  • TRT ARŞİV tarafından
  • 1.056 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Ankara 5.Bölüm İzle 41:26

Ankara 5.Bölüm İzle

Belgeselin Bir Güneş Battı adlı 5. bölümünde; Cumhuriyetin 10. ve 14. yıl kutlamaları, ilk havacılık faaliyetleri, ilk fabrikalar, Soyadı Kanunu, 1 Ocak'ın resmi tatil olması, halkevlerinin kuruluşu ve Mustafa Kemal At..

94 yaşındaki Firuzhan Yeğen'in Atatürk Sevgisi Ayakta Alkışlandı 01:46

94 yaşındaki Firuzhan Yeğen'in Atatürk Sevgisi Ayakta Alkışlandı

Odunpazarı Belediyesi'nin Cumhuriyetin ilanının 94’üncü yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan 94 yaşındaki Firuzhan Yeğen, Atatürk ile ilgili ezbere okuduğu üç şiir dolayısı ile ayakta alkışlandı...

Ahmet Kaya'nın Mezarı Türkiye'ye Gelecek Mi 08:12

Ahmet Kaya'nın Mezarı Türkiye'ye Gelecek Mi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da hayatını kaybeden şarkıcı Ahmet Kaya'nın ailesi de isterse mezarının Türkiye'ye getirilmesi için gereğini yapacaklarını belirtti. Merhum Sanatçı Ahmet Kaya'nın da katıldığı konserden anla..

  • BETA tarafından
  • 127 görüntüleme
  • 5 yıl önce
10 Kasım 1881-193∞ Atamızı Saygı ile Anıyoruz 00:09

10 Kasım 1881-193∞ Atamızı Saygı ile Anıyoruz

Atam sen rahat uyu yolcusuyuz biz hürriyetin, Atam sen rahat uyu bekçisiyiz cumhuriyetin. Büyük Atatürk! Seni seven ve anlayan bir gençlik her zaman var olacaktır...

  • PengoTV tarafından
  • 237 görüntüleme
  • 5 yıl önce
Çanakkale Köprüsü'nde tarihi geri sayım! Yol ortaya çıktı... 01:14

Çanakkale Köprüsü'nde tarihi geri sayım! Yol ortaya çıktı...

Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 30 tabliye blokunun montajı yapıldı. Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yılını simgeleyen kuleler arasındaki 2023 metrelik ..

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türkiye’yi Terör Örgütlerinden temizleyeceğiz, 06:58

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türkiye’yi Terör Örgütlerinden tem

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türkiye’yi Terör Örgütlerinden temizleyeceğiz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Her gün terör saldırılarıyla ülkenin önüne bir takım hendekler kazıyorlar bazı prangalar ayakları..

Mağusa Limanı ( Kalimba ) 02:07

Mağusa Limanı ( Kalimba )

Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı ve diğer tüm şehit öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum. Unutmadık, unutmayacağız... ---------------------------..

1915 Çanakkale Köprüsü’nde adım adım sona yaklaşıldı 04:25

1915 Çanakkale Köprüsü’nde adım adım sona yaklaşıldı

Çanakkale Boğazı'nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 53'üncü tabliye bloğunun montajı yapıldı. Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğunda ve 700 ton ağırlığındak..

SIR MUHAFIZI,ZAMAN YOLCUSU BARIŞ MANÇO'NUN ŞARKILARINDAKİ 2023 SIRLARI 1:09:53

SIR MUHAFIZI,ZAMAN YOLCUSU BARIŞ MANÇO'NUN ŞARKILARINDAKİ 2023 SIRLARI

Cumhuriyetin 100. Yaşı, 2023 Yılında Türkiye'yi neler bekliyor..? Barış Manço'nun Dışında Sırlı İsimler Kimlerdir? Çin'deki Türk Piramitlerinin Özellikleri Nelerdir? Piramitlerin Sistemi Nedir? Göksel Seçilmişlik Ne D..

  • STUDIO AS tarafından
  • 279 görüntüleme
  • 2 yıl önce