Check-Up'ı hazırlayıp sunan Leyla Ataman, Prof. Dr. Şükrü Dilege'yi programında ağırlayarak akciğer kanserinin uzak yayılım yaptığı durumlardaki cerrahi tedavi şansını sordu...
Leyla Ataman'ın hazırlayıp sunduğu Check-Up'a katılan Doç. Dr. Tunç Yaltı, laparoskopik cerrahi alanından hizmet veren hekimlerle ilgili bilgi verdi...
Anan varmıdır şarkısı..
Nursel'le Evin Tadı 1. Bölümde; tasavvuf araştırmacısı yazarı Cemalnur Sargut, Nursel'in sorularına yanıt verdi. Kötü enerjinin nasıl üstesinden gelinebileceğini ve nedenleri konuşuldu...
Op. Dr. İlker Abcı meme kanserinin teşhisi hakkında bilgi veriyor...
Uzm. Dr. Cem Öcal raşitizm tedavisi hakkında bilgi veriyor...
TMS tedavisi genellikle herhangi bir yan etki göstermez. Seans sonlarında nadiren kısa süreli baş ağrısına sebep olabilir. Kasların uyarımından kaynaklanan bu ağrı, hastaların yaklaşık 'unda görülür...
Leyla Ataman'ın hazırlayıp sunduğu Check-Up'ta, Dr. Halil Beyazıt bebeklerde isilik tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkilerinden bahsetti...
Mora Terapi ile alerji tedavisinin ilk evrelerinde alerjen maddeye karşı duyarlılık olabilir...
Mora Terapi sonrası kişi kısa bir süre yorgunluk ve baş ağrısı yaşayabilir...
Spiralin bazı durumlarda istenmeyen etkileri olabilir. Bakırlı spiraller, kişinin adet düzenini etkileyebilir. Kanama miktarını artırabilir. Adeti uzun süren kişilere hormonlu spiral önerilir. Kişinin yapısına uygun spir..
DİKKAT! DİKKAT! ŞEKERE EVET Mİ, HAYIR MI..
Narsisistik kişilik bozukluğu, terapiyle tedavi edilir. Özellikle dinamik terapi tekniği faydalı olur. Narsisistik kişilik bozukluğu olan danışan, terapistin de kendisini takdir etmesini bekler. Terapistin sabırlı ve den..
Narsisistik kişilik bozukluğu, özellikle yakın ilişkilerin kısa süre içinde tükenmesine yol açar. Çünkü narsisistik kişilik bozukluğu olan kişiler, yakınlarındaki insanlara sürekli olarak değersizlik duygusu yüklerler...
Borderline kişilik bozukluğu, günümüzde en sık görülen kişilik bozukluklarından biri. Bu bozukluk, kişilerde önemli duygusal dalgalanmalara sebep olur. Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, olumlu ya da olumsuz tüm ..
Artikülasyon problemi yaşayan kişiler sesleri yanlış ürettikleri için yaşıtlarından farklı konuşurlar, bu aynı zamanda anlaşılırlıklarını da güçleştirir. Bu problemi yaşayan kişiler arkadaşlık ilişkilerinde, okuma-yazmad..
Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, genellikle tedavi arayışına girmezler. Çünkü kendilerinden çok çevrelerini yorarlar. Bu kişilerin yakın çevrelerindeki insanlar çeşitli şikayetlerle uzmanlara başvururlar. Pa..
Artikülasyon, konuşmada yer alan organların düzenli ve birbirinin ardı sıra yaptığı hareketlerle seslerin üretilmesine denir. Artikülatör organlar dil, diş, dudaklar, damak ve küçük dildir. Artikülasyon bozukluğu, bu ses..
Artikülasyon bozukluğu olan çocuklarda tedaviye her yaşta başlanabilir. Burada önemli olan çocuğun konuşmasındaki problemin durumunu belirlemek. Çocuğun konuşmasında yaşıtlarına kıyasla ciddi bir fark varsa ve konuşması ..
Borderline kişilik bozukluğu olan insanlarda terkedilme hassasiyeti diğer insanlara göre daha yüksek olur. Bu kişilerde ayrılık sonrası yas süreci yıllarca sürebilir. Duygusal beklentileri yüksek olur...
Borderline kişilik bozukluğu olan kişilerin olumsuz davranışları istem dışı olarak sergilediklerini unutmamak gerekir. Çoğu davranışları içgüdüsel olarak ortaya çıkar. Bu kişilere kendini ifade edebilmeleri için alan tan..
Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, hem pasif hem de agresif bir tutum sergilerler. Zaman zaman fazla öfkeli olabilirler. Bu kişilerin etrafındaki insanlar, nasıl davranacakları konusunda çoğu zaman karışık düş..
Borderline kişilik bozukluğunda duygularda çok hızlı ve yoğun değişimler olur. Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, olumlu duyguları da olumsuz duyguları da son derece yoğun yaşarlar. Yoğun duygulanım sürecini hafi..
Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, ilişkilerin başında sorunsuz ve keyifli zaman geçirirler. Hayatlarındaki kişiyi kısa sürede iyi tanıyıp nasıl mutlu edebileceklerini keşfederler. Ancak bir süre sonra mutlu etme..
Travma sonrası stres bozukluğu yeniden yaşantılama, kaçınma ve aşırı uyarılmışlık hali ile kendini gösterir...
Travmatik olaylardan hemen sonra ortaya çıkan çeşitli stres belirtileri akut stres bozukluğu olarak adlandırılır...
Kişilik bozukluğu ergenlik döneminde başlar ve kalıcıdır...
Orgazm bozukluğu bir kadının cinsel ilişkide orgazm seviyesine ulaşamaması durumudur...
Dr. Murat Kınıkoğlu Çarpıntı ve Aritmi (Ritim Bozukluğu) arasındaki farkı açıklıyor...
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ersin Tan: Vitaminsizlik denge bozukluğu yaratır...