Boş gebelik ve dış gebelik sık sık birbiriyle karıştırılsa da çok farklı rahatsızlıklardır. Boş gebelikte rahmin içerisine yerleşen gebelik kesesinin içi boştur. Dış gebelik ise rahim içinde değil de rahim dışında gerçek..
Leyla Ataman ile Check-Up programına konuk olan Prof. Dr. Timur Gürgan, gebelik aşısının ne olduğunu anlattı...
Çin aşısı yolda, Alman aşısı için anlaşma tamam. Peki, hangi aşıyı yaptıracağız? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki aşıyı değerlendirdi. Risklerini ortaya koydu...
Dış gebelik döllenmiş yumurtanın rahim içinde değil de rahim dışında yerleşmesi ve büyümesi halidir. Son derece tehlikeli bir durum olsa da modern cerrahi yöntemleri ve ilaç tedavileriyle kolaylıkla tedavi edilebilir. Ye..
Leyla Ataman ve Aytaç Can'ın hazırlayıp sunduğu Check-Up'ta, Uzm.Dr. Hasan Sarp Özcan tarafından çoğul gebelik riski anlatıldı...
Dış gebelik, Pelvik İnflamatuar Hastalık yani PID geçiren kadınlarda daha sık görülür. Bu enfeksiyon tüplere zarar verir, tüplerde tıkanmalara neden olur. Daha önce çikolata kisti geçiren kadınlarda da tüplerde yapışıklı..
Dış gebelik acil tedavi gerektirir. Erken dönemde teşhis edilirse hem hayati risk azalır hem de kadının doğurganlığını kaybetmeden müdahale etmeyi kolaylaştırır. Dış gebelikte ilaç tedavisi ve cerrahi yöntemler uygulanab..
Adet gecikmesi, adet görememe, lekelenme, ciddi karın ağrısı dış gebeliğin belirtisi olabilir. Dış gebelik fallop tüpünde gerçekleşmediyse belirtiler daha geç ortaya çıkabilir. Hastalar genellikle şiddetli karın ağrısıyl..
Dış gebelik şüphesi taşıyan hastalarda tanı koyma ve tedavi laparoskopik yöntemle gerçekleştirilir...
Dakikalar içerisinde çok hassas sonuçlar veren günümüzün gebelik testleri nasıl çalışıyor?..
Gebelikte rahmin genişlemesi pelvik ağrıya neden olabilir...
Leyla Ataman'ın sunumuyla ekrana gelen Check-Up'ta, Prof. Dr. Timur Gürgan ko-kültür uygulaması hakkında merak edilenleri cevapladı..
SMA'ya gebelik öncesi çözüm!..
Pınar Esen'in sunduğu Hafta Sonu Keyfi'nde Diyetisyen Pervin Dinçer, gençlik aşısı hakkında bilgi verdi...
HPV aşısı en sık görülen ve en tehlikeli HPV virüslerine yönelik bir aşıdır...
Eğer mutfağınızda bu dörtlü varsa, beslenme sorununuz yok demektir! | Gerçek Yoğurt Mu? Yoksa Kimyasal mı? Akciğer Kanseri Aşısı: Ümit mi, Tehlike mi? | Doktorlar Artık Para İçin Mi Çalışıyor? | Bilim Adamları Neyi Gizli..
Grip aşısı sonbaharda, yani soğumanın başladığı aylarda uygulanır. Eylül ve Ekim ayları grip aşısı için uygun bir aylardır. Bunun nedeni kış soğuklarının arttığı aylarda enfeksiyonun artmasıyla birlikte aşının koruyuculu..
Çinli Biyoteknoloji firması ile Sağlık Bakanlığı tarafından imzalanan protokol ile koronavirüse karşı geliştirilen ve Faz 3 aşamasına gelinen Covi-2 aktif aşısı, ilk olarak Kayseri Şehir Hastanesi Pandemi Servisi’nde çal..
MERS virüsünün çok çeşitli tipleri olduğu için henüz geliştirilebilmiş aşısı yoktur...
Grip aşısı alerjisi olan kişilerde yan etkiler yaratabilir. Onun haricinde bir ya da iki gün süren kırgınlık ve halsizlikten başka önemli bir yan etki görülmez...
Grip aşısı diğer aşılar gibi kol kaslarının içine yapılan bir aşıdır. Rahatlıkla herhangi bir sağlık kuruluşunda yaptırılabilir. Kendine özel iğnesiyle yapılır. Bu aşı kendi iğnesiyle gelir ve tek kullanımlıktır...
Prof. Dr. Selim Badur: Grip aşısı yüzde yüz koruyucu değildir...
Check-Up'ın sunucusu Leyla Ataman, Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ü konuk ederek hangi yaşlarda boğmaca aşısı yapılması gerektiğini anlattı...
Prof. Dr. Selma Çalangu: Kanser hastaları grip aşısı olmalıdır...
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Grip virüsü her sene farklılık gösterdiği için, grip aş..
Van'ın Çatak ilçesinde, bıttım ağaçlarına fıstık aşılanarak ekonomiye kazandırılıyor. Van Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmayla, Atlıhan Mahallesi'ndeki çiftçiler, bıttım aşılama projesi ile ağaçlarını fıstık ağacı..
Ebola, uzun yıllar önce ortaya çıkan bir hastalık olmasına rağmen aşı çalışmaları yetersizdir. Dolayısıyla henüz hastalığı önleyebilecek bir aşı yoktur...
Grip aşısını hemen hemen herkes olabilir ancak yumurta alerjisi olduğunu bilinen kişilere aşılama uygulanamıyor. Aşılanamayan gruba yakın olan kişilere koza efekt denilen aşılama planı uygulanır...
Grip aşısını öncelikle riskli hasta grubu kategorisine giren kişiler tarafından yaptırılmalı. Bunlar; 65 yaş üstü, kronik rahatsızlıkları yani kalp, şeker, böbrek hastalıkları olan kişilerdir. Bunun yanı sıra yeni doğan ..
Prof. Dr. Semra Çalangu: Çocuklarınıza el yıkamayı öğretin...