Cilt kanseri en fazla açık bölge olmasından dolayı ellerde ve yüzde görülür. Güneş ışınlarının yanı sıra sanayileşmeyle birlikte meydana gelen sanayi atıkları açıkta kalan derinin yapısını bozup kansere neden olur...
Nöralterapi etkili bir ağrı tedavisidir. Bu yüzden ağrıya neden olan tüm hastalıklarda kullanılır. Uygulanan yerler organın kendini yeniden düzenlemesini sağlayacak noktalardır...
Proloterapi daha çok travmaya bağlı rahatsızlıklarda uygulanır. Bunlar yıllar önce yaşanılan düşme veya çarpmaların yol açtığı, ters hareketle gün yüzüne çıkan ağrılar veya donmuş omuz, tenisçi dirseği, bel fıtığı, diz k..
Skolyoza neden olan nörolojik hastalıkların başında serebral palsi geliyor. Bu yüzden serebral palsili çocukların dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Kas hastalıkları, omurganın travmasına bağlı ortaya çıkan hasarlar, omu..
Kulak çınlaması, kulaktaki çınlama, fısıltı, uğultu gibi seslerin tümünü ifade eder ve çok sık görülür. Kulak çınlaması vakalarının yüzde 5'i ciddi sorunlardan kaynaklanır. Bu durumlarda kulak çınlaması tek başına olmaz...
Kulak çınlaması, kulaktaki çınlama, fısıltı, uğultu gibi seslerin tümünü ifade eder. Kulak çınlamasında ilk akla gelen kulakla ilgili problemlerdir. Kulak iltihapları, orta kulaklaki kemiklerin kireçlenmesi, kulak travma..
Kişi ölüm korkusu veya ölüm düşüncesi sebebiyle gerginlik ve huzursuzluk hissediyorsa, fiziksel bir sorunu olup olmadığı ile ilgili kendini çok fazla gözlemliyorsa, bununla ilgili tetikte yaşıyorsa mutlaka bir uzmandan d..
Ölüm korkusu evrenseldir, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin herkeste görülür ve içgüdüseldir. Kişilerin bir yakını rahatsızlandığında ya da fiziksel bir sorun yaşadıklarında daha fazla ön plana çıkar, herhangi bir sorun olma..
İmplant diş eksikliklerinde kullanılıyor. Hareketli protez kullanmak istemeyen hastalarda implant yöntemi yaygın olarak tercih ediliyor. Ağzında hiç diş olmayan hastalarda da implant sayısını artırarak sabit bir köprü ya..
Uyku bozuklukları arasında en sık rastlanan uyku apnesidir. Uyku apnesine özellikle kilolu kişilerde rastlanır. Uykusuzluk da yaygın olarak görülen bir tablodur. Uyurgezerlik çok sık olmamakla birlikte uykuyu bozan bir r..
Akupunktur öncelikle kronik stresten kaynaklanan organ fonksiyon bozukluluklarının tedavisinde kullanılır. Özellikle en sık karşılaşılan kronik kabızlık, irritabl kolon, nedeni belli olmayan kaşıntılar ve alerjik astım g..
Pazartesi Sendromu, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıklarla benzeşiyor. Yine de her Pazartesi Sendromu depresyonu ya da kaygı bozukluğunu işaret etmez...
Kaygı için profesyonel desteğe başvuracağı zamanı kişi kendiliğinden hisseder. Aile ve iş yaşantısında güçlükler yaşandığında, düşünceler sürekli kaygılar tarafından yönlendirilmeye başladığında kişi profesyonel bir dest..
Belli bir seviyedeki kaygı kişinin verimliliğini artırır. Kişi motivasyonunu, dikkatini ve iş verimini yeterli seviyede tutabiliyorsa kaygı normal seviyede sayılabilir. Ancak motivasyonu ve verimi düşüren kaygı seviyesi ..
Stres için kişi ne zaman profesyonel desteğe başvuracağını kendi belirleyebilir. Kişi iş yapamaz hale geldiğinde, aile ilişkileri bozulduğunda, bu stresle tek başına başa çıkamaz hale geldiğinde profesyonel destek ihtiya..
Mora Terapi ile alerji tedavisi farklı alerji türlerinin tedavisi için uygulanabilir...
Enzim peeling melazma tedavisinin yanı sıra diğer pigmentasyon bozukluklarında da uygulanabilir...
Hızla büyüyen, şekli değişen, kanamalı ve kaşıntılı benler için doktora başvurulmalı...
Kriyoterapi en çok siğil tedavisinde kullanılır...
Ani başlangıçlı pelvik ağrı apandisit, dış gebelik gibi rahatsızlıkların habercisi olabilir...
Kronik pelvik ağrı, altı ayı aşkın süre karnın alt kısmında görülen ağrıdır...
Adet gecikmesi polikistik over sendromunun habercisi olabilir...
21 günden daha sık ve 35 günden daha seyrek adet gören kadınlar hekime başvurmalı...
Kadınlar 21-35 gün arası değişen sıklıklarla adet görebilir...
Sınav kaygısı her yaşta görülebilir...
Travmatik bir olay sonrasında öfke, üzüntü, kaygı ve olayın tekrarlanacağına dair korku hissedilmesi normaldir...
Gingivoplastiye diş estetiği uygulamalarında sıklıkla başvurulur...
Gülüş tasarımı yaparken bonding, porselen lamina, pembe estetik gibi uygulamalardan faydalanılır...
Gülüş tasarlarken diş hekimi kişinin istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı...
Hastalığın ön değerlendirilmesinden sonra tümörün yayılımına ve hastanın durumuna göre cerrahiye karar verilebilir...