#Harekatı kapsamında

En Düşük Emekli Aylığı Bin 500 Lira 02:15

En Düşük Emekli Aylığı Bin 500 Lira

Sosyal güvenlik kurumunca ödenen en düşük emekli aylığında geçen yılki artışın ardından bu yıl salgın önlemleri kapsamında ikinci artış yapıldı. En düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye yükseltildi...

Emekli Damızlık Süper Diego 00:03

Emekli Damızlık Süper Diego

Ekvador, 1960'lı yıllarda nesillerinin tükenmesini önlemek için Galapagos Milli Parkı'nda ürüme programı altına aldığı 15 dev kaplumbağayı doğal yaşam ortamına bıraktı. Serbest bırakılan kaplumbağalardan biri de 100 yaşı..

  • PengoTV tarafından
  • 75 görüntüleme
  • 4 yıl önce
Caminin minaresi böyle yıkıldı 01:27

Caminin minaresi böyle yıkıldı

Sivas’ta yol çalışmaları kapsamında yıkılan caminin kalan minaresi de halat yardımıyla yıkıldı, vatandaşlar o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti...

Pandemi sürecinde kırmızı et tüketimi nasıl olmalı 05:47

Pandemi sürecinde kırmızı et tüketimi nasıl olmalı

Tüm dünyada etkisi devam eden korona virüs (Covid-19) salgını kapsamında kırmızı et tüketimine dair alınacak önlemler için işin uzmanından uyarı geldi. Kırmızı etin nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda uyarılarda buluna..

Kısa Çalışma Ödeneği 1 Ay Daha Uzadı 01:42

Kısa Çalışma Ödeneği 1 Ay Daha Uzadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında hayata geçirilen kısa çalışma ödeneği sisteminin 1 ay daha uzatıldığı..

İstanbul’da 'pes' dedirten görüntüler kamerada 01:23

İstanbul’da 'pes' dedirten görüntüler kamerada

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında maske takılmasının zorunlu hale getirilmesine rağmen mega kentte pes dedirten görüntüler kaydedildi. Ne maske takan ne de sosyal mesafe kurallarına uyan kimi grup uzun eşek oyn..

Toplu taşımada koronavirüse yer yok 02:14

Toplu taşımada koronavirüse yer yok

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında sabah sabah saatlerinde toplu taşıma araçları ve ticari taksilerdeki denetimleri sürüyor...

İstanbul’da sokak uyuşturucu satıcılarına operasyon- 104 şüpheli tutuklandı 01:04

İstanbul’da sokak uyuşturucu satıcılarına operasyon- 104 şüpheli tutuk

İstanbul'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında son 8 günde sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan 160 şüpheliden 104’ü tutuklandı...

Mor hasat başladı 00:54

Mor hasat başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Koku Vadisi projesi kapsamında Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen, güzelliğiyle göz kamaştırarak hem turistlerin hem de yerli halkın ilgi..

Cansız Kovid-19 Virüs Enjekte Edilen Atlar 45 Gün Sonra Antikor Üretti 04:29

Cansız Kovid-19 Virüs Enjekte Edilen Atlar 45 Gün Sonra Antikor Üretti

Adıyaman’da atlara enjekte edilen cansız Kovid-19 virüslerinden, atlar 45 gün sonra antikor üretti. Ülkemizde ve Dünya’da bir ilk olan bu çalışmada hayvan testleri aşamasına gelindi. ‘Covidsera’ ismi verilen antiserum ça..

Sakarya Üniversitesi yıkanabilir ve filtreli maske üretti 04:33

Sakarya Üniversitesi yıkanabilir ve filtreli maske üretti

Sakarya Üniversitesi’nce geliştirilen yerli, yıkanabilir ve değiştirilebilen filtreli maskenin üretimine başlandı. Yıkandığında dahi yüzde 95'in üzerinde filtre özelliği bulunan maske, önümüzdeki günlerde 35 TL’den satış..

Konya'da, düğün ve toplu organizasyon yasağı 02:31

Konya'da, düğün ve toplu organizasyon yasağı

Konya'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karara göre, salgının kontrol altında tutulması ve yayılımının durdurulması amacıyla birçok toplu organizasyon yasaklandı. Buna göre, kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi i..

Selden Etkilenen KOBİ'lere Destek 01:15

Selden Etkilenen KOBİ'lere Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve selden etkilenen esnafa ve KOBİ’lere verilecek faizsiz kredinin detayları belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB tarafından sel bölgesine ..

Çorum'da Güldüren Maske Diyaloğu 01:14

Çorum'da Güldüren Maske Diyaloğu

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs ile mücadele kapsamında Çorum’da maske denetimi yapıldı.Gazi Caddesi'nde denetim yapan polis ekipleri, maskesiz gezen bir kadını durdurarak maske takması için uyarıda bulunarak..

  • PengoTV tarafından
  • 168 görüntüleme
  • 4 yıl önce
İstanbul Yeditepe Huzur Uygulamasında Toplamda 129 Bin TL Para Cezası Kesildi 03:51

İstanbul Yeditepe Huzur Uygulamasında Toplamda 129 Bin TL Para Cezası

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın da katıldığı Yeditepe Huzur Uygulamasının bilançosu açıklandı. Uygulama kapsamında, 135 bin 722 kişi sorgulanırken, toplamda 129 bin TL para cezası kesildi...

Bolu'da atıl tünellerin soğuk hava deposu yapılması isteği 04:04

Bolu'da atıl tünellerin soğuk hava deposu yapılması isteği

Bolu Dağı Geçişi otoyol projesi kapsamında yapımı devam ederken 12 Kasım 1999 depreminde hasar gören, 300 metresi betonlanmış 700 metrelik 2 tünel tüpü, 21 yıldır atıl duruyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, atıl dur..

Bakan Akar, F-16 kokpitinden Çanakkale Şehitler Abidesi'ni selamladı 05:43

Bakan Akar, F-16 kokpitinden Çanakkale Şehitler Abidesi'ni selamladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri'nin yeni uçuş eğitim yılının açılışını, Ege'nin kuzeyine yaptığı özel uçuşla gerçekleştirdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün de eşlik ettiği dörtlü..

Esenyurt'ta 12 Kişi Olması Gereken Minibüsten 35 Kişi Çıktı 02:34

Esenyurt'ta 12 Kişi Olması Gereken Minibüsten 35 Kişi Çıktı

Esenyurt’ta koronavirüs salgınını önleme tedbirleri kapsamında toplu taşımada yapılan fazla yolcu uygulamasında bir minibüste oturan 12 yolcu yerine toplam 35 yolcu çıktı. Sürücü hakkında ceza kesilmesi için polis tarafı..

Okey oynayanlara korona baskını 01:45

Okey oynayanlara korona baskını

Kahramanmaraş’ta korona virüs tedbirleri kapsamında il genelinde düzenlenen uygulamada polis ekipleri kahvehanede okey oynayan toplam 20 kişiye 63 bin lira cezai işlem uyguladı...

Açık alanda maske takmayan vatandaştan şaşırtan savunma- “Bende kalp var sıkıntı veriyor” 05:47

Açık alanda maske takmayan vatandaştan şaşırtan savunma- “Bende kalp v

Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul’da açık alanlarda maske takma zorunluluğu geldi. Pendik’te maske takmayan bir vatandaşın, “Bende kalp var sıkıntı veriyor” savunması dikkat çekti...

Başakşehir Bilgievlerinde sosyal mesafeli 'EBA' hizmeti 02:03

Başakşehir Bilgievlerinde sosyal mesafeli 'EBA' hizmeti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumlarında dersler online olarak başladı. Başakşehir Belediyesi de, ilçe genelindeki tüm bilgievlerinde internet erişim hızında sorun yaşayan öğrenciler için sosyal ..

Çarşı Ortasında 5 Bin Kişiye Bedava Balık Ekmek Dağıttı 02:06

Çarşı Ortasında 5 Bin Kişiye Bedava Balık Ekmek Dağıttı

Eskişehir’de bulunan bir balıkçı, yıllardır sürdürdüğü geleneği bu yıl da sürdürerek 5 bin vatandaşa ücretsiz balık ekmek dağıttı. Eskişehir Çarşı Balık Pazarında yıllardır balıkçı olarak bulunan Erkan Arslan, geçmiş yı..

Koronavirüs mücadelesine engel olamadı; 117 kilodan 64 kiloya düştü 06:27

Koronavirüs mücadelesine engel olamadı; 117 kilodan 64 kiloya düştü

Beylikdüzü'nde yaşayan 21 yaşındaki Barış Akyıldız , koronavirüs tedbirleri öncesinde başladığı kilo verme mücadelesini, pandemi süresi boyunca da devam ettirerek 117 kilodan, 64 kiloya düşmeyi başardı. Spor salonlarının..

Maske takmayan vatandaştan polise tehdit 06:43

Maske takmayan vatandaştan polise tehdit

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında maske denetimi yapıldı. Yapılan denetimde polis ekipleri maske takmayan 3 vatandaşa toplam 2 bin 700 ..

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çift Antikorlu Kovid-19 Tanı Kiti Geliştirdi 05:08

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çift Antikorlu Kovid-19 Tanı Kiti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tespit eden bir kit geliştirildi. Yaklaşık 8 dakika gibi kısa sürede ve neredeyse yüzde yüze yakın bir sonuç veren kitin yakın zamanda seri..

Kahramanmaraş’ta Fıstık Hasadı Başladı 02:35

Kahramanmaraş’ta Fıstık Hasadı Başladı

Kahramanmaraş’ta il genelinde 75 bin dekar alanda üretimi yapılan Antep fıstığının hasadına başlandı. Kahramanmaraş’ta kültür meyveciliği projesi kapsamında çiftçiye satılan 2/B arazilerinde yetiştirilen fıstıkta hasat b..

Vatandaşın Maske ile İmtihanı 00:14

Vatandaşın Maske ile İmtihanı

Türkiye'de alınan corona virüs önlemleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı talimatı ile ülke genelinde maske takmak zorunlu oldu. Maske takmak isteyen bir vatandaş ise oldukça zor anlar yaşamış...

  • PengoTV tarafından
  • 94 görüntüleme
  • 4 yıl önce
Kademeli Mesai Cuma Günü Açıklanacak- 02:37

Kademeli Mesai Cuma Günü Açıklanacak-

Ankara'nın ardından İstanbul'da da kademeli mesaiye geçiliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında değerlendirilen yeni mesai sistemi için İstanbul Vali’sinden açıklama geldi. Ali Yerlikaya detayların Cuma günü açıklanacağ..

Kapıköy Sınır Kapısı açılıyor 04:18

Kapıköy Sınır Kapısı açılıyor

Van'da, 24 Mart'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında araç ve yaya geçişlerine kapatılan Türkiye'nin İran'a açılan Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı, gelecek hafta yeniden yaya geçişlerine açılıyor. Van Valisi ve Bü..

Bulgar turistler Türkiye'ye alışverişe koştu 06:03

Bulgar turistler Türkiye'ye alışverişe koştu

Bulgaristan'ın karantina kurallarına son verip, PCR testi zorunluluğunu kaldırmasıyla Edirne'ye alışveriş için gelen Bulgar turistler, Türkiye'nin aldığı koronavirüs tedbirlerinin çok iyi bulduklarını söyledi. Burgaz şeh..