Polikistik over sendromunun tedavisinde, öncelikle hastanın adet düzeni ve yumurtlama fonksiyonları incelenir. Mevcut duruma göre kişiye yumurta geliştirici tedaviler uygulanabilir. Yumurtlamayı sağlayıcı tedavilerden so..
Polikistik over sendromu, genellikle Rotterdam kriterlerine göre teşhis edilir. Üç parametreye bakılır. Vücutta erkeksi tüylenme ve cilt yağlanmasının olup olmadığı kontrol edilir. İkinci parametre, hastanın adet düzenin..
Alerjik rinit tedavisi teşhisle başlar. Alerjik rinite neden olan etken tespit edilir ve hastanın o etkenden korunması istenir. Alerjik rinitin neden olduğu semptomları iyileştirmek için ilaç tedavisi de gerekebilir...
Alerji testi deriye yapılan bir testtir. Bu test için hazır ve standart solüsyonlar kullanılır. Hayatta maruz kaldığımız her şeyin alerjiye neden olma potansiyeli vardır. Alerji testi yapılırken en çok alerjiye neden ola..
Hamilelerde kuyruk sokumu hastalıklarına oldukça sık rastlanır. Bu hastalığın en kolay tedavisi manuel tedavidir fakat öncesinde hastanın simide oturması, yan yatması ve kuyruk sokumuna ağır vermemesi gibi durumlar öneri..
Manuel tedavi, bilimsel bir yöntem olmakla beraber doktorun direk elle müdahalesinden dolayı tamamlayıcı tedavi olarak da adlandırılabilir. Çünkü elle temas esnasında geçen elektrik hastanın rahatlamasına neden olur...
Kuyruk sokumu ağrılarının tedavisi hastanın yaşına ve hastalığın ortaya çıkış sebebine göre değişebiliyor. Eğer bir kırık veya çıkık varsa hastaya makattan müdahale edilerek kuyruk sokumuna tedavi yapılıyor. İlk seansta ..
Kanal darlığının teşhisi hastanın şikayeti dinlenerek ve muayene bulgularına bağlı olarak yapılır. Ancak kesin tanı tomografi ve MR testleri sonucunda konur...
Kanal darlığı operasyonlarında hastaya platin veya vida takılmadan sadece delik genişletildiyse hasta sabah ameliyat olup öğlen taburcu edilir. Yaşı ilerleyen kişilerde eğer hastanın şeker, tansiyon gibi hastalıkları var..
Kanal darlığının cerrahisi tıkanıklığın yerine, durumuna ve hastanın yaşına göre değişir. Birkaç tip ameliyat vardır. Bunlardan biri deliklerde oluşan kireçlerin temizlenmesi. Ancak bazı hastalarda kanal darlığının sebeb..
Karpal tünel sendromunda ilk önce hastanın şikayetleri dinlenir. Hasta eğer geceleri sürekli uyuşma ve iğnelenme, gündüzleri ise his kaybı yaşıyor ise avuç içi elle muayene edilir. En belirgin tanı EMG denilen bir testle..
Nöralterapi uygulayan hekim deneyimli olursa ve uygulanan noktaları iyi belirleyebilirse tedavi oldukça başarılıdır. Bunun için hekimin ilk olarak yapması gereken hastanın vücudundaki kabızlık, kansızlık gibi sorunları o..
Nöralterapiyi uygulayacak olan hekimin bu konuda eğitimli, sinir sisteminin yapısını iyi bilen, iğnenin açısı, giriş noktası ve hastanın pozisyonu hakkında doğru karar verebilecek bir hekim olması gerekiyor. Bu koşullard..
Bütün tıbbi uygulamalarda başarı oranı hastalığın şiddetiyle, vücutta barındığı süreyle ve hastanın yaşıyla alakalıdır. Net bir başarı oranı belirtmek söz konusu değil. Ancak genel olarak düşünmek gerekirse proloterapiyl..
Proloterapi enjeksiyon yoluyla vücuda verilen maddelerle yapılan ağrısız bir işlem. Hastanın konforu sağlandıktan sonra hemşire eşliğinde hekim tarafından aşınan eklemlere, boyna veya yaralara uygulanır...
Huzursuz bacak sendromu hastanın şikayetleri dinlendikten sonra teşhis edilir. Bacaktaki huzursuzluk hissinin bacak hareket ettirildiğinde geçmesi teşhis için önemli kriterlerdendir. Uyku kalitesinin ölçüldüğü testler de..
Kulak çınlaması yaşayan hastaların yüksek sesli ortamlardan uzak durmalarında fayda var. Tuzlu yemekten, sigara ve kahve tüketiminden uzak durmak gerekir. Düzenli uykunun da kulak çınlamasına olumlu etkileri olduğu bilin..
Kulak çınlamasının yüzde 95'inde herhangi bir neden bulunamaz. Hasta bu rahatsızlıkla yaşamaya çalışır. Maskeleme yönteminde hastanın kulak çınlamasını baskılayan dış sesler kullanılır. İşitme cihazlarına eklenen belli f..
Bel fıtığı ameliyatı sonrası hastanın ağrıları hemen geçer. Kıkırdağın sinirde oluşturduğu çukur altı ayda toparlanır. Sinirlerin toparlanması sürecinde hasta ayaklarında uyuşma, karıncalanma, yanma, üşüme gibi durumlarl..
Bel fıtığı operasyonları insanları korkutabiliyor. Ancak gelişen medikal teknolojiler sayesinde bu operasyonlar çok kolaylaştı. Bel fıtığı ameliyatlarında omurların arasına çok küçük bir delikten girilerek sinire batan k..
Bel fıtığı teşhisinde en önemli gösterge hastanın şiddetli ağrı çekmesi. Beldeki beş omurun hangisinde fıtık olduğunu tespit etmek muayenenin ardından MR çektirmekle mümkün oluyor...
Bel kayması ameliyatından sonra hastanın dikkat etmesi gereken bir şey kalmaz. Ancak ameliyatla yerleştirilen platinler iki durumda ağrı yapabilir. Bunlardan birincisi terleyip cereyanda kalmak. Diğeri ise stres. Bu ağrı..
Boyun düzleşmesi tedavi edilmezse farklı sorunlar doğurmaz. Ama hastanın boyun düzleşmesinin getirdiği sıkıntılar nedeniyle yaşam kalitesi düşer...
Cerrahi operasyon gerektiren boyun fıtığı vakası azdır. Şiddetli kürek kemiği ve kol ağrısı olan hastalarda cerrahi operasyona ihtiyaç duyulabilir. Boyun fıtığı ameliyatında hastanın boynunda küçük bir delik açılır, amel..
Diz protezi yapılan bir hasta bir gün istirahat ettikten sonra ertesi gün ayağa kalkabilir. Bazı hastalar sadece ayakta durabilirken bazı hastalar birkaç adım atabilir. Yaklaşık üç-dört gün içinde odalarının içinde ya da..
İmplant uygulamasından sonra yaklaşık 15 gün, o bölgeye herhangi bir yük gelmemesi için protez yapılmıyor. 15 günden sonra hastanın çiğneme görevi yapmayan, basit protezler yapılıyor. Üst yapı ise üst çenede üç ay, alt ç..
Diş beyazlatma işlemi iki farklı yöntemle yapılıyor. Ofis tipi diş beyazlatma işlemi muayenehane koşullarında, doktor kontrolünde yapılıyor. Birer hafta aralıklarla 20 dakikalık seanslarla, yaklaşık iki seansta tamamlanı..
Tüp bebek tedavilerinde yapılan çalışmalara göre ortada hiç bir sorun olmamasına rağmen hamilelik gerçekleşmiyorsa bunun @-45 nedeni sadece stres olduğu ortaya çıkmıştır. Akupunktur limbik sistemi regüle ederek öncelikle..
Mide fıtığı hastanın yaşam kalitesini düşürecek şekilde reflüye neden oluyorsa ameliyat edilmelidir...
Hastalığın ön değerlendirilmesinden sonra tümörün yayılımına ve hastanın durumuna göre cerrahiye karar verilebilir...