Çocuklarda lösemi genetik bir hastalık olarak değerlendirilir...
Çocukluk çağı lösemilerinin çoğunluğu akut lösemidir...
Lösemi çocuklarda akut ve kronik lösemi olmak üzere iki başlık altında incelenir...
Bazı antidepresanlar hastada uyku haline neden olabilir...
Depresyonda genetik faktörler etkilidir...
Anemi gibi bazı hastalıklar depresyona benzer belirtilere neden olabilir...
Depresyon belirtileri üç ana grupta toplanır...
Üzüntü, öfke ve korku travma sonrası en yoğun yaşanan duygulardır...
Travma insanların fiziksel ve psikolojik bütünlüğünü tehdit eden olayları ifade eder...
Bel fıtığı tedavisinde çok farklı yöntemler vardır, hangi yöntemin doğru olduğuna doktor karar verir...
Bel fıtığı belirtileri fıtığın derecesine ve bulunduğu yere göre değişikik gösterir...
Omurilik kanal daralmasında tedavi hastalığın seviyesine göre değişir, ilerlemiş durumlarda cerrahi operasyon gerekebilir...
Kanal daralmasının tipik belirtileri bacaklarda ağrı ve güçsüzlüktür...
Psikodrama çalışmaları, kişinin kendisini ve yaşadıklarını daha net görebilmesini sağlar. Sorunuyla ilgili rollere girerek empati kurabilmeye ve farklı bakış açıları kazanmaya başlar...
Kuş gribinin belirtileri, bilinen mevsimsel grip belirtileriyle aynıdır. Boğaz ağrısı, halsizlik, ateş, eklem ağrısı, baş ağrısı en öne çıkan belirtilerdir. Ayırt edici özelliği diğer grip türlerinden hızlı seyretmesidir..
Domuz gribinden korunmanın en önemli yolu el temizliğidir. Özellikle öksürürken ya da hapşururken mikropların dağılmasını önlemek için ağız elle kapatıldığından, tüm mikroplar ele geçer. Eller yıkanmazsa bu mikropların b..
Soğuk algınlığından korunmanın en önemli yolu el temizliği. Özellikle öksürürken ya da hapşururken mikropların dağılmasını önlemek için ağız elle kapatıldığından, tüm mikroplar ele geçer. Eller yıkanmazsa bu mikropların ..
Griple nezle arasındaki belirtilere bakılırsa, en ayırt edilici fark nezledeki burun akıntısı olur. Gripte ise ateş, eklem ağrısı, boğaz ağrısı görülür. Griple nezleyi ayırt etmek zordur, çünkü nezle gibi başlayan rahats..
Soğuk algınlığı, soğuk havalarda karşılaşılan burun akıntısı, öksürük, hapşurma, gözlerde yanma, halsizlik, kulak ağrısı, eklem ağrısı, iştahsızlık gibi belirtiler ile ortaya çıkar...
Grip hastalıkları solum yoluyla geçtiğinden öncelikle ortam havalandırmasının temiz olması gerekir. Hasta olan kişinin ortamın penceresi açılmalı, öksürük ve hapşurmadan dolayı ellere bulaşan mikroplardan el yıkayarak ko..
Gribin belirtileri olarak halsizlik, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, kuru öksürük, geniz akıntısı, iştahsızlık, eklem ağrıları ve burun tıkanıkları sayılabilir...
Burun tıkanıklığı gibi basit sebepler ağız kuruluğuna yol açabildiği gibi bu problemin ardında daha ciddi sistemik hastalıklar da olabilir. Radyoterapi ve kemoterapi gibi işlemler de ağız kuruluğunun ortaya çıkmasına seb..
Evde uygulanabilen diş beyazlatma yöntemleri, uzun vadede diş minelerine kalıcı zararlar verebilir. Örneğin karbonat-limon karışımıyla dişlerin fırçalanması, beyazlamayı sağlasa da diş minesinin aşınmasına sebep olur. Dü..
Modern dolgu malzemeleri; cam karbomer, kompozit ve estetik dolgu malzemeleri olarak sınıflandırılır. Dişin durumuna göre porselen dolgu da tercih edilebilir...
Rektum kanserinde çeşitli risk faktörleri bulunur. Bunlar; kırmızı etle beslenmek, yağlı beslenme, alkol, sigara, genital siğiller ve poliplerdir. Ayrıca birinci derece akrabalarda kanser hastalığı görünen kişiler risk g..
Rektum kanserinin başlığa belirtisi, dışkılamadaki değişikliklerdir. Öncesinde her gün tuvalete giden biride kabızlık çekmesi veya ishal ataklarının görülmesine neden olur. Ayrıca kanama önemli bir belirtidir...
En sık görülen belirti kuyruk sokumunda oluşan bir veya birden çok açıklık, ve onlardan meydana gelen akıntıdır. Bu açıklıkta oluşan apseler ağrı, ateş ve halsizliğe neden olur...
Çocuklarda işitme kaybı belirtileri çoğu zaman tesadüfen fark edilir. İşitme sorunu olan çocuklar, genellikle ağızları açık ve horlayarak uyurlar. Sabahları uyanmakta zorlanırlar. Bu durum psikolojik durumlarına da olums..
İşitme kaybı, derecesine göre hafif, orta ve ileri işitme kayıpları olarak üçe ayrılır. Hafif işitme kaybı olan kişi, gündelik hayatına sorun yaşamadan devam edebilir. Orta dereceli işitme kaybı, genellikle hastanın yakı..
İşitme kaybı, genel hatlarıyla ikiye ayrılır: İletim tipi kayıp ve sinirsel kayıp. İletim tipi kayıp, zarın arka tarafından iç kulak penceresine kadar olan kısım ile ilgilidir. Sonraki kısımda ortaya çıkan işitme kayıpla..