#Koyun kavgası

Hayki B1R 04:06

Hayki B1R

Beyaz bir altın pamuk, Adanamdan hediye Tüm dünya aşıktır, bilirsin; Van'daki kediye Gökteki Ay; tıpkı bizim Kütahya'da porselen, Güneş doğarken İstanbul'dan bir başka yükselir... Artvin'de bal kadar tatlı; Afyon'da kay..

Tuzda Balık ve Fırında Helva Tarifi 08:34

Tuzda Balık ve Fırında Helva Tarifi

Tuzda Balık Malzemeleri 1100 gr levrek (sadece karın kısmı temizlenmiş pulları üzerinde olmalı) 1 kg kalın tuz 1 kg sofra tuzu 4 yumurta akı 1 su bardağı su 1 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 dilim limon 1 dal..

Ekmek Brötchen Tarifi 07:54

Ekmek Brötchen Tarifi

Ekmek (Brötchen) Tarifi ve Malzemeler : Yarım kilo un 1 Paket kuru maya 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı seker 1 Buçuk su bardağı ılık su Hazırlanışı : Yoğurma kabına unu koyun ortasını açın. Maya şeker ve 1 bardak ıl..

Haydari  Yoğurtlu Meze Tarifi 05:30

Haydari Yoğurtlu Meze Tarifi

Haydari Tarifi ve Malzemeler : Yarım kilo süzme yoğurt Küçük bir parça beyaz peynir Bir tutam dereotu 1 Tatlı kaşığı kuru nane 1 Diş sarımsak 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Yemek kaşığı sıvıyağ Tuzunu koymadan tadına bakin ..

Tatlı Çörek Tarifi 11:31

Tatlı Çörek Tarifi

Tatlı Çörek Tarifi (Nusszopf) ve Malzemeler : Hamuru İçin Gerekenler : 1 Çay bardağı seker 1 Paket kuru maya (ya da yarım paket yaş maya) 1 Tane yumurta 1 Paket vanilya 1 Su bardağı ılık süt 1 Çay bardağı ılık su 2 Yeme..

Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır 05:04

Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır

Balparmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeler : 1 Tane yumurta 2 Yemek kaşığı yoğurt 2 Yemek kaşığı tereyağı (100gr.) 4 Yemek kaşığı şeker Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım çay bardağı irmik Yarim paket kabartma tozu Yaklaşık 3 ..

Patates Kroket Nasıl Yapılır 06:38

Patates Kroket Nasıl Yapılır

Patates Kroket Tarifi ve Malzemeler : Patatesiniz büyükse 5 tane haşlayalım. (Ben 10 taneden fazla küçük patates kullandım.) 3 Tane yumurta sarısı 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Yemek kaşığı un 1 Yemek kaşığı nişasta Tuz kar..

Kasap Köfte Tarifi 07:29

Kasap Köfte Tarifi

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeler : Siz ölçüleri azaltıp direk pişirebilirsiniz 2 Kg. Orta yağlı köftelik kıyma (kıymanız orta yağlı olsun bu çok önemli. Yağsız bir kıymadan yapılan köfte kuru sert lezzetsiz olur. Lütfen..

Meyveli Pudingli Hafif Tatlı Tarifi 07:01

Meyveli Pudingli Hafif Tatlı Tarifi

Meyveli Pudingli Hafif Tatlı Tarifi ve Malzemeler : 1 Paket vanilyalı puding Yarım litre süt (Pişirmek için) 2 Yemek kaşığı şeker 1 Paket soğuk krema (200 gr.) 1 Paket toz kremşanti 1 Paket 250 gr. quark (yoksa 2-3 yeme..

Pratik Soğuk Tatlı Tarifi 02:48

Pratik Soğuk Tatlı Tarifi

Malzemeler 1/2 su bardağı vişne suyu 1/2 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı limon suyu 1/4 karpuz Hazırlanışı : Vişne suyu ve şekeri bir sos tenceresinin içerisine koyun ve ocakta karıştırarak şekerin erimesini sağla..

Patatesli Kek Tarifi 05:19

Patatesli Kek Tarifi

Malzemeler : 3-4 Tane minik minik doğranmış patates Bir tutam maydanoz (arzuya göre dereotu) 1 Tane yemeklik doğranmış kuru soğan (varsa taze soğanda konabilir) 3 Tane yumurta 1 Su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıya..

Kaşarlı Menemen Tarifi 04:45

Kaşarlı Menemen Tarifi

Tarifi Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı koyun.1 tane kuru soğanı doğrayıp ekleyelim. Soğanımızı yağda kavuralım. Ardından 3 tane soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim. Kapağını kapatıp 2-3 dk. pi..

Fırında Patates Oturtma Tarifi 06:14

Fırında Patates Oturtma Tarifi

Fırında Patates Oturtma Tarifi ve Malzemeler : 5-6 tane orta boy patates Kıymalı sos için gerekenler : 350-400 gr. dana kıyma 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ. (Bunun yerine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı da kullanabilirsiniz) ..

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi 04:56

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeler : 125 gr. Oda ısısında tereyağı ya da margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri 2 tane yumurta (birini tüm kırın diğer ikinci yumurta..

Gözleme Tarifi 10:01

Gözleme Tarifi

Patlıcanlı Gözleme Tarifi ve Malzemeler : Hamuru için gerekenler : 1 kilo un 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 paket kuru maya (yoksa yarım pa..

Makarna Tarifi 03:05

Makarna Tarifi

Makarna Tarifi ve Malzemeler : 1 paket makarna istediğiniz gibi makarna şekillerini kullanabilirsiniz (haşlayıp suyunu süzün) Yarım kilo doğranmış tavuk göğsü 1 tane kuru soğan Yeşil kırmızı sarı biber (paprika) tombul o..

Açma Tarifi 10:01

Açma Tarifi

Peynirli Açma Tarifi ve Malzemeler : Vereceğim ölçüden iki tepsi çıkıyor 1 tane yaş maya 3 su bardağı ilik süt 1 su bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı seker 2 tatlı kaşığı tuz 2 tane yumurta birinin sarısı üstüne sürülecek 1..

Pekmezli Şam Tatlısı Tarifi 07:57

Pekmezli Şam Tatlısı Tarifi

Pekmezli Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeler : Yarım kilo irmik 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt 1 su bardağından bir parmak eksik seker 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ Yarım Türk kahvesi fincanı üzüm pekmezi 1 tatlı..

İncir Uyutması Nasıl Yapılır 04:38

İncir Uyutması Nasıl Yapılır

15 tane kuru incir 1 litre süt Süslemek için ceviz Hazırlanışı : İncirlerin üzerine sıcak su koyun yarim saat yumuşasın. Ardından minik minik doğrayalım. Sütümüzü ocağa alın yoğurt mayaladığınız ısıya getirin. Ne ılık ..

İrmik Mantolu İçinde Ceviz Olan Harika Şerbetli Tatlı Tarifi 06:03

İrmik Mantolu İçinde Ceviz Olan Harika Şerbetli Tatlı Tarifi

Malzemeler 125 gr oda isisinda yumusamis tereyagi yada margarin 2 tane yumurta 2 yemek kasigi irmik 1 yemek kasigi seker 1 cay bardagi siviyag 1 paket vanilya 1 tatli kasigi kabartmatozu Yaklasik 2 bucuk su bardagi un(lü..

İslim Kebabı Tarifi 13:44

İslim Kebabı Tarifi

En şık sunumu ile bugün sizlere köfteli islim kebabı tarifi hazırladık. Ve bizler çok beğendik ve sizlerinde beğeneceğinizi düşündük ve hemen sizlerle tarifini paylaşmak istedik. Misafirlerinize ve ailenize hazırlayabile..

Kavurma Tarifi 01:55

Kavurma Tarifi

Şimdiye kadar defalarca kavurma yaptım ama en lezzetlisi bu kavurma oldu diyebilirim,çünkü geceden tuzda dinlendiği için hiç su kullanmadan yapılıyor ve lokum gibi yumuşak ve çok lezzetli bir kavurma oluyor daha ne ols..

Unlu İrmikli Helva Tarifi 06:35

Unlu İrmikli Helva Tarifi

Malzemeler 1 su bardagi irmik 1 su bardagi un 1 paket tereyagi Serbeti icin 2 su bardagi seker 2 su bardagi su 2 su bardagi süt Hazirlanisi Tencereye serbet malzemeleri koyun ve isitin ama kaynatmayin. Genis ve der..

Kek Tarifi 06:01

Kek Tarifi

Malzemeler 5 tane yumurta 1 su bardagindan 2 parmak eksik seker(160gr) 1 paket vanilya 1 paket kabartmatozu 1 paket bademezmesi(marzipan)200gr 200 gr yumusak tereyagi 250 gr un(1 tam su bardagi dolusu ve arti ikinci su b..

Şerbeti Kaynatılmadan Yapılan Çok Kolay İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi 06:24

Şerbeti Kaynatılmadan Yapılan Çok Kolay İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi

Malzemeler 1 cay bardagi yogurt 1 cay bardagi siviyag 1 yemek kasigi tereyagi 1 yk pudra sekeri(yada toz seker) 1 tane yumurta 1 su bardagi irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartmatozu 1 bucuk su bardagi un(lütfen kontrol..

Pişi Tarifi 07:26

Pişi Tarifi

Malzemeler 1 tane yumurta 1 paket kuru maya 1 su bardagi ilik su 1 cay bardagi ilik süt 2 yk siviyag 1 yk yogurt 1 yk seker 1 tk tuz Yaklasik 4 bucuk su bardagi un Kizartmak icin 2 su bardagi siviyag Hazirlanisi Yog..

Kek Tarifi Kuru Meyveli Cevizli kek 07:36

Kek Tarifi Kuru Meyveli Cevizli kek

Kuru meyveli kek tarifi Malzemeler Su bardagimin ölcüsü 250 ml. 4 tane oda isisinda yumurta 1 su bardagi seker 1 su bardagi siviyag 1 su bardagi süt 1 paket vanilya 1 paket kabartmatozu 3 su bardagi un 1 tane portakalin ..

Poğaça Tarifi Yumuşacık Mayalı Kıymalı Poğaça 07:15

Poğaça Tarifi Yumuşacık Mayalı Kıymalı Poğaça

Malzemeler 2 su bardagi ilik su 1 su bardagi siviyag 1 tane yas maya 2 tane yumurta(beyazi hamura sarisini üstüne sürmek icin ayiriyoruz) 1 yemek kasigi tuz 3 yemek kasigi seker Yaklasik 8 bucuk su bardagi un Kiymali har..

Mini Baklava Tarifi 05:51

Mini Baklava Tarifi

Lokmalık Mini Baklava için Malzemeler: 1/2 bardak Ceviz 3 adet Kuru Kayısı 1 çay kaşığı zencefil 1 yemek kaşığı bal 5 adet baklava yufkası Adımlar: 1- 2 baklava yufkasını üstüste koyun, ortadan ikiye katlayın bardak ve b..

Balon Ekmek Tarifi 10:02

Balon Ekmek Tarifi

Malzemeler : 5 su bardağı un 1 paket kuru maya (isteyenler yarım paket yaş mayada kullanabilir) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yaklaşık 2 su bardağı ılık su (Not : Ben tam iki bardağı..