Uzman Prof. Dr. Serhat Fındık: Pasif içicilikte, sigara içmek aynı zararda...
Romatizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Rauf Tüfekçi yanıtladı...
Bazı hastalıklar insülin direncine neden olmaktadır. İşte o hastalıklar...
Çocukluk çağında geçirilen bazı hastalıklar ve doğumsal bozukluklar kısırlık riskini artırır. Diyabet gibi bazı sistemik hastalıklar da erkeklerde kısırlığı tetikleyebilir..
İnsülin direnci olan veya aşırı kilolu olan polikistik over sendromu hastaları, kardiyovasküler hastalıklar açısından risk altındadırlar...
İşte şeker hastlalığının sebep olduğu hastalıklar...
Bebek Aptalca Bir Hata Yüzünden Neredeyse Hayatını Kaybedecekti İzliyoruz Efendim..
Burun etiyle ilgili sorunlar, bazı göz hastalıkları, beyin-omurilik suyu kaçakları ve iyi huylu kemik tümörleri burun içinden endoskopik cerrahiyle tedavi edilebilir...
Robotik kalp cerrahisiyle her türlü mitral kapak hastalıkları, triküspit kapak hastalıkları, doğumsal kalp delikleri, kalp içerisinde oluşan tümörler ve ritim bozuklukları tedavi edilebilir...
Skolyoza neden olan nörolojik hastalıkların başında serebral palsi geliyor. Bu yüzden serebral palsili çocukların dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Kas hastalıkları, omurganın travmasına bağlı ortaya çıkan hasarlar, omu..
Doç. Dr. Birsen Çetin Durmaz, cinsel yolla bulaşan hastalıkların önemini ve nasıl bulaştığını Check Up programında Leyla Ataman'a anlattı..
Leyla Ataman'ın sunduğu Check-Up'ta, Dr. Kasım Kazbay viral hastalıkların karaciğer yağlanmasında ne kadar etkili olduğundan bahsetti...
Uzman Prof. Dr. Nevres Koylan nabzı etkileyen hastalıkları açıklıyor...
Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu: Baskı altındaki kişiler baş ağrısı yaşar...
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Fikret Tüzün sizin için yanıtladı.....
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI VE CANLI ALEMLERİ - HAYVANLAR ALEMİ - VİRÜSLER - VİRÜSLERİN ÇEŞİTLERİ VE NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR..
Çağın sorunu dijital hastalıklar. Bakın aralarında neler var neler!..
1. SON DÖNEMDE HIV POZİTİF HASTALIĞI NEDEN SİNSİCE ARTIŞ GÖSTERİYOR?. 2. EGZAMA, ÜRTİKER, ZONA, ÇIBANLAR, SEDEF, UYUZ ŞİKAYETLERİ NEDEN ARTTI? 3. ŞEKER DENGESİZLİĞİ, KALP YETERSİZLİĞİ, TANSİYON DENGESİZLİĞİ, KABIZLIK NED..
Çağla Şıkel, Emre Altuğ Evlilik, Sıla,Merve Boluğur, M.Sandal Ve Bir Çok Ünlü Hakkında Bilmedikleriniz Bu Kanalda Kanalıma Abone Olmayı Unutmayalım.....
Minimal invaziv jinekolojik cerrahiyle kadın hastalıklarının birçoğu tedavi edilebilir. Yumurtalık kistleri alınabilir. Rahim sarkması veya idrar torbası sarkması ameliyatları da minimal invaziv cerrahiyle gerçekleştiril..
Prof.Dr.Nihat Akbayır cevaplıyor: Otoimmün hastalık nedir? Hepatit C kendiliğinden geçer mi? Hepatit C’den nasıl korunuruz?..
Akut sinüzit; ateş, yüz ağrısı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, koku alamama ve tat alamama gibi belirtilerle kendini gösterir. Kronik sinüzit, net olarak belirti vermediğinden daha zor tespit edilir. Kronik sinüzitte..
Kalpte dört adet kapak bulunur. Kalp kapak hastalıkları, doğuştan olan ve sonradan edinilen hastalıklar olarak iki temel başlıkta incelenir. Sonradan edinilen kalp kapak hastalıkları da romatizmal ve romatizmal olmayan h..
Tiroid bezinde işlevsel veya yapısal olarak iki temel gruba ayırabileceğimiz hastalıklar görübilir. Tiroidin aşırı büyümesi veya küçülmesi, tiroid bezinde nodül oluşumu ve benzeri rahatsızlıklar yapısal bozukluklar kapsa..
Hepatit B enfeksiyonu akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Akut hepatitte sarılığın yanı sıra halsizlik, iştahsızlık, eklem ağrıları, koyu renkli idrar gibi belirtilere rastlanabilir. Kronik hepatit ise sadece halsi..
Lösemi çocuklarda akut ve kronik lösemi olmak üzere iki başlık altında incelenir...
Şizofreni akut ve kronik dönem ile ele alınabilir...
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda genetik faktörler son derece belirleyicidir. Genellikle erkek çocukların babaya, kız çocukların anneye çektiği görülür. Genetik faktörlerin yanı sıra; hamilelik döneminde ge..
Burun tıkanıklığı gibi basit sebepler ağız kuruluğuna yol açabildiği gibi bu problemin ardında daha ciddi sistemik hastalıklar da olabilir. Radyoterapi ve kemoterapi gibi işlemler de ağız kuruluğunun ortaya çıkmasına seb..
Yeterli miktarda sıvı tüketmemek, böbrek taşı oluşma riskini artırır. Günlük minimum iki litre su tüketmek gerekir. Aşırı su kaybı söz konusu olduğunda da böbrek taşı oluşabilir. Bazı hastalıklar da böbrek taşı oluşumuna..