#Kuru Çöle kar yağdı

Yulaflı Muhallebi Tarifi 10:28

Yulaflı Muhallebi Tarifi

3 çorba kaşığı yulaf 1 bardak(320 ml) süt 1 dolu çorba kaşığı bal 1 adet kuru incir 1 avuçtan biraz az fındık 3 çorba kaşığı yulaf ezmesini mutfak robotunda iyice un gibi olana dek çekin. Bu sırada sos tenceresine 1 bard..

Un Çorbası Tarifi 03:34

Un Çorbası Tarifi

Un çorbası tarifi Bu tariften yaklasik 4 5 kişilik çorba cikiyor. Malzemeler 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağı bah..

Patates Püreli Patlıcan Kebabı 03:22

Patates Püreli Patlıcan Kebabı

1.4 adet patlıcan çizgili soyularak uzunlamasına ikiye bölünür ve tuzlu suda 20 dk kadar beklemeye alınır. 2.3-4 patates tencereye alınarak haşlamaya bırakılır. 3.Uygun bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alınır, yemekl..

Çikolatalı Pasta Tarifi (Kinder Délice) 10:11

Çikolatalı Pasta Tarifi (Kinder Délice)

5 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı un (tepeleme) 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu Keki ıslatmak için şerbet hazırlayalım. 3 yemek kaşığı şekeri 1 ..

Kadınbudu Köfte Tarifi 02:41

Kadınbudu Köfte Tarifi

1.Küçük bir tencereye 1 çay bardağı pirinç ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. 2.Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınır ve 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek soğan..

Pastane Açma Tarifi 10:36

Pastane Açma Tarifi

Yarim paket yasmaya(eger kuru maya kullanacaksaniz 2 yemek kasigi ) 1 su bardagi ilik su 1 su bardagi ilik süt 1 su bardagi siviyag Yarim su bardagi toz seker 1 tatli kasigi tuz Yaklasik 6 su bardagi un(lütfen kontrollü ..

Tencerede Fincan Kek Tarifi 08:42

Tencerede Fincan Kek Tarifi

Tencerede fincan kek tarifi Bu ölceden tam 6 kahve bardagi cikiyor.Ister benim gibi hamuru ikiye bölün bu sekilde yapin yada sadece kakaolu veya hamuru sade beyaz birakin.Icine ekstra olarak cikolata parcasi ceviz findik..

Fırında Etli Biber Dolması Tarifi 08:31

Fırında Etli Biber Dolması Tarifi

Fırında Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır? 750gr. kadar tercihen ince kabuklu düzgün çok büyük olmayan dıolmalık yeşil biber 300gr. orta yağlı kıyma 2 adet orta boy soğan 3 adet kabukları soyulmuş domates 1 su bardağı vey..

Soslu Tavuk Kızartma Tarifi 06:33

Soslu Tavuk Kızartma Tarifi

Soslu Tavuk Kızartması Tarifi için malzemeler: (3-4 kişilik) 1 adet tavuk göğsü 1 tatlı kaşığı kekik 2 tutam tuz 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı silme karabiber ve değirmenden taze çekilmiş biber sod..

Mozaik Kek Tarifi 02:30

Mozaik Kek Tarifi

Mozaik kek görüntüsü ile klasik kek tariflerine benzese de lezzeti ile her zaman tam puan alan, tadı kıvamı yerinde ve vazgeçilmez keklerinizden olmaya aday bir kek tarifi. Bir kaç sene önce web sitemize eklediğim mozai..

Borcamda Çilekli Pasta 10:01

Borcamda Çilekli Pasta

5 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı nişasta Hazırlanışı : Yumurta şeker vanilyayı mikserle 5 dk. çırpın. Ardından kuru malzemeyi eleyerek ilave ed..

Karnıyarık Tarifi 09:04

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler 6 tane ince uzun patlican Kizartmak icin siviyag Kiyma harci icin malzemeler Yaklasik 300 gr. dana kiyma 1 tane kuru sogan 2 dis sarimsak Maydonoz Tuz, karabiber, kimyon,pulbiber Üzerine dökmek icin 1 yemek ka..

Kokostar Kek Tarifi 04:26

Kokostar Kek Tarifi

Kokostar kek tarifinin malzemeleri; 3 adet oda ısısında yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı demli çay 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı silme kakao 3 su bardağı un İç malzemesi: 2 ade..

Lazanya Tarifi 11:23

Lazanya Tarifi

Yarim kilo dana Kiyma Lazanya yapraklari (haslanmiyandan) 1 tane kuru sogan 2 dis sarimsak 1 yemek kasigi domates salcasi 1 cay bardagi domates sosu(domateste rendelenebilir) tuz karabiber tozbiber kurunane Kasar peyni..

Çikolatalı Kek Tarifi 07:09

Çikolatalı Kek Tarifi

4 tane oda isisinda yumurta 1 cay bardagi toz seker 1 cay bardagi siviyag 1 tane vanilya 1 tane kabartmatozu 3 yemek kasigi toz badem yada findik ceviz de olur(arzu ederseniz koyun) 2 yemek kasigi kakao 1 su bardagi un ü..

Sucuklu  Mantarli Ton Balikli Pizza Tarifi 13:32

Sucuklu Mantarli Ton Balikli Pizza Tarifi

6 su bardagi Un(herkeste ayni gitmez kontrollü koyalim.) 2 su bardagi ilik süt . yarim su bardagi ilik su 1 paket yas maya.(kuru mayada koyabilirsiniz) 1 tatli kasigi dolusu tuz Pizzamizin üstüne koyacagimiz malzemeler k..

İçli Köfte Tarifi 08:33

İçli Köfte Tarifi

Benim tarifim Hatay yöresine aittir. Verecegim tariften yaklasik 35 tane cikiyor. Bu tarifle ister kizartin isterseniz haslayin. Icli köfte (oruk)tarifi Malzemeler Dıs malzemesi icin 3 su bardagi ince koftelik bulgur (ya..

Biberli Ekmek Tarifi 05:12

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek İçin Malzemeler: 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su yarım paketten biraz fazla yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya 1 buçuk yemek kaşığı tozşeker 1 su bardağı ılık süt yarım su bardağı sıvıyağ 1 yumurta ..

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi 03:01

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

1.Böreklerimizin iç harcı için, Uygun bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alınır. 2.1 adet yemeklik doğranmış soğan eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. 3.Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilerek kavu..

Çikolatalı Donut Tarifi  Şekerli Halka Hamur Kızartması 06:03

Çikolatalı Donut Tarifi Şekerli Halka Hamur Kızartması

Halka şeklinde leziz çikolatalı pastalar yapmaya ne dersiniz ? Aslında yapımı gayet kolay olan bu amerikan tatlısını yapmak için halka şeklinde mayalı hamurları yağda kızartmanız gerekiyor. Mayalı hamurun özelliği şekerl..

Hasan Paşa Köfte Tarifi 03:38

Hasan Paşa Köfte Tarifi

MALZEMELER Köfte için: 500 g orta yağlı kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı ekmek kırığı veya galeta unu, 1 avuç ince kıyılmış maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz. Püre için: 2 adet orta boy patates, 1 ..

Waffle Tarifi 04:06

Waffle Tarifi

MALZEMELER 2 yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, 1,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı şeker, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 paket şekerli vanilin, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Kahvaltılık çikolata kreması, Muz, kivi,..

Fırında Bulgurlu Renkli Biber Dolması Tarifi 04:36

Fırında Bulgurlu Renkli Biber Dolması Tarifi

Malzemeler: Yaklaşık 12-14 adet renkli dolmalık biberler içi için: 1 büyük boy soğan 300gr. kadar orta yağlı kıyma yarım su bardağı pilavlık bulgur yarım demet maydanoz, iri tutam dereotu ve taze nane (kuru da olur nane..

Koza Mantı Nasıl Yapılır Yufka ile Kolay Mantı Tarifi 02:22

Koza Mantı Nasıl Yapılır Yufka ile Kolay Mantı Tarifi

1.Yufka düz bir zemine serilerek 4 parçaya bölünür. 2.Yufkalar üst üste yerleştirilerek ortadan 2'ye tekrar bölünür. 3.Bu şekilde devam edilerek ince pizza dilimi şeklinde kesilir. 4.Dilimlerin yaklaşık 2 parmak enind..

Yalancı Acı Badem Kurabiyesi Tarifi 02:38

Yalancı Acı Badem Kurabiyesi Tarifi

MALZEMELER 2 yumurta akı, 1 su bardağı çiğ badem, 1 su bardağı fındık içi, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 tutam tuz. ********************* Uzun bir aranın ardından tekrar sizlerleyim. 19 Mayıs tatiliyle haftasonunu birleşti..

Piyano Kek Tarifi  Kakaolu Kremalı Ağlayan Yaş Pasta 04:59

Piyano Kek Tarifi Kakaolu Kremalı Ağlayan Yaş Pasta

Yine değişik bir kek tarifi ile buradayız. Kremanın üzerine kakao serpilen, keki ise süt ile ıslatılan bu piyano kek nasıl yapılır öğrendikten sonra favori tarifleriniz arasında girecek. Kek yapımında önemli olan kekin i..

Tahinli Çörek Tarifi Pastane Usulü Susamlı Şekerli Tatlı Çöre 06:26

Tahinli Çörek Tarifi Pastane Usulü Susamlı Şekerli Tatlı Çöre

Tahinli çörek gerçekten harika lezzetli ve tatlı bir tada sahip nefis şekerli bir çörektir. Tahinli tatlı çörek nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız tek yapmanız gereken detaylı videomuzu izlemek ve aşamalarıyla bu harika..

Kaşar Peynirli Simit Poğaça Tarifi  Mayalı Susamlı Poğaça 05:52

Kaşar Peynirli Simit Poğaça Tarifi Mayalı Susamlı Poğaça

Nefis kaşarlı pekmeze bulanmış ve susama batırılmış aynı simit gibi bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Bu pamuk gibi poğaçaların yapımı oldukça kolay. Her tarifte olduğu gibi sadece bir kaç tane püf noktasını bilmeniz ..

Dızmana Göçmen Çöreği Tarifi 05:25

Dızmana Göçmen Çöreği Tarifi

Malzemeler: 1 su bardağı ılıktan sıcak su 1 su bardağı ılık süt yarım su bardağından biraz az sıvıyağ 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine) 1 paketten biraz az yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı silme toz ..

Fırın Kullanmadan Pratik İki Tart Tarifi 03:41

Fırın Kullanmadan Pratik İki Tart Tarifi

Malzemeler: 2 tek kişilik veya bir ufak boy tart için 1 paket yulaflı veya petitbor bisküvi 7-8 adet doğranmış hurma 3 yemek kaşığı kadar iri kıyılmış ceviz içi 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2 yemek kaşığı su 2 yemek..