#Meze sofrası ve temel mezeler 6 hibeş tarifi

Menemenlik Domates Konservesi Tarifi 03:43

Menemenlik Domates Konservesi Tarifi

Malzemeler: 3 kilo domates Yarım kilo sivribiber 1 yemek kaşığı tuz Yeterince Temiz kavanoz ve yeni kapak..

Mor Lahana Turşusu Tarifi 02:05

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Mor lahana tuşusu için malzemeler: (2 adet 1er litrelik kavanoz için) Yaklaşık 1 büyük veya 2 ufak mor lahana 1 su bardağı üzüm sirkesi yaklaşık yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı kaya tuzu + 1 tatlı kaşığı ovmak için 1 ..

Yoğurt Tarifi Yoğurt Mayalama 03:07

Yoğurt Tarifi Yoğurt Mayalama

İşte evde kolay, güveç kaplarda ve fırında yoğurt tarifim için malzemeler: 2 litre süt 1 yemek kaşığı doluca katı yerinden yoğurt 6-7 adet toprak güveç kap (yoksa kase de olur) 1 litrelik cam kavanoz..

Portakal Diliminde Kereviz Salata Tarifi 02:34

Portakal Diliminde Kereviz Salata Tarifi

Malzemeler: 1 büyük adet kereviz yaklaşık 1 su bardağına yakın katıca tatlı yoğurt 5-6 adet kornişon salatalık turşusu tuz servis etmek için nane yaprakları, portakal kabuğu rendesi..

Acılı Ezme Tarifi 04:56

Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler 4 Tane domates 1 Tane kırmızı biber 2-3 Tane yeşil biber 1 Tane kuru soğan 2 Diş sarımsak Bir tutam maydanoz Bir tane küçük salatalık Yarim yemek kaşığı acı biber salçası (isterseniz domates salçası da koyun)..

Mor Lahana Salatası Tarifi 03:08

Mor Lahana Salatası Tarifi

Malzemeler: 1 orta boy mor lahana 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ 3-4 diş sarımsak, tuz yeterince (1-2 kase kadar) yoğurt veya bir kısmı mayonez karışık..

Avokado Dip Sos Tarifi 02:21

Avokado Dip Sos Tarifi

Avokado Dip Sos için malzemeler: (1 Büyük kase.. Videoda yarım avokado kullandığım için malzemeleri ona göre ayarladım :) 1 adet olgun avokado 1 tutam maydanoz 1 limon suyu tuz yaklaşık 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ..

Karnabaharlı Brokoli Salatası Tarifi 02:17

Karnabaharlı Brokoli Salatası Tarifi

Malzemeler: 1 büyük çiçek brokoli çeyrek ufak parça karnabahar (şart değil sadece brokoli de olur veya oranlarıyla da oynayabilirsiniz.) 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber 1 kutu konserve mısır 5-6 adet salatalık turşusu..

Nohut Salatası Tarifi 03:51

Nohut Salatası Tarifi

Malzemeler : 2 su bardağı haşlanmış nohut Bir tutam doğranmış maydanoz, tane nane varsa dereotu ve taze soğan 6-7 tane doğranmış kornişon salatalık turşusu 3 tane közlenmiş kırmızı biber 1 kutu konserve mısır 1 tane k..

Salata Kuskus Yeşil Mercimek Salatası Tarifi 03:29

Salata Kuskus Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Malzemeler 1 su bardagi yesil mercimek 1 bucuk su bardagi kuskus Bir tutam dogranmis maydonoz dereotu ve taze sogan varsa taze nanede konulabilir. 6 7 tane dogranmis kornison salatalik tursusu 1 tane dogranmis kirmizi b..

Buğday Salatası Tarifi 01:13

Buğday Salatası Tarifi

1 su bardağı buğday 1 adet kırmızı biber Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet havuç 2 adet teze soğan Marul yaprağı (2-3 adet) Mor lahana Yarım limon suyu Tuz Zeytinyağı Hazırlanışı; 1.Karıştırma kabına bir ..

Baharatlı Beyaz Peynir Tarifi 03:05

Baharatlı Beyaz Peynir Tarifi

Hazırlanışı : Ölçü vermiyorum istediğiniz kadar az ya da çok yapabilirsiniz. Kahvaltıda yediğimiz beyaz peyniri doğrayın. Küçük ya da büyük çok önemli değil. Ayrıca peyniriniz çok yağlı olmasın. Peyniri kavanoza ya da s..

Acı Acı Acuka Tarifi 05:15

Acı Acı Acuka Tarifi

3 avuç ceviz 6 çorba kaşığı salça 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 1 çorba kaşığı kimyon tohumu 1 çorba kaşığı karabiber ½ demet taze zahter kekik 1 adet kırmızı acı biber 1’er çorba kaşığı ..

Karışık Turşu Tarifi 03:57

Karışık Turşu Tarifi

Malzemeler: 3 litrelik cam kavanoz yaklaşık 1 kilo turşuluk salatalık çeyrek ufak boy lahana arzuya göre birer kırmızı biber, havuç 6-7 diş sarımsak 3 yemek kaşığı doluca turşuluk kaya tuzu 3/4 su bardağı üzüm sirkesi..

Kereviz Salatası Renkli Tarifi 01:44

Kereviz Salatası Renkli Tarifi

Malzemeler: 1 orta boy kereviz 4-5 yemek kaşığı katıca yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez tuz, zeytinyağı 1 ufak kırmızı pancar süslemek için iri ceviz parçaları..

Narlı Bulgur Salatası Tarifi 02:45

Narlı Bulgur Salatası Tarifi

Malzemeler: yarım su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak kaynamış su 1er adet domates, kırmızı biber, salatalık 1er büyük tutam nane, maydanoz arzuya göre roka ve elinizde sevdiğiniz otları da ekleyebilirsiniz. 4-5 ye..

Rus Amerikan Salatası Tarifi 02:38

Rus Amerikan Salatası Tarifi

Malzemeler: 6-7 adet ufak boy haşlamalık patates 2 adet büyük boy havuç 1 orta boy kase dolusu dondurulmuş bezelye (yoksa bunu konserve alın) 6-7 adet ufak salatalık turşusu 2-3 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı dolusu..

Turşu Tarifi Nasıl Yapılır 11:41

Turşu Tarifi Nasıl Yapılır

Turşunun altın oranı; 1 litre suya 1 çay bardağı sirke ve 2,5-3 çorba kaşığı rafine olmamış deniz tuzu. Az tuzlu isterseniz bu oranı 2 kaşığa kadar düşürebilirsiniz. Limonla yapmak isterseniz de, 1 litre suya 2 limonun ..

Rus Salatası Tarifi 04:29

Rus Salatası Tarifi

MALZEMELER 4 5 tane patates 2 tane havuc 1 su bardagi bezelye 5 6 tane hazir satilan kornison salatalik tursu 3 4 yemek kasik mayonez 3 4 yemek kasigi süzme yogurt(ben daha hafif olmasi icin yogurt katiyorum) tuz pulbibe..

Nohut Salatası Tarifi 01:16

Nohut Salatası Tarifi

2 su bardağı haşlanmış nohut 1 tane kırmızı biber 1 tane kuru soğan 1 yemek kasığı ince kıyılmış maydanoz yarım çay kaşığı kimyon yarım limonun suyu 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, Pul biber Hazırlanışı; 1.1 adet piya..

Köz Biberli Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi 01:49

Köz Biberli Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

malzemeler 4-5 adet haşlanmış patates 3 adet közlenmiş kırmızı biber (ben konserve kullandım) 1 çay bardağı mısır 1 havuç 3-4 tane kornişon turşu 4-5 dal taze soğan Taze nane Tuz 2 su bardağı yoğurt 5 yemek kaşığı mayone..

Ev Yapımı Erik Turşusu Tarifi 05:43

Ev Yapımı Erik Turşusu Tarifi

1 kg erik 5-6 diş sarımsak 1 avuç nohut 8-9 dal dereotu 1 litre içme suyu 3 çorba kaşığı tuz 1 çay bardağı sirke Erikleri yıkayıp kurulayın. Dere otlarını ve nohutları da sudan geçirip kurulayın. Sarımsağı soyun. Sonra..

Kırmızı Biberli Domates Sosu Konservesi Tarifi 08:04

Kırmızı Biberli Domates Sosu Konservesi Tarifi

Kırmızı Biberli Domates Sosu Konservesi için Malzemeler: 2 kilo etli, tercihen koyu renkli kırmızı biber 2 - 3 kilo etli, olgun domates 6-7 diş sarımsak 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 silme yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı..

Probiyotik Yoğurt Tarifi 03:19

Probiyotik Yoğurt Tarifi

Probiyotik Yoğurt Faydaları, Probiyotik ve Prebiyotik nedir, sindirim sisteminde yaşayan mikroorganizmalar, sağlıklı bir sindirim sisteminin olmaz ise olmazı dırlar. Bağışıklık fonksiyonları üzerine önemli bir etkiye sa..

Karnabahar Lahana Turşusu Tarifi 04:03

Karnabahar Lahana Turşusu Tarifi

Karnabahar Lahana Turşusu için malzemeler: (3 litrelik kavanoz) 1 büyükçe karnabahar (benimki yaklaşık 1 kilo geldi) 1 baş sarımsak 2 adet havuç 1 baş sarımsak Ufak bir çeyrek lahana (karnabahara veya isteğinize göre aza..

Kumpir Tarifi  Evde Pratik Kumpir Nasıl Yapılır 02:01

Kumpir Tarifi Evde Pratik Kumpir Nasıl Yapılır

1.3-4 adet haşlanmış patates soyularak uygun bir kaba alınır. 2.1 yemek kaşığı kadar tereyağı, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek patatesler ezilmeye başlanır. 3.Peynirlerin ve tereyağının kolay erimesi için pa..

Çabuk Kaynatma Turşu Tarifi 03:09

Çabuk Kaynatma Turşu Tarifi

Malzemeler: 1 bardaktan 1 parmak eksik (3/4 bardak ) üzüm sirkesi 2 buçuk su bardağı içme suyu 1 çay kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu yarım ufak lahana 1 ufak parça kırmızı lahana 5-6 adet turşuluk salata..

Üç Farklı Hatay Mezesi Tarifi 01:46

Üç Farklı Hatay Mezesi Tarifi

Zeytin Salatası İçin: 1,5 su bardağı kırık yeşil zeytin 4 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 adet domates 2 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı pul biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı Babagannuş İçin: 2 adet közlenmi..

Gülen'in Namaz Kılanlarla İlgili Tarifi Kendisini Buldu 00:50

Gülen'in Namaz Kılanlarla İlgili Tarifi Kendisini Buldu

Gülen'in Namaz Kılanlarla İlgili Tarifi Kendisini Buldu Gülen'in namaz kılanlarla ilgili tarifi kendisini buldu Namazda gözlerini hareket ettirip etrafa bakanlar hakkında ağır sözler sarfeden Fetullah Gülen'in, namaz kı..

Paçanga Böreği Tarifi 02:06

Paçanga Böreği Tarifi

Yapılışı kolay ve lezzetiyle dillere destan olmuş bir börek yapmak isterseniz paçanga böreği tam sizlere göre bir börek tarifi. Çıtır, çıtır yufkanın arasında kaşar peyniri, pastırma, domates, ve biberden lezzetli bir bö..