En sık rastlanan safra kesesi hastalığı safra kesesi taşlarıdır. Safra kesesi taşları dışında safra kesesinde poliplere rastlanabilir, safra kesesinde hücre bozulması da mümkün, ama kanser az rastlanan bir durumdur...
Kasık fıtığını önlemeye yönelik neler yapılabileceği konusunda yeterince veri bulunmuyor, sadece kronik öksürük ya da kabızlık veya prostat jhastalığı olan insanlarda görülme ihtimali daha yüksektir...
Günümüzde kasık fıtığı ameliyatı geçiren hastaların sadece bir hafta süreyle istirahat etmeleri tavsiye edilir, sonrasında özellikle dikkat edilmesi gereken herhangi bir sorun kalmaz. Prostat gibi kasık fıtığını yeniden ..
Kasık fıtığı genç yaşta ve ileri yaşlarda daha sık görülür, bunun dışında haltercilerde, kronik kabızlığı olan insanlarda da daha sık rastlanır. Kadınlarda daha az görülen bir hastalıktır, kadınlarda femoral fıtık denile..
Kasık fıtığının başlıca nedenleri karın bölgesini zorlayan halter ve doğum gibi aktiviteler ya da kabızlık olabilir. Bunun yanısıra anatomik bozukluklar ve sigara kullanımı kasık fıtığının nedenleri arasında sayılabilir...
Kasık fıtığının başlıca belirtisi kasık bölgesinde beliren bir şişliktir, bazı hastalarda uzun yürüyüşlerde ağrı da yapabilir...
Kasık fıtığının tek tedavi yöntemi cerrahi müdahaledir, ileri yaşlarda olup doktora ulaşımı kolay olan hastalarda cerrahi yöntem yerine kişinin takibe alınmasının tercih edildiği durumlar da olabilir...
Kasık fıtığı on erkekten birinde görülen, testistisin torbaya inişi sırasındaki doğal kanalın genişlemesi ya da kapanmaması sonucu, bağırsağın zarı ile beraber torbaya hareketi sonucu olur. Kadınlarda da fıtıklar olabile..
Kasık fıtığı ameliyatları eskiden direk olarak hasarlı bölgenin dikilmesi şeklinde yapılırken artık yama yoluyla sentetik bir dokunun eklenmesi ya da laparaskopi yöntemi ile gerçekleştiriliyor ve tekrarlama oranları çok ..
İlaç tedavisine rağmen yemek borusundaki yaraların geçmemesi ya da ilaç tedavisinin hemen ardından şikayetlerin yeniden başlaması, yemek borusunda hücre bozulması ve reflü tedavisine rağmen yemeklerin geri gelmesi sorunu..
İlaç tedavisine olumlu cevap vermeyen hastalar için perhizin de çok önemi olmaz. Ama reflüsü de olan mide fıtığı hastalarının yağlı ya da salamura, turunçgilleri ve çiğ yeşillikleri tüketmemesi gerekir...
Mide fıtığı ameliyatarı günümüzde laparaskopi yöntemi ile gerçekleştirilir. Karın duvarı kesilmeden yapılan cerrahi operasyon deneyimli cerrahlar tarafından yapılmalıdır...
Mide fıtığı günümüzde endoskopi yoluyla teşhis ediliyor. Eğer hastanın reflüsü yoksa Ph metre kullanılarak da tehiş edilebilir...
Mide fıtığı hastanın yaşam kalitesini düşürmeye başladığında ilaç ile ya da cerrahi yöntemler kullanılarak tedavi edilebilir. İlaç tedavisi asid dengeleyiciler içerir, hastanın rahatsızlığı tekrarlayan ve düzenlenmesi zo..
Mide fıtığı hastalarının yüzde 40'ında reflü görülür, bu mide ve yemek borusu kapakçıklarının doğru çalışmaması sonucu, mide ve yemek borusunda yanma, kaynama, kusma hissi gibi belirtilere sebep olur. Reflüsü olmayan mid..
Mide fıtığı genelde 50 yaş üzeri insanalarda görülmekle beraber her yaşta insanın da başına gelebilir. Diyaframda hiyatus adı verilen ve yemek borusunun geçmesi için olan deliğin genişlemesi sonucu midenin yukarı doğru k..
Mide fıtığı kalıtsal ya da yapısal olabilir, yapısal olması durumunda doğum yapmak, haltercilik ya da dalgıçlık gibi kişiyi fiziksel olarak zorlayan durumlar mide fıtığına sebep olabliir. Mide fıtığını önlemeye yönelik h..
Omurilik tümörü iyi huyluysa ve tümör nedeniyle hastada herhangi bir nörolojik kayıp yaşanmamışsa, hasta normal yaşantısına kısa sürede dönebilir. Omurilik tümörleri cerrahi yöntemle çıkarılsa dahi tekrarlayabilir. Bu ne..
Omurilik tümörü tedavisinde cerrahi yöntemin beraberinde ışın tedavisi de uygulanır. Kötü huylu tümörlerin tekrarlama olasılığı olduğu için hastanın doktor tarafından yakından takip eidlmesi gerekir...
Çocuklarda omurilik tümörü cerrahisinde tümöre arkadan yaklaşılır. Çocuklarda omurilik tümörü cerrahisi sırasında kemik yapısının bozulmamasına özen gösterilir...
Omurilik tümörünün tedavisinde cerrahi yöntemi uygularken tümörün bulunduğu yer çok önemli. Beyin sapındaki tümörlere müdahale etmek zordur. Operasyon sırasında sinir iletimini ölçen teknolojiler kullanılır...
Omurilik tümörleri zamanında tedavi edilmezse motor yeteneklerin kaybına, felce neden olabilir. Omurilik tümörü tedavisinde beyin tümörleri gibi hasta takip edilmez. Onun yerine cerrahi yöntemle tümör ilk fırsatta alınır..
Omurilik tümörünün seviyesi klinik muayene ile tespit edilebilir. Omurilik tümörünün kesin tanısı patolojik incelemeler sonucu koyulur. Tümörden alınan parça mikroskop altında tahlil edilir. Biyopsi dışında omurilik tümö..
Omurilik dar bir kanalda bulunduğu için omurilik tümörleri erken belirti verir. Omurilik tümörleri berliti vermeye başladığı zaman acil müdahale gerekebilir. Omurilik ense kökünden kuyruk sokumuna kadar uzandığından tümö..
Omurilik kanalı içinde yer işgal eden şişliklere tümör denir. Bir şişliğin tümör kabul edilebilmesi için yeni hücre oluşumu gözlemlenmesi gerekir. Omurilik tümörleri arasında glial tümörler, menenjiyom tümörler, nörofibr..
Omurilik tümörünün oluşması için hücre bölünümünde kontrol kaybının kaybolması gerekiyor. Onkojen denilen ve hücre bölünmesini sağlayan mekanizmalar, süpresor adı verilen ve hücre bölünmesini kontrol altında tutan mekani..
Beyin tümörünün iyi huylu ya da kötü huylu oluşu patolojik incelemeden sonra yani tümörden alınan parçanın biyopsisiyle netleşiyor. Stereotaktik biyopsi sayesinde kafatasını açmadan, bir delikten girerek tümörün merkezin..
Çocukluk ya da gençlik yaşlarında tespit edilen iyi huylu beyin tümörleri cerrahi yöntemle çıkarılabilir. İleri yaşlarda yakalanan, kireçlenmiş durumdaki iyi huylu tümörler takibe alınır. Bu tür tümörlerde cerrahi tedavi..
İyi huylu beyin tümörlerinde, özellikle menenjiyomlarda ilaç tedavisi uygulanabiliyor. İlaç tedavisi tümörü ortadan kaldırmada da büyümesini kontrol altına alma konusunda yardımcı oluyor. Kötü huylu beyin tümörlerinde de..
Beyin tümörü tedavisinde kemoterapi uygulanabiliyor. Kötü huylu tümörlerde kombine tedavi uygulanmak zorunda. Yalnız cerrrahi tedavi yeterli olmaz. Cerrahi yöntem radyoterapi ve kemoterapi ile birlikte uygulanmalı...