Paranoid kişilik bozukluğuna sahip bireylerin temel özelliği güvensiz ve şüpheci davranışlarıdır...
Borderline kişilik bozukluğu, günümüzde en sık görülen kişilik bozukluklarından biri. Bu bozukluk, kişilerde önemli duygusal dalgalanmalara sebep olur. Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, olumlu ya da olumsuz tüm ..
Şizotipal kişilik bozukluğunun paranoid ve şizoid kişilik bozukluklarıyla benzerlikleri vardır...
Kişilik bozukluğu ergenlik döneminde başlar ve kalıcıdır...
Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, hem pasif hem de agresif bir tutum sergilerler. Zaman zaman fazla öfkeli olabilirler. Bu kişilerin etrafındaki insanlar, nasıl davranacakları konusunda çoğu zaman karışık düş..
Histerik kişilik bozukluğuna sahip kişiler şefkat ve şehveti birbirinden ayıramazlar...
Obsesif Kompulsif kişilik bozukluğuna sahip bireylerin başlıca özellikleri mükemmeliyetçi olmalarıdır...
Bağımlı kişilik bozukluğunun temel özelliği bakılma gereksinimidir...
Çekingen kişilik bozukluğuna sahip bireylerin temel özellikleri yetersizlik duygusudur...
Narsisistik kişilik bozukluğuna sahip bireylerin aşırı kendine güven halinin temelinde güvensizlik duygusu yayar...
Borderline kişilik bozukluğuna sahip bireyler duygularını ve dürtülerini kontrol etmekte zorlanırlar...
Antisosyal kişilik bozukluğuna erkeklerde kadınlara oranla daha sık rastlanır...
Şizoid kişilik bozukluğuna sahip bireyler ikili ilişkilerde bulunmaktan çok hoşlanmazlar...
Krimelife Cass Young Tone Fresh Paranoid Wshh Exclusive Müzik Dinle..
Narsisistik kişilik bozukluğu, terapiyle tedavi edilir. Özellikle dinamik terapi tekniği faydalı olur. Narsisistik kişilik bozukluğu olan danışan, terapistin de kendisini takdir etmesini bekler. Terapistin sabırlı ve den..
Narsisistik kişilik bozukluğu, özellikle yakın ilişkilerin kısa süre içinde tükenmesine yol açar. Çünkü narsisistik kişilik bozukluğu olan kişiler, yakınlarındaki insanlara sürekli olarak değersizlik duygusu yüklerler...
Borderline kişilik bozukluğunda duygularda çok hızlı ve yoğun değişimler olur. Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, olumlu duyguları da olumsuz duyguları da son derece yoğun yaşarlar. Yoğun duygulanım sürecini hafi..
Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, genellikle tedavi arayışına girmezler. Çünkü kendilerinden çok çevrelerini yorarlar. Bu kişilerin yakın çevrelerindeki insanlar çeşitli şikayetlerle uzmanlara başvururlar. Pa..
Borderline kişilik bozukluğu olan insanlarda terkedilme hassasiyeti diğer insanlara göre daha yüksek olur. Bu kişilerde ayrılık sonrası yas süreci yıllarca sürebilir. Duygusal beklentileri yüksek olur...
Borderline kişilik bozukluğu olan kişilerin olumsuz davranışları istem dışı olarak sergilediklerini unutmamak gerekir. Çoğu davranışları içgüdüsel olarak ortaya çıkar. Bu kişilere kendini ifade edebilmeleri için alan tan..
Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, ilişkilerin başında sorunsuz ve keyifli zaman geçirirler. Hayatlarındaki kişiyi kısa sürede iyi tanıyıp nasıl mutlu edebileceklerini keşfederler. Ancak bir süre sonra mutlu etme..
Borderline kişilik bozukluğunun tedavisi uzun zaman alır. İlaçla tedavisi mümkün olmaz; bazı durumlarda belli duyguları geçici olarak rahatlatma amacıyla ilaç önerilebilir. Deneyimli bir psikoterapist tarafından uzun sür..
Travma sonrası stres bozukluğu yeniden yaşantılama, kaçınma ve aşırı uyarılmışlık hali ile kendini gösterir...
Travmatik olaylardan hemen sonra ortaya çıkan çeşitli stres belirtileri akut stres bozukluğu olarak adlandırılır...
Orgazm bozukluğu bir kadının cinsel ilişkide orgazm seviyesine ulaşamaması durumudur...
Artikülasyon, konuşmada yer alan organların düzenli ve birbirinin ardı sıra yaptığı hareketlerle seslerin üretilmesine denir. Artikülatör organlar dil, diş, dudaklar, damak ve küçük dildir. Artikülasyon bozukluğu, bu ses..
Kalp ritim bozukluğu nedir? Doktorumuz Murat Şener cevaplıyor...
Hiperaktivite, kişinin aşırı hareketli olmasına sebep olan bir hastalıktır. Hiperaktif kişiler; genellikle sakar, odaklanmakta zorluk çeken, sosyal anlamda düzen sağlayamayan yapıdadırlar...
Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin: Davranış bir sonuçtur...
Nöroloji Uzmanı Ersin Tan denge bozukluğunu ve nedenlerini Doktorum'da anlatıyor...