Dr. Ali Zırh anlatıyor...
Beyin pili tedavisi yani derin beyin stimülasyonu uygulaması ileri evredeki hastalara uygulanan cerrahi işlemdir. Hastanın çok yaşlı olmaması, diğer hastalıkların kontrol altında olması ve bilişsel foksiyonlarının yerind..
Uzman Op. Dr. Ali Zırh: Beyin pili vücuttaki kasılmaları engelliyor...
Uzman Op. Dr. Ali Zırh: Beyin pili tedavisi epilepsi hastalarında da kullanılır...
9 yıllıdır yardımsız yaşayamayan parkinson hastası Hüsamettin Bey'in inanılmaz mucizesi.....
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh Doktorum'da açıklıyor...
Parkinson hastalığının ileri evrelerinde ilaçların etki süreleri çok kısalır ve yan etkileri de hastanın hayat kalitesini ciddi anlamda düşürür. Bu durumlarda derin beyin stimülasyonu denilen cerrahi uygulamaya başvurulu..
Parkinson hastalarında cerrahi yöntem ileri evredeki hastalara uygulanır. Derin beyin stimülasyonu uygulanacak kişilerin 70 yaşından genç olmaları, artık ilaç tedavisinde çok zorlanıyor olmaları ve bilişsel fonksiyonları..
Parkinson tedavisinde ilaç birincil tedavi yöntemidir ve farklı yaş grupları ve hastalık evrelerine göre hastaya özel ilaç tedavisi uygulanır. İleri evrelerde ilaçların sayısı ve kullanım sıklığı artar...
Prof. Dr. Mustafa Ertaş botoks tedavisi hakkında tüm merak edilenleri açıkıyor...
Beyin tümörü tedavisinde kemoterapi uygulanabiliyor. Kötü huylu tümörlerde kombine tedavi uygulanmak zorunda. Yalnız cerrrahi tedavi yeterli olmaz. Cerrahi yöntem radyoterapi ve kemoterapi ile birlikte uygulanmalı...
İNSANDA SİNİR SİSTEMİ; MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ - ORTA BEYİN, ARKA BEYİN..
Toni Storaro & Azis - Kolko Sme Pili Listen..
Mikail Aslan - Sond Wena Sonde Pili Listen..
Çocuktan Al Haberi Ünlüler'in 12. Bölümünde; yaptığı deneylerle herkesi şaşkınlığa uğratan Efe Dadak, bu bölümde Limon Pili deneyi gerçekleştirdi...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın basın toplantısı sırasında FB TV kamerasının pili bitince ekrana uyarı geldi, sosyal medyada Açıklamalara FB TV bile dayanamadı. yorumları yapıldı...
Pil Oxford elektirikli ziline güç sağlıyor ve 176 yıldır hiç durmaksızın çalışıyor. Peki bu kadar eski bir pil nasıl bu kadar uzun ömürlü olabiliyor?..
Herkese merhaba ben ömer iyi seyirler..
Parkinson hastalığı 60-65 yaş üzeri erkeklerde daha sık görülür. 65 yaş üzeri 100 hastadan birine Parkinson tanısı konulur, kırsal kesimlerde tanı konulmadan sadece hareketleri yavaşlayarak hayatını sürdüren birçok hafif..
Parkinson tanısı hastanın öyküsünün dinlenmesi ve muayene yolu ile konulur. Bazı test ve görüntüleme yöntemleri de kullanılır ama bunlar başka hastalıklar olmadığını teyit amaçlı istenir, Parkinson hastalığını bir beyin ..
Adını ilk defa titremeli felç olarak niteleyen James Parkinson'dan alan Parkinson hastalığına sahip insanlar 2016'nın en popüler akımı olan 'Mannequin Challenge' yaptılar...
Parkinson'un ileri evresine genellikle 10 yılda gelinir, ama her hastanın kendine özgü bir seyri olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Hastanın sağlık durumu ve yaşam tarzına göre farklılık gösteren ileri dönem Parkin..
İyi huylu titremesi olan insanlar Parkinson hastası değildir, Parkinson zamanla başka bulgular ile kendini göstererek ilerler. İyi huylu titremede insanların yazı yazmak, çorba ya da su içmek gibi işleri yaparken zorland..
Parkinson hastalığının erken evre bulguları titreme ve hareket yavaşlığıdır. Son dönemde yapılan araştırmalar hastalığın aslında bu belirtilerden çok daha önceden başladığını gösterse de hastalığın tanısı titremeler başl..
Parkinson hastalığının ilk evresine balayı evresi denir, bu beş yıllık süreçte hasta ilaç tedavisine çok iyi yanıt verir. İlk beş yılın ardından başlayan orta evrede ilaçların etkisi daha kısa sürmeye başlar ve hastanın ..
Parkinson hareketlerde yavaşlama, ayak sürüme ve titreme ile kendini gösteren bir hareket bozukluğu hastalığıdır. İleri yaşlarda ve ailede varsa daha sık rastlanabilir. Hastalık kendini farklı şekillerde gösterebilir. Er..
Parkinson hastalığının çeşili nedenleri vardır, bunların başında genetik eğilim, kimyasal ürünlere maruz kalınan fabrika ve tarım işçilikleri gibi durumlar sayılabilir...
Parkinson bulguları başlıca ikiye ayrılır. Bunlar ilk olarak titreme, hareketlerde yavaşlama, ayak sürüme gibi motor bozukluklardır. Motor dışı bozukluklar arasında dikkat dağınıklığı, hafıza problemleri ve depresyon eği..
Parkinson tedavisi kişiye özel tasarlanır, hastanın yaşı, meslek grubu ve diğer hastalıkları göz önünde bulundurularak hareket edilmesi gerekir çünkü hastalığın farklı evreleri farklı ilaç tedavileri gerektirir...
Doç. Dr. Okan Doğu, parkinson hastalığına, baklanın etkisi olup olmadığını Check-Up izleyicileri ile paylaştı...