#Pirinç kullanmadan pilav yaptım

Patlıcanlı Bademli Bayram Pilavı 11:55

Patlıcanlı Bademli Bayram Pilavı

Malzeme Listesi: 2 su bardağı pirinç 3 adet patlıcan 2 adet kuru soğan 150 gr badem 2,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı dolma baharı 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı pirinci ılık akan suda..

 Tavuk Dolması Tarifi 06:48

Tavuk Dolması Tarifi

Tavuk dolması Malzemeler Kişi adedine göre tavuk göğsü fileto Pilav için 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 kuru soğan 1 su bardağı yıkanmış pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, toz şeker, karabiber, kimyon, yenibahar,tarçın, ..

Duygu Özaslan Fondötensiz Ten Sarı Göz Makyajı 12:18

Duygu Özaslan Fondötensiz Ten Sarı Göz Makyajı

Fondöten kullanmadan ışıltılı, cıvıl cıvıl bir yaz makyajı yaptım! Makyajın geri kalanı oldukça sade olduğu için sarı göz makyajı da bence çok güzel durdu!..

Kavurma Tarifi 01:55

Kavurma Tarifi

Şimdiye kadar defalarca kavurma yaptım ama en lezzetlisi bu kavurma oldu diyebilirim,çünkü geceden tuzda dinlendiği için hiç su kullanmadan yapılıyor ve lokum gibi yumuşak ve çok lezzetli bir kavurma oluyor daha ne ols..

Taş Fırın Lezzetinde Ev Yapımı Pide Tarifi 06:25

Taş Fırın Lezzetinde Ev Yapımı Pide Tarifi

Daha önce verdiğim ıspanaklı peynirli pide tarifinde pidemi öve öve bitirememiştim. Gelen yorumlar da beni doğrular nitelikte olunca hiç vakit kaybetmeden bir de kuşbaşılı kaşarlı Pide operasyonu yaptım. Ispanaklısını ar..

Belçika'da Mikro-Çipli Personel Devri 00:25

Belçika'da Mikro-Çipli Personel Devri

Belçikalı bir pazarlama firması kimlik kartlarını ortadan kaldırarak çalışanlarının vücuduna mikro-çip yerleştirmek istediğini duyurdu. Tanesi yaklaşık 100 Euro değerinde olan ve pirinç tanesi büyüklüğünde olan mikro-çip..

Çin Tavuğu Tarifi 07:11

Çin Tavuğu Tarifi

3 yemek kaşığı soya sos 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 2 çay kaşığı mısır nişastası 2 diş sarımsak ve birazcık zencefil 500 gr tavuk 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı balzemik sirke 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi 4 dal ta..

Marshmallow Barları Tarifi 03:27

Marshmallow Barları Tarifi

Malzemeler : 2 su bardağı küçük marshmallow 250 gr (1,5 su bardağı) bitter çikolata 50 gr (1,5 yemek kaşığı) tereyağı 150 gr (3 yemek kaşığı) fıstık ezmesi 1 su bardağı pirinç fıstık Hazırlanışı : Çikolata ve fıstık ez..

Fırın Torbasında Kıymalı Biber ve Domates Dolması Tarifi 02:45

Fırın Torbasında Kıymalı Biber ve Domates Dolması Tarifi

Malzemeler 11 adet dolma biber 3 tane iri domates İçi için; 100g kıyma 1 çay bardağı pirinç 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet Domates rendesi 1 adet soğan 1-2 diş sarımsak Bir tutam Maydanoz 1 çay kaşığı Pul biber 1 çay ..

Lezzetli Kara Lahana Yemeği Tarifi 01:54

Lezzetli Kara Lahana Yemeği Tarifi

Koyu Lahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler; 1 kilo kara lahana 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olabilir) 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı pirinç 2 su bardağı haşlanmış mısır ya da barbunya yarım ça..

Kabaklı Pırasa Yemeği 05:55

Kabaklı Pırasa Yemeği

4 tane Pırasa 2 tane Kabak 2 tane Havuç 1 tane Kuru Soğan 150 gr. Dana kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz karabiber 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası Varsa da ..

Japonya Bilgi Birikimini Doğu Avrupa'ya Aktarıyor 06:08

Japonya Bilgi Birikimini Doğu Avrupa'ya Aktarıyor

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ekonomik ve diplomatik ilişkileri ilerletmek için onlarca Japon iş adamından oluşan bir heyetle, altı Doğu Avrupa ülkesine tarihi bir geziye çıkarak, 2018 yılına hızlı bir giriş yaptı. Spotli..

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi 02:32

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler; Beyaz lahana Yarım yemek kaşığı tuz İç harcı için; 200 g kıyma 2 adet soğan 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 2..

Yayla Çorbası Tarifi 03:57

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla çorbası tarifi Malzemeler yaklaşık 2 3 su bardağı yoğurt bir tane yumurta 1 yemek kaşığı un bir çay bardağı kadar pirinç 3 su bardagi soguk su isteyenler et suyu ya da tavuk suyu de katabilirler ben bir bardak..

Sulu Köfte Tarifi 05:40

Sulu Köfte Tarifi

Sulu köfte tarifi Malzemeler yaklaşık yarım kilo dana kıyma yarım çay bardağı İnce köftelik bulgur yarım çay bardağı kırık pirinç (Almanya'dakiler kırık pirinç bulamıyorsa benim gibi yarım bardak pirincei 1 çay bardağ..

Turşu Tarifi Nasıl Yapılır 11:41

Turşu Tarifi Nasıl Yapılır

Turşunun altın oranı; 1 litre suya 1 çay bardağı sirke ve 2,5-3 çorba kaşığı rafine olmamış deniz tuzu. Az tuzlu isterseniz bu oranı 2 kaşığa kadar düşürebilirsiniz. Limonla yapmak isterseniz de, 1 litre suya 2 limonun ..

Kar Yağdı Tatlısı 01:02

Kar Yağdı Tatlısı

Kreması için; 2 kahve fincanı toz şeker 6 yemek kaşığı pirinç unu 5 su bardağı süt 1 paket vanilya Şerbeti için; 2 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker Üzeri için; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Hindistan cevizi..

Kadınbudu Köfte Tarifi 02:41

Kadınbudu Köfte Tarifi

1.Küçük bir tencereye 1 çay bardağı pirinç ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. 2.Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınır ve 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek soğan..

Fırında Sütlaç Tarifi 04:11

Fırında Sütlaç Tarifi

1 litre süt(mümkünse yagli süt alin sütlaciniz daha lezzetli olur) 1 su bardagi şeker Yarim su bardagi pirinc 2 yemek kasigi nisasta 1 tane vanilya Hazirlanisi Ilk once pirinci yikayip icine 2 su bardagi kaynar su koy..

Glutensiz Sufle Tarifi  Glutensiz Çikolatalı Tatlı Tarifi 02:17

Glutensiz Sufle Tarifi Glutensiz Çikolatalı Tatlı Tarifi

1.İlk olarak fırın 220 derecede çalıştırılır. 2.50g tereyağı ve 80gr bitter çikolata uygun bir tavaya alınarak kısık ateşte eritilir. 3.Eriyen çikolata ve tereyağı ocaktan alınarak 3 yemek kaşığı pirinç unu eklenerek güz..

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi Nişastalı Sade Sütlü Muhallebi 02:12

Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi Nişastalı Sade Sütlü Muhallebi

Pek çok çeşit muhallebi bulunduğundan biz muhallebi tarifimize sade diyoruz. Çünkü artık bu harika sütlü tatlının tepsilerde bisküvili halleri bile yapılıyor. İçine kattığımız bol bol damla sakızı sayesinde harika bir le..

Etsiz Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi Bulgurlu Ispanak Tarifi 03:19

Etsiz Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi Bulgurlu Ispanak Tarifi

Sebze yemekleri içinde belki en bilinenlerden birisi içinde bulgur ve pirinç bulunan nefis ıspanak yemeği tarifi. Bazıları bu harika ve besleyici sebze yemeğini kıymalı olarakta yapıyor fakat biz ev yemeği tarifleri olar..

Sadece 3 Ana Malzemeyle Nişastasız,Yumurtasız Sütlaç Tarifi Sütlaç Tarifi 06:35

Sadece 3 Ana Malzemeyle Nişastasız,Yumurtasız Sütlaç Tarifi Sütlaç Tar

Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml Fırın Sütlaç için Malzemeler 1 su bardağı pirinç 2 veya 4 su bardağı sıcak su 2 lt süt ( kıvamına göre biraz daha süt ilave edebilirsiniz ) 1,5 su bardağı toz şeker İsteğe göre 1 ..

Ezogelin Çorbası Tarifi  Sebze Çorbası Tarifi  Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır 02:46

Ezogelin Çorbası Tarifi Sebze Çorbası Tarifi Ezogelin Çorbası Nasıl

MALZEMELER 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı kırık pirinç 1 kahve fincanı bulgur 1 adet havuç 1 adet patates 1 adet büyük boy soğan 2 yemek kaşığı salça 1 kahve fincanı mısırözü yağı 15-20 sap maydanoz 1 tat..

Pırasa Yemeği Tarifi  Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır 02:55

Pırasa Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır

MALZEMELER 1 Kg pırasa 1 adet büyük boy havuç 1 adet soğan 1 yemek kaşığı kırık pirinç 1 yemek kaşığı bulgur 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz TARİFİ Pırasalar ve havuç yıkanarak doğr..

Sütlaç Tarifi  Sütlaç Nasıl Yapılır Sütlü Tatlı Tarifleri 02:28

Sütlaç Tarifi Sütlaç Nasıl Yapılır Sütlü Tatlı Tarifleri

MALZEMELER 1 litre süt 1 çay bardağı kırık pirinç 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 paket vanilya İri kıyılmış fındık Tarçın TARİFİ Pirinç yıkanır, 1 bardak suda haşlanır. 1 litre süt ilave edilir, ..

Yayla Çorbası Tarifi 01:54

Yayla Çorbası Tarifi

YAYLA ÇORBASI MALZEMELER 1 kahve fincanı kırık pirinç 1 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz TARİFİ Yıkanmış pirinç 1,5 litre suda yumuşayana ..

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi 04:31

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

MALZEMELER 300 Gr salamura yaprak 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet büyük boy soğan 2 adet domates 9-10 sap maydanoz 2 tatlı kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı kuş üzümü 4 yemek kaşığı mısırözü yağı Yarım çay bardağı zeyt..

Domates Dolması Tarifi Etli Dolma Yapımı 02:30

Domates Dolması Tarifi Etli Dolma Yapımı

MALZEMELER 1 kg. domates 300 gr. yağsız kıyma 1 kahve fincanı kırık pirinç 1 kahve fincanı bulgur 1 adet soğan 9-10 sap maydanoz 2 tatlı kaşığı nane 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber..

Kabak Dolması Tarifi Kabak Dolması Nasıl Yapılır 03:19

Kabak Dolması Tarifi Kabak Dolması Nasıl Yapılır

MALZEMELER 1 kg. kabak 300 gr. yağsız kıyma 1 kahve fincanı kırık pirinç 1 kahve fincanı bulgur 1 adet soğan 2 adet domates 9-10 sap maydanoz 2 tatlı kaşığı nane 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaş..