Prostat iltihabını tespit etmek için idrar ve kan tahlilleri yapılır...
Prostat iltihabı antibiyotikle tedavi edilebilir, ama bu tedavi her zaman etkin olmaz...
Safra kesesi iltihabı fizik muayene ve hastanın hikayesinin dinlemesine ek olarak ultrasonografi yolu ile teşhis edilir. Ultrasonografi safra kesesin duvarının kalınlaşması ya da safra kesesinin büyümesi gibi anomalileri..
Prostat büyümesi parmakla rektal muayene sayesinde ya da ultrasonla teşhis edilebilir...
Prostat kanserinin kesin teşhisi için prostattan biyopsi yapılması gerekir...
Prostat iltihabı tedavisinde ilaçları doktorun belirlediği dozlarda kullanmak, tedaviyi yarım bırakmamak gerekir...
Prostat iltihabı iyi tedavi edilmezse tekrarlama ihtimali yüksektir...
Diş eti iltihabı, iltihabın şiddetine göre farklı yöntemlerle tedavi edilebilir...
Erken teşhiste safra kesesi laparoskopi ile alınır, gecikmiş safra kesesi iltihabı teşhisi durumlarında hastaya damar yolu ile sıvı ve antibiyotik verilir ve iltihabın ilerlemesi engellenmeye çalışılır, 3 aylık tedavinin..
Öncelikle östaki borusunun açık olmasını sağlamak gerekir. Nezle ilaçları ve burun damlası işe yarayabilir. Duruma göre antibiyotik ve ağrı kesiciler önerilebilir..
Prostat tedavisinde erken teşhis PSA denilen bir tetkik sayesinde mümkündür...
Bazı prostat kanserleri çok yavaş ilerler ve bu tür kanserlerde tedaviye ihtiyaç duyulmaz...
Prostat büyümesinin neden olduğu sıkıntılar ilk aşamalarda bitkisel yöntemlerle aşılabilir...
Op. Dr. Fahri Sinan Akşit prostat kanseri tedavisi hakkında bilgi veriyor...
Hipertansiyon, tansiyon ölçümüyle teşhis edilir. Büyük tansiyon için 120'nin, küçük tansiyon için 80'in altındaki değerler, ideal değerler olarak kabul edilir. Büyük tansiyon, 140'ın üzerindeyse ve/veya küçük tansiyon, 9..
MERS hastalığı, laboratuvar yöntemleriyle teşhis edilir. Hastalık şüphesi olan kişilerin kesin teşhis için solunum salgıları incelenir...
Cilt kanseri bir dermatoloji uzmanının muayenesiyle teşhis edilir. Dermatologlar çok tipik olan cilt kanserlerini gözleriyle teşhis edebilir. Bunun yanı sıra benleri kontrol ederken dermotoskopi kullanılır ve benin derin..
Huzursuz bacak sendromu hastanın şikayetleri dinlendikten sonra teşhis edilir. Bacaktaki huzursuzluk hissinin bacak hareket ettirildiğinde geçmesi teşhis için önemli kriterlerdendir. Uyku kalitesinin ölçüldüğü testler de..
Polikistik over sendromu, genellikle Rotterdam kriterlerine göre teşhis edilir. Üç parametreye bakılır. Vücutta erkeksi tüylenme ve cilt yağlanmasının olup olmadığı kontrol edilir. İkinci parametre, hastanın adet düzenin..
Karpal tünel sendromunda ilk önce hastanın şikayetleri dinlenir. Hasta eğer geceleri sürekli uyuşma ve iğnelenme, gündüzleri ise his kaybı yaşıyor ise avuç içi elle muayene edilir. En belirgin tanı EMG denilen bir testle..
Boyun düzleşmesi hasta hikayesiyle teşhis edilebilir. Muayenede güç kaybı yoktur. Ancak halsizlikten dolayı hasta güç kaybı olduğunu düşünür. Teşhis için en etkili yöntem boyun MR'ı çekmektir...
Boyun fıtığı şiddetli kürek kemiği ve kol ağrısına neden oluyorsa doktorlar muayenede boyun fıtığını büyük oranda teşhis edebilir. Ama kesin teşhis MR ile belirlenir. Sinirlerin voltajını ölçen EMG yöntemiyle boyun fıtığ..
Mevsimsel depresyon, kişinin önceki depresyon yaşantılarına göre teşhis edilir. Örneğin, kişinin daha önceki senelerde yaz sonundaki duygu durum çöküntüleri yaşayıp yaşamadığı araştırılır...
Pankreas kanseri görüntüleme yöntemleriyle teşhis edilir...
Polikistik Over, klinik muayenenin ardından kan tahlilleri ile kesin olarak teşhis edilir...
Omurilik kanal daralmasında teşhis klinik muayene ve tıbbi görüntüleme teknikleri ile konulur...
Sinüzit teşhisinde hastanın hikayesi büyük önem taşır. Muayenede endoskoplarla burun içi incelenir. Teşhis için bunlar yeterli olmadığı takdirde bilgisayarlı sinüs tomografisi çekilir...
On yıldan uzun süredir sigara içen herkeste KOAH ihtimalinin düşünülmesi gerekiyor. KOAH, solunum fonksiyon testiyle teşhis edilebilir...
Hipertiroidi, hormon düzeyinin aşırı yükselmesine sebep olursa belirgin bulgulara yol açar. Ancak hormon yükselmesi belli bir seviyenin altındaysa hiçbir belirti göstermeyebilir. Kalp hızı artışı, sebepsiz zayıflama, hal..
Gizli kalp hastalığı, hiç belirti göstermediği için ancak özel tetkiklerle teşhis edilebilir. Fizik muayene, EKG, kalp ultrasonu, efor testi ve tomografi gibi yöntemler kullanılabilir...