Uzm. Dr. Cem Öcal raşitizm nedenleri hakkında bilgi veriyor...
Parkinson hastalığının çeşili nedenleri vardır, bunların başında genetik eğilim, kimyasal ürünlere maruz kalınan fabrika ve tarım işçilikleri gibi durumlar sayılabilir...
Utangaçlığın nedenleri ailesel veya toplumsal olabilir. Utangaçlık kişinin kendi varoluşunu sorguladığı ve kendini başkalarıyla kıyasladığı bir süreçtir. Davranışsal olarak bakıldığında kişilerde kaçınmalar görülebilir. ..
Sosyal fobinin nedenleri çeşitli psikolojik kuramlar tarafından farklı farklı açıklanabilir. Davranışçı kurama göre çocukluk tecrübelerinde erken ve geç ergenlik dönemine bağlı olarak karşılaşılan olumsuz tecrübelerin fa..
Migrenin nedenleri kesin olarak tanımlanamıyor. Ancak bu konuda farklı görüşler var. Migrenin beyin nöronlarıyla ilgili olduğu ve epilepsinin bir türü olduğu söyleniyor. Özellikle auralı migrenlerin damarlarla ilgili bir..
Epilepsinin nedenleri çok çeşitlidir. Epilepsi nöbetleri beyin içindeki bir olaydan kaynaklanabilir. Ya da vücudumuzda şeker, kalsiyum düşmesi, tansiyon düşmesi sonucu beynin etkilenmesiyle de gerçekleşebilir. Ama bir nö..
Omurilik tümörünün oluşması için hücre bölünümünde kontrol kaybının kaybolması gerekiyor. Onkojen denilen ve hücre bölünmesini sağlayan mekanizmalar, süpresor adı verilen ve hücre bölünmesini kontrol altında tutan mekani..
Mide yanmasının en önemli nedeni reflüdür. Yemek borusu ve mide arasındaki kapağın deformasyonu göğse doğru yayılan bir yanmaya neden olur..
Prof. Dr. Erol Avşar asit reflüsü tedavisini anlatıyor...
Op. Dr. Alper Öztürk meme kanseri hakkında bilgi veriyor...
İnme denildiği zaman akla aniden oluşan felç gelir. Bunun da nedenlerinin başında damar tıkanıklığı gelir. Ani beyin kanamaları, kafa travmaları da felce neden olabilir...
Yüz felcinin birçok nedeni var. Bunlar beyin küresindeki sorunlardan kaynaklanabildiği gibi, beyin sapındaki sinirlerin bozulduğu durumlarda da oluşabilir. Yüz felci en çok soğuğa ve rüzgara maruz kalma sonrası ortaya çı..
Alzheimer'ın nedenlerinden biri genetik yatkınlıktır. İleri yaş da Alzheimer'ı tetikleyen bir faktördür...
Artikülasyon bozuklukları, artikülasyonu sağlayan artikülatör yapılardaki çeşitli fizyolojik ya da anatomik bozukluklara ilişkin problemlerin sonrasında görülebileceği gibi çoğunlukla da hiçbir problem olmaksızın yanlış ..
Diz kireçlenmesinin kesin sebebi hala bilinmiyor. Ancak gençlikte o hastalıklı eklemi aşırı zorlayanlarda, sert sporlar yapanlarda ve bazı meslek gruplarında daha sık görülür. Bunun dışında 45-50 yaşlarda sebebi bilinmed..
Boyun kireçlenmesi yaşanan birtakım boyun travmalarına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu travmalar arasında trafik kazaları veya başı şiddetli yere çarpma esnasında boyunda meydana gelen birtakım kırıklar ve zorlanmalar ..
Baş dönmesinin en sık rastlanan sebepleri kulakla ilgili durumlardır. Bu nedenle baş dönmesinden şikayetçi olan kişilerin kulak-burun-boğaz muayenesinden geçmesi istenir. Tansiyonu düşen ve yükselen kişilerde, şekeri düş..
Kemik erimesi yani osteoporoz kemiklerdeki kalsiyum depolarının boşalmasıdır. Erkeklerde ve kadınlarda sıkça görülen bir durumdur. Kemik erimesini önlemek için ileri yaşlarda değil özellikle ergenlik döneminde süt ve yoğ..
Dış gebelik geçiren kadınların yüzde 50'sinde tüplerin enfeksiyonu durumu vardır. Bu enfeksiyon cinsel yolla buluşan hastalıklardan kaynaklanır. Çikolata kisti de fallop tüplerini tıkayarak dış gebeliğe neden olabilir. A..
Mide fıtığı kalıtsal ya da yapısal olabilir, yapısal olması durumunda doğum yapmak, haltercilik ya da dalgıçlık gibi kişiyi fiziksel olarak zorlayan durumlar mide fıtığına sebep olabliir. Mide fıtığını önlemeye yönelik h..
Tümör bir hücrenin kontrolsüz büyümesidir. Hücre büyümesi kontrol edilemeyen boyutlardaysa tümör kötü huyludur. Radyasyon genetik mutasyona neden olarak hücrenin kontrolsüz bölünmesine neden olabilir. Bazı travmalar, enf..
Prostat büyümesi ve prostat kanseri iki ayrı hastalıktır, prostat büyümesinin kansere dönüşmesi sözkonusu değildir...
Prostat askılama prostat büyümesi tedavisinde uygulanan yeni bir yöntem...
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Acar prostat ve prostat büyümesini açıklıyor...
Yıllar önce Yetenek Sizsiniz yarışmasında Atom Show şarkısıyla bizlere seslenen emekli öğretmen Hulusi Özbilgin şimdi de Prostat Türküsüyle önemli bir soruna parmak basmış dinliyoruz...
Sinsi bir hastalık olan prostat kanseri genellikle hiçbir belirti vermeden ortaya çıkıyor. Özellikle 50'li yaşlarda..
Prostat kanserinin tedavisinde erkeklik hormonunun vücuttan uzaklaştırılması hedeflenir...
Prostat tedavisinde açık ya da kapalı cerrahi yöntemler uygulanabilir...
Bazı prostat kanserleri çok yavaş ilerler ve bu tür kanserlerde tedaviye ihtiyaç duyulmaz...