Yüz felcinin iki türü var. Merkezi sinir sistemindeki bozukluklardan kaynaklanan santral yüz felcinde gözler kapatılabilir, ancak ağızda eğrilme olur. Periferik yüz felcinde ise hem gözler kapanmaz, hem de ağızda eğrilme..
Alzheimer'ın orta evresinde hasta kendisindeki bazı değişikliklerin farkına varır. Kişi etrafındkai insanların isimlerini hatırlayamamaya, yüzleri tanıyamamaya, gündelik işlerini yapmakta zorlanmaya başlar. Alzheimer ort..
Alzheimer'ın geç evresinde artık belirtiler açıkça ortadadır. Hastanın kendi başına evde bırakılması sakıncalı bir hal alır. Hasta yemek yemeyi unutababilir. Ya da tok olduğunu unutarak tekrar tekrar yemek yiyebilir. Ken..
Alzheimer birden bire başlayan bir hastalık olmadığı için başlangıç aşamasında dikkat çekici belirtiler vermez...
Bağımlılığın birinci kriteri madde kullanımı ve süresi. Bir başka kriteri ise kişide oluşan yoksunluk duygusu. Son kriter ise kişinin madde kullanıma çok fazla para harcaması ve birikimlerini madde kullanımına yatırmasıd..
Boyun kireçlenmesinde en erken rastlanılan belirtiler boyunda ağrı ve boyun hareketleri sırasında çıtırtı seslerinin çıkmasıdır. İlerlemiş olan kireçlenmelerde her iki kola vuran ağrılar söz konusudur. Boyun kireçlenmele..
Narsisistik kişilik bozukluğu olan insanların çoğunun ortalama başarısı yüksek olur. Çünkü başarı odaklı yaşarlar. Dolayısıyla iş hayatıyla ilgili fazla sorun yaşamazlar. Genellikle ilişkilere dair sorunları olur. Uzun s..
Parkinson hastalığının ilk evresine balayı evresi denir, bu beş yıllık süreçte hasta ilaç tedavisine çok iyi yanıt verir. İlk beş yılın ardından başlayan orta evrede ilaçların etkisi daha kısa sürmeye başlar ve hastanın ..
Parkinson'un ileri evresine genellikle 10 yılda gelinir, ama her hastanın kendine özgü bir seyri olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Hastanın sağlık durumu ve yaşam tarzına göre farklılık gösteren ileri dönem Parkin..
Kalça kireçlenmesinin belirtisi özellikle yorgunlukla kasık bölgesinde ortaya çıkan ağrı şeklindedir. Yıllar geçtikçe bu ağrı yavaş yavaş dize doğru vurur, hatta sadece dizde de hissedilebilir. Ağrının şiddetinin artması..
Pasif agresif kişilik bozukluğu olan kişiler, hayatlarında hep zorluk ve sıkıntılar varmış gibi hissederler. Olmasını istedikleri ancak bir türlü olmayan şeyler için sürekli olarak kendilerince bahane üretirler. Genelli..
Borderline kişilik bozukluğu, öncelikle kişinin yakın ilişkileriyle ilgili olarak belirti göstermeye başlar. Yakınlarıyla herhangi bir sorun yaşamama durumunda bu kişilik bozukluğu fark edilmeyebilir. Terk edilme gibi du..
Kalp yetmezliği, genellikle nefes darlığına yol açar. İleri evre kalp yetmezliği olan hastalar, sırt üstü yatarken nefes almakta güçlük çekerler. Kalp yetmezliği, göğüs ağrısıyla da kendini gösterebilir. Kalp yetmezliği,..
Varis, bir çeşit damar hastalığıdır. Toplardamarlarda biriken kanın kalbe ulaşamaması sonucu ortaya çıkan varisler; bacaklarda ağrı, yanma ve kramp gibi belirtilerle kendini gösterir. Varis hastalığının tedavi edilmemes..
Uykusuzluk uyku süresinin kısa olması ya da uykunun sık sık bölünmesi şeklinde gerçekleşebilir. Uykusuzluk çeken kişilerin entellektüel kapasiteleri azalır. Horlama sosyal bir problemdir. Uyku apnesi uyku kalitesini bozd..
HPV virüsü bazı kişilerde genital siğile yol açar...
Safra kesesi iltihabının en önemli belirtisi karnın sağ üst tarfında görülen burkma gibi uzun ağrıdır, bu semptoma bulantı ve kusma eklenebilir. Bulguların hepsi aynı anda olmayabilir, hastanın sadece ağrı şikayeti de ol..
Kasık fıtığının başlıca belirtisi kasık bölgesinde beliren bir şişliktir, bazı hastalarda uzun yürüyüşlerde ağrı da yapabilir...
Mide fıtığı hastalarının yüzde 40'ında reflü görülür, bu mide ve yemek borusu kapakçıklarının doğru çalışmaması sonucu, mide ve yemek borusunda yanma, kaynama, kusma hissi gibi belirtilere sebep olur. Reflüsü olmayan mid..
Omurilik dar bir kanalda bulunduğu için omurilik tümörleri erken belirti verir. Omurilik tümörleri berliti vermeye başladığı zaman acil müdahale gerekebilir. Omurilik ense kökünden kuyruk sokumuna kadar uzandığından tümö..
Hepatit C enfeksiyonunun akut ve kronik safhaları vardır. Akut safhada atlanabilir. Hastalar sarılık, ateş, kas ağrıları, halsizlik gibi bulgularla doktora başvurur...
Hepatit B enfeksiyonu akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır. Akut hepatitte sarılığın yanı sıra halsizlik, iştahsızlık, eklem ağrıları, koyu renkli idrar gibi belirtilere rastlanabilir. Kronik hepatit ise sadece halsi..
Hepatit A enfeksiyonu sarılıkla başlar. Halsizlik, yorgunluk, ateş, kas ağrıları, grip benzeri bir tablo, idrar renginin koyuluğu Hepatit A belirtisi olabilir. Bazı kişilerde Hepatit A belirti vermeyebilir...
Kişinin bağışıklık sisteminin düşmesi nedeniyle AIDS'te vücudun farklı noktalarında enfeksiyon oluşabilir. Ağır ve uzun süren grip benzeri bir tablo AIDS'i düşündürebilir. Yüksek ateş, büyüyen lenf bezleri AIDS'in bulgul..
Süt dişlerinde çürük, dişlerin fırçalanmaması sonucunda oluşur...
Cumhurbaşkanı Erdoğan , Güçlü Milletler Güçlü Ailelerden Oluşur İzle..
Dr. Mustafa Çarpar diş taşlarının nasıl oluştuğunu anlatıyor...
Dişlerde renkleşme genetik faktörlerden veya ilaçlardan kaynaklanabilir. Bu problemler yaşlanmayla beraber de ortaya çıkabilir. Aşındırıcı diş macunları ve diş fırçaları da dişlerde renkleşmeye yol açar...
Zona hastalığına neden olan virüs sinirlerde harabiyet yarattığından ağrıya neden olabilir...
Çocuklarda diş sıkma ve gıcırdatma yeni yapılmış bir dolgudan ya da psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir...