Cilt altı implant yöntemi, adet düzensizliklerine yol açabilir. Bir diğer dezavantajı ise etkisinin uzun süre devam etmesinden kaynaklanır. İmplant çıkarıldıktan sonra doğurganlığın tekrar kazanılması uzun zaman alabilir..
Cilt altı implant, hormonal bir doğum kontrol yöntemi. Bu yöntemde cilt altına yerleştirilen çubuk, gün içinde belli aralıklarla progesteron hormonu salgılayarak gebeliğin önlenmesini sağlıyor...
Uzun süreli doğum kontrol yöntemlerinden biri olan cilt altı implant uygulaması, kolun alt kısmına yerleştirilen bir çubuk ile gerçekleştirilir. Bu çubuk, progesteron hormonu salgılar. Uzun bir süre gebe kalmak istemeyen..
Cilt altı implant yöntemi, uzun süre gebe kalmak istemeyen kişilere önerilir. Ufak bir çubuğun cilt altına yerleştirilmesiyle uygulanır. İşlem lokal anestezi yöntemiyle gerçekleştirilir...
Cilt altı implant yöntemi, adet düzensizliklerine yol açabilir. Bir diğer dezavantajı ise etkisinin uzun süre devam etmesinden kaynaklanır. İmplant çıkarıldıktan sonra doğurganlığın tekrar kazanılması uzun zaman alabilir..
Cilt kanseri açısından kişiler kendilerini kontrol ederken iyileşmeyen yaralarına dikkat etmeliler. Uzun süre geçmeyen ve güneş ışınlarına maruz kalan yaralarda mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulmalı. Bunun yanı s..
Cilt kanseri bir dermatoloji uzmanının muayenesiyle teşhis edilir. Dermatologlar çok tipik olan cilt kanserlerini gözleriyle teşhis edebilir. Bunun yanı sıra benleri kontrol ederken dermotoskopi kullanılır ve benin derin..
Üç tipi olan cilt kanserinde bazal hücreli cilt kanseri sadece bulunduğu yeri tahrip edip büyüyebilen fakat ölümcül olmayan bir kanser türü. Erken teşhisin çok önemli olduğu spinal hücreli kanser türü vücudun diğer kısım..
Cilt kanserlerinin tedaviden sonra devam etmemeleri tam bir tedavinin yapılıp yapılmamasına bağlı. Eğer tam bir kanser tedavisi yapılmış ve kanserli hücreler temizlenmişse herhangi bir yayılma ve tekrarlama söz konusu ol..
Bütün kanser tiplerinde olduğu gibi cilt kanserinde de erken teşhis oldukça önemli. Yayılan kanser tipleri olmamasına rağmen bazal ve spinal hücreli kanser tiplerinde erken teşhis estetik açıdan önemli. Bunun yanı sıra m..
Travmalar cilt kanseri açısından en önemli risk faktörü. Bu travmaların en çok açık bölgelerimizde gözükmesi güneşin bu travmaların başında olduğunu gösterir. Güneşin içerdiği ultraviyole ışınlar insan derisinin hücreler..
Cilt kanserinden korunmak için kanser olma ihtimali olan bölgeleri güneş ışınlarından korumak gerekiyor. Bunun yanında beyaz tenliler, beni olanlar ve uzun süre iyileşmeyen yarası olan kişilerin güneşten kaçınmaları gere..
Cilt kanseri en fazla açık bölge olmasından dolayı ellerde ve yüzde görülür. Güneş ışınlarının yanı sıra sanayileşmeyle birlikte meydana gelen sanayi atıkları açıkta kalan derinin yapısını bozup kansere neden olur...
Cilt kanserleri diğer kanser türleri gibi sinsice ilerlemez. Vücutta bulunan ve uzun süre geçmeyen yaralar cilt kanseri belirtisi olabilir. En habis kanser türü olan malin melanom kanser türünde benlerdeki değişiklere d..
Hem ağırlık hem de yüzey olarak insan vücudunun en büyük organı olması nedeniyle en fazla hastalık ciltte meydana gelir. Bu nedenle cilt kanseri en fazla görülen ve çeşitliliği en çok olan kanser türlerinden. Cildin taba..
1) Cilt kuruluğunu ve kaşıntıyı önler 2) Güneş yanığına iyi gelir 3) Kepeği önler 4) Saç kremi olarak kullanılır 5) Cilt lekelerini azaltır 6) Ciltteki gözenekleri sıkılaştırır 7) Akne tedavisinde kullanılır 8) Kı..
Cinsel doyumsuzluğun birçok sebebi olabilir. Partnerlerin uyumluluğunu büyük önem taşır. Cinsel doyumsuzluk, zamanla cinsel isteksizliğin ortaya çıkmasına yol açabilir...
Cinsel doyumsuzluk, kişinin cinselliğiyle ilgili memnuniyetsizliği olarak tanımlanır. Bu memnuniyetsizlik, erken boşalma sorunu olan kişilerde sık görülür...
İki tip disparoni vardır: Yüzeyel ve derin disparoni. Vajinismus ile karıştırılmaması gereken bir rahatsızlıktır. Derin endometriozis, disparoniye sebep olabilecek faktörlerden biridir. Rahmin konumundaki anormallik de d..
Çocuklarda alerji testlerine alerjilerden şüphelenen her durumda ihtiyaç duyulur. Deri testleri vücudun alerjik maddelere gerçek tepkisini kısa sürede gösterir...
Besin alerjileri her yaşta ortaya çıkabilir. Hatta besin alerjileri anne karnında bile başlayabilir. Besin alerjilerine en sık bebeklerin anne sütünden ek gıdaya geçtikleri dönemde rastlanır...
Çocuklarda besin alerjilerinin tedavisinde esas olan korunmaktır. Çocuğa dokunan alerjik maddeleri belirleyip çocuğun onlardan uzak durmasını sağlamak gerekir. Alerjinin nedne olduğu belirtileri tedavi eden şuruplar ve d..
Çocuklarda besin alerjilerinin belirtileri çok çeşitlidir. Alerji tüm vücudu tutabilir. Besin alerjileri gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma, burunda hapşuruk, tıkanıklık, akıntı, koku alamama, büyük hava yollarında tı..
Çocuklar, dikkat eksikliğine bağlı olarak çok fazla konuşabilirler. Ders çalışırken zorlanırlar. Özellikle eğitim hayatları son derece olumsuz şekilde etkilenir...
Çocuklarda egzamayı tedavi edebilmek için öncelikle egzamaya neden olan etkenin tespit edilmesi gerekiyor. Egzamaya neden olan besin ya da kimyasal etken tespit edilir ve bu etken çocuktan uzaklaştırılır. Bazen tedaviyi ..
Çocukluk çağı egzamasının teşhisi klinik muayeneyle yapılır. Egzama, çocuğun vücudunun belli yerlerinde bazen de her yerinde genellikle kaşıntılı kızarıklıklarla ortaya çıkar...
Çocuklarda egzamanın nedenlerinin başında besin alerjileri geliyor. Çocukluk çağı egzaması bir dermatoloji hastalığı değil. Çocuk egzamalarını çocuk alerjileri uzmanlarının takip etmesi gerekiyor. Her besin egzama yapabi..
Çocuklarda görülen alerjik rahatsızlıklar çok çeşitlidir, bunların bazıları net bir şekilde anlaşılabilir, kimisi ise sinsidir. İnsan vücudu tepeden tırnağa alerjiden etkilenir. Gözlerde göz nezlesi, burunda alerjik nezl..
Konuşma gelişimsel bir süreç olduğu için çocuklarda ideal konuşma yaşı olarak tek bir yaş periyodundan bahsetmek doğru olmaz. Her çocuğun konuşma gelişimi birbirinden farklıdır. Önemli olan belirli yaş dönemlerinde belli..
Çocuklarda işitme kaybı belirtileri çoğu zaman tesadüfen fark edilir. İşitme sorunu olan çocuklar, genellikle ağızları açık ve horlayarak uyurlar. Sabahları uyanmakta zorlanırlar. Bu durum psikolojik durumlarına da olums..