Çocuklarda işitme kaybı belirtileri çoğu zaman tesadüfen fark edilir. İşitme sorunu olan çocuklar, genellikle ağızları açık ve horlayarak uyurlar. Sabahları uyanmakta zorlanırlar. Bu durum psikolojik durumlarına da olums..
Ani işitme kaybında vakit kaybetmeden tedaviye başlanması büyük önem taşır. Acilen müdahale edilmesi gerekir. Hastaya sessiz bir ortamda sebebe yönelik uygun bir tedavi uygulanır...
Ani işitme kaybının nedeni genellikle tam olarak bilinmez. Çoğunlukla iç kulakla ilgili sorunlar işitme kaybına yol açar. Öncelikle işitme kaybının iletim tipi ya da iç kulak kaynaklı bir sebepten dolayı ortaya çıktığını..
Ani işitme kaybının acilen tedavi edilmesi gerekir. Hasta, hastaneye yatırılır ve tamamen sessiz bir ortam sağlanır. Tedavi yöntemi, işitme kaybının sebebine göre belirlenir. Ani işitme kaybı yaşayan kişilerin sigarayı b..
Yenidoğan bebeklerin mutlaka işitme seviyelerinin kontrol edilmesi gerekir. Bebeklerde işitme kaybı büyük önem taşır. Tedaviye erken başlanması çocuğun gelişimini büyük ölçüde etkiler. Basit bir kulak burun boğaz muayene..
Kulağa herhangi bir cisim sokulması, önemli sorunlara yol açabilir. Örneğin kulak çubuğu kullanmak, kulak kirinin içe doğru itilmesine sebep olup zamanla işitmeye zarar verir. Bunun yanı sıra gürültüye maruz kalmamak ger..
Aniden ortaya çıkan duyamama problemine ani işitme kaybı denir. Bu problemi yaşayan kişinin hastanede yatırılması ve agresif tedavi uygulanması gerekir...
Dış kulak yolunun dar veya kirli olması, dış kulakta yabancı bir cisim olması, kulak zarının delinmesi, orta kulak kemikçiklerinde kireçlenme olması, orta kulak enfeksiyonları ve iç kulakla ilgili birçok sorun işitme boz..
İşitme kaybı, derecesine göre hafif, orta ve ileri işitme kayıpları olarak üçe ayrılır. Hafif işitme kaybı olan kişi, gündelik hayatına sorun yaşamadan devam edebilir. Orta dereceli işitme kaybı, genellikle hastanın yakı..
Endoskoplarda bulunan kameralar burun içinde bulunan karanlık bölgelerin net bir şekilde görülmesini sağlar. Bu sayede sinüsün doğal kanalına başarılı bir şekilde müdahale edilebilir. İşlem burna hiçbir zarar verilmeden ..
Sinüzit, baş ağrısına değil yüz ağrısına yol açar. Migren ise baş ağrısıyla kendini gösterir. Migren ağrısı, nöbetler halinde ortaya çıkar...
İşitme kaybı, genel hatlarıyla ikiye ayrılır: İletim tipi kayıp ve sinirsel kayıp. İletim tipi kayıp, zarın arka tarafından iç kulak penceresine kadar olan kısım ile ilgilidir. Sonraki kısımda ortaya çıkan işitme kayıpla..
Sinüzit, sinüsün doğal kanallarının açılmasıyla tedavi edilir. Medikal yöntemler işe yaramadığı durumda cerrahi tedaviye başvurulur...
Burun etiyle ilgili sorunlar, bazı göz hastalıkları, beyin-omurilik suyu kaçakları ve iyi huylu kemik tümörleri burun içinden endoskopik cerrahiyle tedavi edilebilir...
Balon sinoplasti yöntemi, cerrahi işlem yapılmadan sinüsün ağzına etrafında balon olan bir kateter gönderilmesiyle yapılır. Balon dışarıdan şişirilir ve sinüs kanalının açılması sağlanır. Ancak sinüzit bu yöntemle kalıcı..
Sinüzit tedavisinde öncelikle medikal yöntemlere başvurmak gerekir. Enfeksiyon söz konusuysa antibiyotik tedavisi uygulanır. Bunun yanı sıra burun içindeki ödemi önleyen ilaçlar kullanılır. Bazı durumlarda kortizon kulla..
Akut sinüzitin virütik olduğu tespit edildiyse burun damlası ve uygun bir antienflamatuar ilaç kullanılması gerekir. İstirahat büyük önem taşır. Burunda koyu renkli akıntı söz konusuysa antibiyotik kullanımına başlanır. ..
Öncelikle sinüzit oluşumuna sebep olan faktörlerin ortadan kaldırılması gerekir. Alerji kaynaklı bir sinüzit söz konusuysa önce alerji tedavi edilir. Burun etinin büyük olması gibi durumlar söz konusuysa önce cerrahi müd..
Sinüzit teşhisinde hastanın hikayesi büyük önem taşır. Muayenede endoskoplarla burun içi incelenir. Teşhis için bunlar yeterli olmadığı takdirde bilgisayarlı sinüs tomografisi çekilir...
Akut sinüzit ile kronik sinüzit arasında ciddi farklar var. Akut sinüzitte genel hastalık belirtileri daha fazla olur. Kronik sinüzit ise genelde belirti vermez. Endoskopik muayene ve gerekirse bilgisayarlı tomografi ile..
Sinüzit, alerjik bünyesi olan kişilerde daha çok görülür. Sigara kullanan veya kimyasal maddenin bol olduğu ortamlarda fazla zaman geçiren kişiler için de sinüzit riski yüksek olur. Sinüziti önlemek için burun hijyenine ..
Enerji metabolizması üç temel yapı taşından meydana gelir bunlar; proteinler, karbonhidratlar ve yağlar. Yağlar enerji veren yağlardan en önemlisidir. Hormonların ortaya çıkmasını sağlar...
Erkeklerde kısırlığa yol açan sorunların başında varikosel gelir. Varikosel, toplardamarların kirli kanı uzaklaştırmaması sonucu damarların genişlemesiyle ortaya çıkar. Hormon bozuklukları, spermi oluşturan hormonların e..
Varikosel kısırlığa veya geçmeyen şiddetli ağrılara sebep oluyorsa tedavi edilmesi gerekir. Mikroskopik varikoselektomi yöntemiyle varisli damarlar devre dışı bırakılır. Mikroskop, işlem sırasında diğer damarların zarar ..
Hiçbir ilaç böbrek taşlarını eritmez. Böbrek taşı oluştuktan sonra taşın kendiliğinden atılması beklenir veya duruma göre kırılması gerekir. Böbrek taşı oluşumu bazı ilaçlarla önlenebilir...
Varikosel, testisin etrafındaki kirli kanı uzaklaştıran toplardamarların kapakçıklarının iyi çalışamaması nedeniyle o damarın genişlemesi durumunda ortaya çıkar...
Varikosel şüphesi söz konusuysa öncelikle fizik muayene yapılır. Fizik muayenenin yetersiz kaldığı durumlarda Doppler ultrason ile damarların ne kadar genişlediği tespit edilir...
Varikosel testisler sarkıklık, ağrı ve rahatsızlık hissi yaratır. Sperm analizini bozarak kısırlığın ortaya çıkmasına yol açar...
Sünnet derisinin gerekenden daha az kesilmesi en sık rastlanan hatalardan biri. Bu hata küçük bir müdahaleyle düzeltilebiliyor. Ancak sünnet derisinin fazla kesilmesi durumunda daha komplike operasyonlar yapılması gereki..
Sünnet işleminin bu konuda uzman hekimler tarafından yapılması gerekir. İşlemde uzmanın hatası sonucu sünnet derisi gerekenden daha az kesilebilir. Bu hata, işlemin tekrarlanmasıyla telafi edilebilir. Ancak sünnet derisi..