KOAH, tedavi edilmezse nefes darlığı şikayeti giderek artar. Bu artış, solunum yetmezliğine yol açabilir. KOAH teşhis edilmesine rağmen sigara içmeye devam eden ve tedavi olmayan kişi, bir süre sonra solunum cihazlarına ..
On yıldan uzun süredir sigara içen herkeste KOAH ihtimalinin düşünülmesi gerekiyor. KOAH, solunum fonksiyon testiyle teşhis edilebilir...
KOAH'a sebep olan dış faktörlere özellikle sigara kullanımı ve kirli havaya maruz kalmak örnek verilebilir. Bu hastalığın görülmesinde genetik faktörler de büyük rol oynar...
KOAH'a yalnızca sigara sebep olmaz. Tüm zararlı gazlar bu hastalığa yol açabilir. Ancak sigara içen kişilerde KOAH görülme ihtimali içmeyenlere göre çok daha yüksek...
KOAH'ın dört evresi var. Birinci evrede fazla belirti göstermeden seyreder. Hastalığın ikinci ve üçüncü evrelerinde nefes darlığı ve öksürük gibi şikayetler belirginleşmeye başlar. Son evrede hasta daha kapsamlı tedavi y..
KOAH, sıklıkla sigara içen kişilerde görülür. Özellikle on yıldan fazla süredir sigara içen kişiler için KOAH riski oldukça yüksek...
KOAH, hava yollarının kronik daralmasıyla seyreder. Başta sigara olmak üzere tüm zarar verici gazlar bu hastalığa yol açar...
Mitral kapak hastalıkları, medikal yöntemlerle tedavi edilemez. İlaçlar, yalnızca hastalığın belirtilerinin azalmasını sağlar. Balonla kapağın açılması sağlanabilir veya cerrahi yöntemlere başvurulabilir..
Aort kapak hastalıkları, ilaçla tedavi edilemez. Medikal tedavi yalnızca hastalığın yol açtığı belirtilerin ortadan kaldırılmasını sağlar. Hastalık, cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilir. Kapakların değiştirilmesi veya t..
Aort damar sistemi, tüm vücudun kan dolaşımını sağlar. Aort kapağı, normalde üç yaprakçıklı bir yapıya sahip olmasına rağmen bazı kişilerde iki yaprakçıklı olabilir. Bu tip hastaların @'ında kapaklarda dejenarasyon, aort..
Aort sisteminde, aort darlığı ve kapağın tam kapanamaması gibi iki temel hastalık türüne rastlanabilir. Kapağın tam kapanamaması durumunda ani bayılmalar, fiziksel aktivite sonrası nefes darlığı ve çarpıntı görülebilir. ..
Mitral kapak hastalıkları, fiziksel aktivite sonrası nefes darlığına yol açar. Hastalık ilerledikçe hastanın efor kapasitesi düşer. Ritim bozukluğu ve çarpıntı görülmeye başlar. Hasta öksürük nöbetlerinden ötürü yatmakta..
Mitral kapak, kalbin sol karıncığıyla sol kulakçığı arasında yer alır. Kanın kalp içerisinde tek yönde ilerlemesini sağlar. Mitral kapak hastalıkları, doğumsal olabilir veya sonradan edinilebilir. Doğumsal mitral kapak h..
Kalp kapak hastalıkları, belli bir noktaya kadar hiç belirti vermeyebilir. İlerleyen kalp kapak hastalığı, kişide fiziksel aktivitelerden sonra nefes darlığına yol açmaya başlar. Nefes darlığının yanı sıra çarpıntı ve ri..
Kalp nakli sonrasında alıcının birçok konuda dikkatli olması gerekir. Nakledilen kalbin vücuda uyum sağlaması büyük önem taşır. Organ reddinin olmadığından emin olmak için hastanın yıl boyunca kontrollerini aksatmaması g..
Kalp kapak hastalıkları, doğuştan olabileceği gibi ilerleyen yaşlarda da görülebilir. Çocukluk döneminde geçirilen ateşli romatizma hastalığı kalp kapak hastalığına yol açabilir. Vücudun herhangi bir yerindeki enfeksiyon..
Kalpte dört adet kapak bulunur. Kalp kapak hastalıkları, doğuştan olan ve sonradan edinilen hastalıklar olarak iki temel başlıkta incelenir. Sonradan edinilen kalp kapak hastalıkları da romatizmal ve romatizmal olmayan h..
Hipotiroidi, tiroid bezinin salgılaması gerekenden daha az hormon salgılaması durumunda ortaya çıkar. Hipotiroidinin uzun veya kısa vadeli olduğu sonucuna varıldıktan sonra hastaya uygun şekilde hormon replasman tedavisi..
Hashimoto hastalığı, vücudun kendi hücrelerine karşı kendi savunma sistemini tetiklemesi durumunda ortaya çıkar. Savunma hücreleri, tiroidin normal doku hücrelerine karşı harekete geçip hasar yaratır. Hashimoto hastalığı..
Robotik kalp cerrahisiyle her türlü mitral kapak hastalıkları, triküspit kapak hastalıkları, doğumsal kalp delikleri, kalp içerisinde oluşan tümörler ve ritim bozuklukları tedavi edilebilir...
Robotik kalp ameliyatlarında kanama daha az olur. Hastalar daha az ağrı çeker. Ameliyat sonrası hasta konforu normal ameliyatlara göre daha rahat sağlanır...
Kalp yetmezliği olan hastaların sıvı ve tuz tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra kilo kontrolü büyük önem taşır...
Kalp krizi geçirdiğini düşünen kişinin mümkün olabildiğince kısa bir süre içinde 112'yi araması gerekir. Kalbin durma riski olduğu için normal bir araç yerine ambulansla hastaneye ulaşması gerekir...
Triküspit kapak hastalıkları, nefes darlığı ve çarpıntıya sebep olur. İlerleyen dönemlerde ayaklarda ödem ve karında sıvı toplanması gibi sorunlar kendini göstermeye başlar...
Atom tedavisi, tiroid bezinin fazla çalışması durumunda uygulanır. Tiroid dokusunu yok ederek fazla çalışmayı durdurur. Tükürük bezinde çeşitli reaksiyonlara yol açabilir. Tedavi yüksek dozda uygulandıysa yayılımı önleme..
Kansere yol açma ihtimali olan riskli nodüllerin tespit edilmesi ve cerrahi yöntemle alınması gerekir...
Gebelikte tiroid hastalığı, hem anneyi hem de bebeği çok ciddi şekilde etkileyebilir. Tiroidiyle ilgili problemleri olan bir anne adayının normal bir hamilelik dönemine göre daha sık kontrole gitmesi gerekir. Gebelik dön..
Tiroid kanseri, genellikle tedavi edilebilir. Yayılım söz konusu değilse hastanın kanserden tamamen kurtulma şansı yükselir..
Tiroid bezinde işlevsel veya yapısal olarak iki temel gruba ayırabileceğimiz hastalıklar görübilir. Tiroidin aşırı büyümesi veya küçülmesi, tiroid bezinde nodül oluşumu ve benzeri rahatsızlıklar yapısal bozukluklar kapsa..
Hipotiroidi, metabolizmanın yavaşlamasına yol açar. Bu durum; kişinin kilo almasına, cilt kuruluğuna, enerji düşüklüğüne ve genel vücut veriminin düşmesine sebep olur...