Susuzluk durumunda yapılacak olan ilk müdahale hastanın bilincinin açık veya kapalı olmasına göre değişir. Hastanın bilinci açıksa ve su içebilecek durumdaysa su verilmeli ve serin bir ortama taşınmalıdır. Eğer hasta ağı..
Klima kaynaklı hastalıklardan korunmak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta klima ısılarının belli bir seviyede ayarlanmasıdır. Klimanın kişinin direkt üzerine üflememesi gerekir. Ayrıca klimaların filtrelerinin ..
Susuzluk insanın su ihtiyacının artması veya oluşmasıdır. Su insan vücudunun büyük bir kısmını oluşturması nedeniyle çok önemlidir...
Lejyoner hastalığının tedavisi antibiyotiklerle yapılır. Eğer hastalık kişinin solunum yapmasını engelleyecek düzeye gelmişse hastaya solunum desteği verilmelidir...
Kış mevsiminde görülen zatüre ve nezle artışı yaz mevsiminde de klima nedeniyle görülebilir. Bunun yanı sıra klimanın filtrelerinin kirli olması kişilerin enfeksiyon kapmasına neden olur...
Lejyoner hastalığı nemli yerlerde ve su birikintilerinde üreyen bir mikroptan meydana gelir. Klimanın nemli ve tozlu ortamında da ürediği için bir klima hastalığı olarak da bilinir. İnsanlarda enfeksiyona neden olur, ate..
Lejyoner hastalığının teşhisi öncelikle belirtilerinden yola çıkılarak konur. Hastanın klimalı veya kapalı bir ortamda bulunup bulunmadığı doktor tarafından sorulur. Bunun dışında hastanın çıkardığı balgam laboratuvara g..
Yaz aylarında bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için sineklerin besinlere konmasını engellemek, havuz suyunun ağza kaçmasını önlemek ve besinleri kısa sürede tüketmek gerekir. Pişmemiş bir besin olduğundan çiğ köftede..
Güneş ışınlarından pek farkı olmayan solaryum da cilt kanseri riskini artıran faktörlerden biri. Güneşte bulunan ultraviyole ışınlarını içeren solaryumlar birtakım kurumlardan onaylıysa sağlıklı bir şekilde kullanıldığın..
Cilt kanserinden korunmak için kanser olma ihtimali olan bölgeleri güneş ışınlarından korumak gerekiyor. Bunun yanında beyaz tenliler, beni olanlar ve uzun süre iyileşmeyen yarası olan kişilerin güneşten kaçınmaları gere..
Bütün kanser tiplerinde olduğu gibi cilt kanserinde de erken teşhis oldukça önemli. Yayılan kanser tipleri olmamasına rağmen bazal ve spinal hücreli kanser tiplerinde erken teşhis estetik açıdan önemli. Bunun yanı sıra m..
Lejyoner hastalığı nezle, öksürük, ateş ve kırgınlık hissi yaratır. Mikrobun akciğere yerleşmesiyle öksürük artar ve mikrop zatüreye dönüşür...
Sıcak çarpmasında ilk müdahale kişinin öncelikle bulunduğu yerden daha serin bir ortama taşınmasıyla gerçekleşir. Bunun ardından vücudun koltuk altı, kasık, ense, baş, alın gibi bölgelerine soğuk kompres yapılmalıdır. Ki..
Sıcak çarpması uzun süre güneş ışınlarına ve sıcağa maruz kalmış olan kişilerde görülür. Makine veya kazan daireleri gibi yerlerde çalışanlar da eğer susuz kalırlarsa sıcak çarpması yaşayabilirler...
Sıcak çarpması öncelikle baş ağrısıyla kendini belli eder. Bunun yanı sıra mide bulantısı, kusma ve yüksek ateş de sıcak çarpması belirtileridir...
Güneşin iki türlü etkisi vardır. Bunlardan ilki cildi olumsuz yönde etkileyen ultraviyole ışınlarıdır. Bir diğer olumsuz etkisi sıcak nedeniyle kişilerde meydana gelebilecek çeşitli rahatsızlıklardır. Güneş ve sıcak kalp..
Havuz ve deniz hastalıkları genellikle denizin ve havuzun temizliğine bağlı artar veya azalır. Havuz suyu durağan bir su olduğu için deniz suyundan daha kirlidir. Kulağa kirli su kaçması kulak enfeksiyonuna yol açabilir...
Havuz ve deniz kaynaklı enfeksiyonlardan korunmak için yüzücü gözlüğü takmak, kulağa su kaçmasını önlemek için yüz bölgesini suya sokmamak gerekir. Suya atlarken kişilerin elleriyle burnunu tıkaması yine koruyucu tedbire..
Yaz hastalıkları dendiğinde güneşten ve sıcaktan kaynaklanan hastalıklar akla ilk gelenlerdir. Bunun yanı sıra yaz mevsimiyle sayılarında artış olan sinek ve böceklerden de bulaşan hastalıklar olabilir. Deniz ve havuzlar..
Solaryum cildi olumsuz yönde etkiler. Birtakım benlerin cilt kanserine dönüşmesine, bazı hücrelerin atipi kazanmasına neden olan solaryum estetik açıdan da cilt yaşlanmasına neden olabiliyor...
Açık renkli tene sahip olan, beni olan ve uzun süre iyileşmeyen yaraları olan kişiler güneş ışınlardan korunmalı. Bunun yanı sıra ailesinde cilt kanseri olan kişilerin de güneş ışınlarından korunması gerekiyor...
Cilt kanserlerinin tedaviden sonra devam etmemeleri tam bir tedavinin yapılıp yapılmamasına bağlı. Eğer tam bir kanser tedavisi yapılmış ve kanserli hücreler temizlenmişse herhangi bir yayılma ve tekrarlama söz konusu ol..
Üç tipi olan cilt kanserinde bazal hücreli cilt kanseri sadece bulunduğu yeri tahrip edip büyüyebilen fakat ölümcül olmayan bir kanser türü. Erken teşhisin çok önemli olduğu spinal hücreli kanser türü vücudun diğer kısım..
Cilt kanseri bir dermatoloji uzmanının muayenesiyle teşhis edilir. Dermatologlar çok tipik olan cilt kanserlerini gözleriyle teşhis edebilir. Bunun yanı sıra benleri kontrol ederken dermotoskopi kullanılır ve benin derin..
Cilt kanseri açısından kişiler kendilerini kontrol ederken iyileşmeyen yaralarına dikkat etmeliler. Uzun süre geçmeyen ve güneş ışınlarına maruz kalan yaralarda mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulmalı. Bunun yanı s..
Cilt kanserleri diğer kanser türleri gibi sinsice ilerlemez. Vücutta bulunan ve uzun süre geçmeyen yaralar cilt kanseri belirtisi olabilir. En habis kanser türü olan malin melanom kanser türünde benlerdeki değişiklere d..
Cilt kanseri en fazla açık bölge olmasından dolayı ellerde ve yüzde görülür. Güneş ışınlarının yanı sıra sanayileşmeyle birlikte meydana gelen sanayi atıkları açıkta kalan derinin yapısını bozup kansere neden olur...
Travmalar cilt kanseri açısından en önemli risk faktörü. Bu travmaların en çok açık bölgelerimizde gözükmesi güneşin bu travmaların başında olduğunu gösterir. Güneşin içerdiği ultraviyole ışınlar insan derisinin hücreler..
Herkesin vücudunda bulunan benler renkleri, boyutları ve oluşum süreleri açısından kişiden kişiye farklılık gösterir. Benlerin oluşum nedeni melanin pigmentinin deri üzerinde fazla birikmesidir. Güneşten gelebilecek trav..
Bazal hücreli cilt kanserinin aksine yayılabilen bir cilt kanseri olan spinal hücreli cilt kanseri vücudun ağız, burun, kulak gibi delik bölgelerinde yer tutar...