#Saglık ocagı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çift Antikorlu Kovid-19 Tanı Kiti Geliştirdi 05:08

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çift Antikorlu Kovid-19 Tanı Kiti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tespit eden bir kit geliştirildi. Yaklaşık 8 dakika gibi kısa sürede ve neredeyse yüzde yüze yakın bir sonuç veren kitin yakın zamanda seri..

Koronavirüsü yenen Nallıoğlu- Bu işin şakası yok, öleceğimi düşünmüştüm 05:54

Koronavirüsü yenen Nallıoğlu- Bu işin şakası yok, öleceğimi düşünmüştü

Diyarbakır'da, 11 günü yoğun bakımda, 21 gün süren tedavisinin ardından koronavirüsü yenen emekli Mehmet Nallıoğlu (67), tedavi sürecinde öleceğini düşündüğün belirterek, Bu işin şakası yok. Tedavim sürecinde öleceğimi ..

Bu merkez, koronalıların ihtiyaçlarını karşılıyor 05:56

Bu merkez, koronalıların ihtiyaçlarını karşılıyor

Adana'da, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren ‘Covid-19 Çağrı Merkezi’, test sonucu pozitif çıkan vatandaşların ve kendilerinde hastalık şüphesi olduğunu belirten vatandaşların, mobil müdahale ekibiyle ihtiyaçla..

Ahşap fıçı ustası, 70 yıldır dede mesleğini sürdürüyor 08:36

Ahşap fıçı ustası, 70 yıldır dede mesleğini sürdürüyor

Osmaniye'de ahşap fıçı ustası Ruhi Özat (79), çocuk yaşlarda başladığı dedesinin mesleğini 70 yıldır sürdürüyor. Alibeyli Mahallesi Kadir Çavuş Sokak'ta açtığı dükkanda, şalgam fıçısı, bal teknesi, oklava, yayık ve ekmek..

Yüz Yüze Eğitim Pazartesi Günü Başlıyor 02:48

Yüz Yüze Eğitim Pazartesi Günü Başlıyor

Okullarda yüz yüze eğitim yarın başlıyor. Anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri pazartesi günü ders başı yapacak. Okullarda korona önlemleri çerçevesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.nnTGRT HABER YOUTUBE KANALINA ABONE OLM..

  • GÜL tarafından
  • 16 görüntüleme
  • 4 yıl önce
İlk yerli aşının üretimi başladı- 01:34

İlk yerli aşının üretimi başladı-

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN MÜJDE..YERLİ AŞI İÇİN HEYECANLANDIRAN BİR GELİŞME VAR. TÜRKİYE’DE YÜRÜTÜLEN 5 AŞI ÇALIŞMASINDAN BİRİNDE ÜRETİM AŞAMASINA GEÇİLDİĞİ DUYURULDU..BU ARADA BİLİM KURULU DA KORONAVİRÜS TESTLERİNİN YAYGINL..

Muratpaşa siperlikli maske üretimi yeniden başladı 01:55

Muratpaşa siperlikli maske üretimi yeniden başladı

Muratpaşa Belediyesi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) yeniden siperlikli yüz maskesi yapımına başladı. Salgının ilk döneminde 63 bin 700 maske üretip aralarında sağlık kurumlarının da bu..

Virüsle mücadelede son durum 01:49

Virüsle mücadelede son durum

BİN 614 KİŞİ DAHA KORONAVİRÜSE YAKALANDI, 58 CAN DAHA MÜCADELEYİ KAYBETTİ. SON TABLO SAĞLIK BAKANI'NIN BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ MESAJI İLE PAYLAŞILIRKEN, AMERİKA'DAKİ AŞI DENEMELERİNDEN DE KÖTÜ HABER GELDİ...

Paris ve 8 Büyük Kente Korona Kilidi 01:30

Paris ve 8 Büyük Kente Korona Kilidi

Fransa'da koronavirüs yasakları geri geldi. 17 Ekim Cumartesi itibariyle Paris ve 8 şehirde 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Fransa ayrıca sağlık alanında yeniden OHAL ilan etti...

Grip aşısı mutlaka yeni tarihli olmalı 03:35

Grip aşısı mutlaka yeni tarihli olmalı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Grip virüsü her sene farklılık gösterdiği için, grip aş..

Tüm Organları Ters Olan Kadına, 'Ölürsün' Dediler, Bebeğini Kucağına Aldı 06:57

Tüm Organları Ters Olan Kadına, 'Ölürsün' Dediler, Bebeğini Kucağına A

Kocaeli’de yaşayan ve organları ters olarak dünyaya gelen Ayşe Doğan, doğum yapması riskli olmasına rağmen kendi canından vazgeçti. Doktorların, ‘Doğurursan yaşamazsın’ uyarılarını dinlemeyen genç kadın, bebeğini sağlıkl..

Ambulans Uçakla Bir Günde İki Bebek Operasyonu 06:26

Ambulans Uçakla Bir Günde İki Bebek Operasyonu

Korona virüsle mücadelede yurtdışındaki hastaları Türkiye’ye ulaştırma noktasında önemli bir rol üstlenen sağlık bakanlığı bünyesindeki hava ambulansı, bu kez Kahramanmaraş’taki 3 günlük bebek Debbek ve Konya’daki 2 aylı..

'Coronavac' Aşısında Sona Gelindi! 02:10

'Coronavac' Aşısında Sona Gelindi!

'Coronavac' Aşısında Sona Gelindi! / A Haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelen son dakika açıklamasına göre; ilk aşamada diğer aşı adaylarına oranla daha güvenli olduğu düşünülen Çin menşeili CoronaVac isimli co..

Bu 5 ilçede korona patladı! 02:39

Bu 5 ilçede korona patladı!

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, İSTANBUL’UN EN RİSKLİ İLÇELERİNİ TEK TEK AÇIKLADI. EKİBİMİZ DE BUGÜN KORONANIN KOL GEZDİĞİ O ADRESLERİ DOLAŞTI. VATANDAŞLARIN VİRÜSLE İMTİHANINI İNCELEDİ. CEVAPLAR VE GÖRÜNTÜLER, MAALESEF KO..

Artık daha kolay bulaşıyor! 02:15

Artık daha kolay bulaşıyor!

İSTANBUL'DA SON 1 HAFTA'DA VAKA SAYISI b ARTTI, SAĞLIK BAKANI SALGININ MERKEZİNDEN MEGAKENTTEN VERDİ MESAJLARINI. İSTANBUL'DAKİ EN RİSKLİ İLÇELERİ TEK TEK AÇIKLAYAN BAKAN FAHRETTİN KOCA, YENİ BİR KISITLAMA KARARI AÇIKLAM..

Bu 5 ilçede korona patladı! 02:39

Bu 5 ilçede korona patladı!

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, İSTANBUL’UN EN RİSKLİ İLÇELERİNİ TEK TEK AÇIKLADI. EKİBİMİZ DE BUGÜN KORONANIN KOL GEZDİĞİ O ADRESLERİ DOLAŞTI. VATANDAŞLARIN VİRÜSLE İMTİHANINI İNCELEDİ. CEVAPLAR VE GÖRÜNTÜLER, MAALESEF KO..

Fatih'te Yabancı Uyruklu Genç Kızın Sır Ölümü 01:46

Fatih'te Yabancı Uyruklu Genç Kızın Sır Ölümü

Fatih'te yabancı uyruklu 20 yaşındaki genç kız apartman merdivenlerinde ölü olarak bulundu. Genç kızın ölümüne ilişkin 3 kişi gözaltına alındı. Olay sabah 5.30 sıralarında Molla Gürani Mahallesi Şakrak Sokak'ta bulunan 4..

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak- Başkan Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! 24:54

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak- Başkan Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitim Aç

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak? Başkan Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Eğitimde uygulanan koronavirüs tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilirken..

Kök Hücre İle Kısırlığa Çare- 03:21

Kök Hücre İle Kısırlığa Çare-

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) araştırmacılar kök hücre ile kısırlığa çare bulmak için çalışmalarına başladı. OMÜ Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde hastalıkların tedavisine yönelik çözümler üretmek..

Süleyman Soylu Eşi ve Kızı Korona Oldu 01:56

Süleyman Soylu Eşi ve Kızı Korona Oldu

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, eşi Hamdiye Soylu ve kızlarının koronavirüs testi pozitif çıktı. Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak tedavilerinin hastanede deva..

  • GÜL tarafından
  • 155 görüntüleme
  • 4 yıl önce
Özel hastanelere 'test ücreti' ayarı 01:52

Özel hastanelere 'test ücreti' ayarı

KOVİD TESTLERİ İÇİN 'BİR HASTANE 250 LİRA TEST ÜCRETİ İSTİYOR, BİR HASTANE 500-550 LİRA' DİYEN VATANDAŞLARIN ŞİKAYETİ DAĞ GİBİ YIĞILDI, SAĞLIK BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ... ARTIK ÖZEL HASTANELER, STANDART TEST ÜCRETİ ALACA..

1 Yaşındaki Bebeğin Safra Kesesinden 5 Taş Çıkarıldı 04:16

1 Yaşındaki Bebeğin Safra Kesesinden 5 Taş Çıkarıldı

Samsun'da 1 yaşındaki bebeğin 5 adet taş bulunan safra kesesi kapalı ameliyatla alındı. Laparoskopik cerrahi (kapalı ameliyat) operasyonunu gerçekleştiren Doç. Dr. Mithat Günaydın, Kesedeki küçük taşlar çocuklar için ri..

Tüketen Değil Üreten Olmak İstedi, 40 Yıl Sonra Köyüne Geri Döndü 04:20

Tüketen Değil Üreten Olmak İstedi, 40 Yıl Sonra Köyüne Geri Döndü

Sivas’ın Dikmencik köyünde yaşayan 55 yaşındaki İbrahim Tarhan, 40 yıllık gurbet hayatında bir çok firmada yöneticilik yaptıktan sonra tüketen değil üreten olmak için köyüne dönüp tarım ve hayvancılık yapmaya başladı. Si..

Gevaşlı Kadınlar Bal Hasadı Yaptı 05:39

Gevaşlı Kadınlar Bal Hasadı Yaptı

Van’ın Gevaş ilçesinde Artos Kadın Derneği üyeleri tarafından üretilen ballar, ‘Sarı Kovan Bal’ adıyla dünyaya açılıyor. Gevaş’ta 2009 yılında kurulan Artos Kadın Derneği üyeleri, 2020 yılı bal hasadı gerçekleştirdi. Der..

Kadir Şeker Cezaevinde Karantinaya Alındı 01:53

Kadir Şeker Cezaevinde Karantinaya Alındı

Hakkındaki dava geçen hafta sonuçlanan, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker cezaevinde koronavirüs karantinasına alındı. Şeker'in tedbir amaçlı bekletildiği ifade edildi.nnnnn==============================..

  • GÜL tarafından
  • 25 görüntüleme
  • 4 yıl önce
177 Can Kaybı, 29 Bin 845 Yeni Vaka 01:12

177 Can Kaybı, 29 Bin 845 Yeni Vaka

Sağlık Bakanlığı 24 saatin koronavirüs verilerini paylaştı. 177 vatandaşımız daha vefat etti, 29 bin 845 yeni vaka tespit edildi...

Bakan Koca- -Pozitif Çıkan Günlük Vaka 28 Bin 351 Kişi- 03:14

Bakan Koca- -Pozitif Çıkan Günlük Vaka 28 Bin 351 Kişi-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk kez günlük toplam vakayı paylaştı. Hasta diye tabir edilenler de dahil semptom göstermediği halde 28 bin 351 kişinin testinin pozitif çıktığını dile getirdi. Koca, aşının ilk 10 milyon d..

Vaka sayısı 30 bin sınırına dayandı 02:13

Vaka sayısı 30 bin sınırına dayandı

VİRÜSLE MÜCADELEDE VAKA SAYISI 30 BİN SINIRINA DAYANDI, ENDİŞELER KATLANDI. SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA POZİTİF VAKALARA İLAÇ KULLANIMIYLA İLGİLİ UYARILAR YAPARKEN, YERLİ AŞI ÇALIŞMALARINDA DA DİKKAT ÇEKEN GELİŞMELER Y..

TBMM'de HES Kodu Sorgulaması Başladı 01:41

TBMM'de HES Kodu Sorgulaması Başladı

Türkiye Büyük Millet Meclis’inde koronaya yakalanan milletvekillerinin sayısı 100’ü geçti. Yani ortalama her altı vekilden birinin korona testi pozitif çıktı. İşte bu gelişmenin ardından Meclis'te de yeni tedbirler hayat..

Çölyak Hastalığı Veya Gluten Alerjisi Olanlara Ünlü Restoranda Özel Tarifler 03:04

Çölyak Hastalığı Veya Gluten Alerjisi Olanlara Ünlü Restoranda Özel Ta

Karadeniz mutfağının geleneksel tariflerini özel reçeteleriyle yorumlayan ünlü Karadeniz restoranında, çölyak hastalığı olan veya glutene alerjisi olan kişiler rahatlıkla yemek yiyebilecek. Gluten intoleransı olanlar ve ..