Proloterapi uygulamasında enjekte edilen madde vücudun tamir mekanizmasını aktif hale getirir. Kişide kronik rahatsızlıklar varsa ve sürekli ilaç kullanmak zorunda kalıyorsa, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği varsa enfe..
Nöralterapi etkili bir ağrı tedavisidir. Bu yüzden ağrıya neden olan tüm hastalıklarda kullanılır. Uygulanan yerler organın kendini yeniden düzenlemesini sağlayacak noktalardır...
Nöralterapiyi uygulayacak olan hekimin bu konuda eğitimli, sinir sisteminin yapısını iyi bilen, iğnenin açısı, giriş noktası ve hastanın pozisyonu hakkında doğru karar verebilecek bir hekim olması gerekiyor. Bu koşullard..
Nöralterapi vücutta bloke olan sinir sistemini açmaya yönelik bir tedavi yöntemi. Her hastalığın bir nöral komponenti vardır. Örneğin, siroz hastalığının nöralterapiyle tedavisinde karaciğere elektriği götüren sinirlere ..
Proloterapi tedavisi 1 seans ile 10 seans arasında değişebilir. Çünkü uygulamanın yapıldığı enjeksiyonlu dokudan bir cevap beklenir. Kişinin yaşı, aktifliği ve hasar düzeyine göre tedavi süresi değişebilir...
Bütün tıbbi uygulamalarda başarı oranı hastalığın şiddetiyle, vücutta barındığı süreyle ve hastanın yaşıyla alakalıdır. Net bir başarı oranı belirtmek söz konusu değil. Ancak genel olarak düşünmek gerekirse proloterapiyl..
Proloterapi daha çok travmaya bağlı rahatsızlıklarda uygulanır. Bunlar yıllar önce yaşanılan düşme veya çarpmaların yol açtığı, ters hareketle gün yüzüne çıkan ağrılar veya donmuş omuz, tenisçi dirseği, bel fıtığı, diz k..
Tüm enjeksiyon işlemleri hemşireler tarafından yapılır ancak uzman bir hekimin ellerinde yapılan proloterapi çok daha güvenli bir tedavi yöntemidir...
Proloterapi enjeksiyon yoluyla vücuda verilen maddelerle yapılan ağrısız bir işlem. Hastanın konforu sağlandıktan sonra hemşire eşliğinde hekim tarafından aşınan eklemlere, boyna veya yaralara uygulanır...
Skolyoza neden olan nörolojik hastalıkların başında serebral palsi geliyor. Bu yüzden serebral palsili çocukların dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Kas hastalıkları, omurganın travmasına bağlı ortaya çıkan hasarlar, omu..
Proloterapi enjeksiyonla uygulanan, amacı aşınan ve yıpranan kıkırdak dokusunu yeniden canlandırmak olan bir tedavi şekli. Bel fıtığı veya diz kireçlenmeleri tedavisinde kullanılan proloterapi, yaşın ilerlemesi ile birli..
Skolyoz tedavisinde korsenin doğru seçiminin yanı sıra doğru kullanımı da çok önemli. Skolyoz boyunda, sırtta ya da belde olabilir. Doğru korse skolyozun yerini kontrol altına alan itme güçlerini oluşturan bir korse olma..
Deneyimli hekimler uygulanan enjeksiyon kalçadan yapılan enjeksiyonla aynı derecede ağrılıdır. Uygulanacak bölgeye göre uygulama öncesinde lokal anestezi de yapılabilir...
Skolyozda korse tedavisinin iki yöntemi var. Birincisinde hasta üzerinden alçıyla ölçü alınır, alınan ölçüyle hastanın alçıdan bir kalıbı oluşturulur. Oluşturulan kalıp üzerinden hastanın radyolojik görseli incelenerek g..
Skolyoz tedavisinde farklı egzersiz protokolleri uygulanır. Scroth programı, kendisi de skolyozlu olan biri tarafından Almanya'da uygulanmaya başlanmış, daha sonra farklı ülkelere yayılmış. Schroth programında temel olan..
Skolyoz tedavisinde korse uygulamaları başarılı sonuçlar veriyor. Bu konuda belirleyici olan yaş grubuna ve skolyozun seyrine göre doğru korseyi belirlemek ve korseyi düzenli olarak kullanmak. Korsenin belirli aralıklarl..
Skolyoz tedavisi üç gruba ayrılabilir. Bunlar egzersiz uygulamaları, korse uygulamaları ve cerrahi operasyondur. 45-50 derecenin üzerindeki skolyozlarda uygulanan cerrahi operasyonla skolyotik omurga düz hale getirilir v..
Skolyoz tedavisinde Schroth programının uygulanmasına karar vermek için öncelikle çocuğun çok iyi analiz edilmesi gerekir. Skolyozun yeri, hangi kas gruplarında ne tür sorunlar ortaya çıkardığı, radyolojik durumu, kalçan..
Skolyoz en sık 10-14 yaş arası çocuklarda görülür. 10-14 yaş arasında yaklaşık beş çocuktan birinde skolyoz görülür. Bu skolyoz vakalarının bazısı çok ilerleyici, bazısı ise hafif seyirlidir. Skolyoz kız çocuklarda daha ..
Skolyoz belirli bir kozmetik deformite oluşturana kadar fark edilmeyebilir. Skolyozun en belirgin özelliği skolyoz hastalarında, dik duruş pozisyonunda gözlemlenen postür asimetrileridir. Bu kişilerin omuzlarından biri d..
Skolyozun genetik bir hastalık olduğuna ilişkin çok sayıda bilimsel kanıt bulunuyor. Bilimsel çalışmalar ırklara göre farklılık gösteriyor...
Skolyozlu bireyler hekimin yönlendirmelerine çok iyi uymalı. Tedavi sırasındaki kontrolleri çok düzenli bir şekilde takip etmeli. Skolyoz her bireyde aynı şekilde seyretmez. Bazı bireylerde hızlı, bazılarında yavaş bir s..
Skolyozda tedavi çocuğun yaşına, açının büyüklüğüne, büyümenin seviyesine göre belirlenir. Nadiren ailenin isteğine göre tedavi seçenekleri aranabilir. Skolyozun açısı 20 derecenin üzerindeyse ve çocuk ergenliğin henüz b..
Skolyozun çok sayıda farklı nedeni var. Sıklıkla karşılaşılan idiyopatik skolyoz, tüm skolyoz vakalarının yüzde 80'ini oluşturur. İdiyopatik skolyozun neden kaynaklandığı konusunda kesin bir bilgi yok. Genetik faktörler,..
Huzursuz bacak sendromu tam anlamıyla bir hastalık gibi algılanmıyor. Toplumda pek çok kişi var. Bacaklarda ağrı, uyuşma, karıncalanma benzeri bir hisse neden oluyor. Özellikle bacak istirahatteyken kişide bacağı hareket..
Huzursuz bacak sendromu hayatı etkileyen bir durum. Kişinin yaşantısını olumsuz etkileyen bir boyuta vardığında tedavi için doktora başvurulması gerekir. Nöral terapi ya da çeşitli ilaçlar huzursuzluk hissinin azaltılmas..
Huzursuz bacak sendromu nedenleri bilinmeyen hastalıklar arasında yer alıyor. Huzursuz bacak sendromu, şeker hastalarında, böbrek yetmezliğinde, hamilelerde daha sık görülür. Huzursuz bacak sendromunun nedenleri arasında..
Huzursuz bacak sendromu hastanın şikayetleri dinlendikten sonra teşhis edilir. Bacaktaki huzursuzluk hissinin bacak hareket ettirildiğinde geçmesi teşhis için önemli kriterlerdendir. Uyku kalitesinin ölçüldüğü testler de..
Huzursuz bacak sendromunun belirtisi bacaklardaki huzursuzluk hissi. Bu huzursuzluk karıncalanma, uyuşma, elektriklenme gibi bir his yaratır. Kişi bacaklarını hareket ettirme isteği duyar. Huzursuz bacak sendromu uykuya ..
Fibromiyalji nedeni tam olarak bilinmeyen hastalılar grubunda yer alıyor. Stres, kaygı, üzüntü, travmalar, yoğun çalışma temposu, bazı virüsler ve toksinler fibromiyaljiye neden olur. Fibromiyalji hastalarının öykülerind..