Uçak fobisi kişinin uçağa bindiği zaman başına geleceklerle ilgili durumları felaketleştirmesinden kaynaklanır. Uçağın kaza yapması, motorun arızalanması, okyanusa düşmesi gibi yolculukla ve süreçle ilgili olumsuz yüklem..
Fobiler kimi zaman olumsuz bir deneyimle başlayabileceği gibi kimi zaman da olumsuz bir deneyim olmadan gelişir. Çocukken herhangi bir ebeveynin bir fobiye sahip olması çocuğun o durumdan ya da nesneden kaygı duymasına s..
Tedavi edilmeyen idrar yolları enfeksiyonları sonucunda bakteriler kana karışıp organlara ulaşabilir. Hastalık gelişmesi sonucu kişi yoğun bakıma kaldırılabilir ve durumu ciddileşmeye devam ederse enfeksiyon ölümle sonuç..
İdrar yolu enfeksiyonları genellikle mide-bağırsak sisteminde bulunan bakterilerin idrar yollarına geçmesi sonucu ortaya çıkar...
En sık rastlanan idrar yolu enfeksiyonları arasında koli basili bakterisinin sebep olduğu enfeksiyonlar sayılabilir. Koli basili bakterisi bağırsaklarda bulunduğu gibi kanalizasyon yoluyla da taşınır. Koli basili dışında..
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden korunmak için hastalığın sebebi olan kene tutunmalarını engellemeye yönelik çaba gösterilmelidir. Kenelerin olabileceği bölgelerde çalışan insanların tenlerini gerek kıyafetleriyle, gereks..
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin tedavisinin farklı evrelerinde farklı ilaçlar tercih edilir. Erken teşhiste bir tek ilaç kullanılırken, orta ve ileri evrelerde vücudun tepkisi düzenlemek için stereoidler de tedaviye eklen..
Kene tutunduktan üç ila beş saat sonra virüs kana karışır ve hastalığın meydana gelmesi iki-üç gün sürer, bazı kişilerde hiç hastalık gelişmez. Hastalıktan şüphe ediliyorsa mutlaka bir hekime başvurmak gerekir...
Kene deriye mümkün olan en yakın noktadan küçük bir pense, bir cımbız ya da tırnaklarımız kullanılarak ve bir miktar güç uygulayarak vakit kaybetmeden çıkarılmalıdır. Bazı hekimlerin yaptığı biyopsi tarzı cerrahi müdaha..
Brusellozdan korunmanın en uygun yolu pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri tüketmemektir. Bruselloz özellikle taze peynir tüketen insanlarda rastlanır, peynir eskidikçe Bruselloz riski de azalır...
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi özellikle iki tür keneden direkt olarak insana ya da kene tutunmuş hayvanlardan geçebilir. Kırım Kongo kanamalı Ateşi insandan insana da kan ya da vücut sıvısı yolları ile bulaşabilir ve ölümcü..
Bruselloz'un teşhisi kişinin öyküsü dinlenerek konulabilir. Kişi eğer hastalığı taşıma risk olan hayvanlar ile zaman geçirmiş ya da benzer bir bölgede pastörize edilmemiş süt ve ondan yapılan gıdalar tükettiyse Bruselloz..
Bruselloz son otuz yıldır kullanılan güvenilir antibiyotikler ile tedavi edilir. Bazı özel organ tutulmaları olması halinde ilaç sayısı üçe çıkarılır. Her iki durumda da ilaçlar 45 gün süreyle ve aksatmadan alınmalıdır...
Bruselloz'un kesin tedavisi erken teşhis ile mümkündür. Tedavi en az bir buçuk ay sürer ve hasta ilaçlarını dikkatli ve düzenli bir şekilde kullanmalıdır, nüksetme oranı çok yüksek bir hastalıktır...
Bruselloz'un en önemli belirtisi dalgalı yüksek ateştir. Yüksek ateşin yanında kalça gibi büyük eklem tutulumları ile kendini gösterir ama kalp, testisler ve beyni de etkileyebilir...
Kişi açık alanda kaldığında, hemen kaçmasının ya da yardım almasının zor olduğunu düşündüğü yerlerde kalp çarpıntısı, nefes darlığı, nefesin hızlanması, terleme, titreme, baş dönmesi, bayılacak gibi olma gibi fizyolojik ..
Diz kireçlenmesinin kesin bir tedavisi yoktur, ancak kireçlenmeye bağlı şikayetler başladığında öncelikle hastaya ağrı kesici ilaçlar verilir. Daha sonra fizik tedavi veya ekleme binen yükleri azaltacak koltuk değneği ya..
Kalça kireçlenmesi olan kişiler günlük hayatlarında çok uzun süre ayakta kalmamaya, uzun mesafeler yürümemeye ve eğer kilolularsa kilolarını vermeye dikkat etmeliler. Eklem hareketleri gtitikçe kısıtlanacağı için bu kısı..
Diz protezi açık cerrahi yapılarak konulabilir. Diz eklemini meydana getiren kemiklerin uçlarındaki bozulmuş kıkırdak dokunun yerine metalik malzemeler adeta kaplanır. Diz protezi demek diz ekleminin çıkartılıp yerine ba..
Kalça kireçlenmesinin nedenlerini anlatırken konuyu ikiye ayırmakta fayda var. Birincisi, doğumsal kalça problemlerine bağlı olarak gelişen kalça kireçlenmeleri ile çocuklukta yaşanan bazı problemler sebebiyle ortaya çık..
Kalça protezi yapılan hastaların büyük bir kısmında ameliyat öncesinde kalçada ileri derecede hareket kısıtlılığı mevcuttur. Bu da o bölgedeki kasların gücünü kaybetmesine sebep olur. Ameliyat sonrası fizyoterapistler eş..
Kalça protezi ideale yakın ve usulüne uygun tekniklerle yapılmışsa aşınan kısım sadece protezin hareketli kısmıdır. Bu hareketli kısım plastik ve metal malzemelerin karışımından yapılabildiği gibi, seramik adı verilen se..
Kalça protezi sonrası oluşacak komplikasyonlar ikiye ayrılır. Birincisi damar tıkanması, pıhtı atması, enfeksiyon gibi genel komplikasyonlardır. İkincisi ise lokal protezin erken gevşemesi, protezin yerinden çıkması, pro..
Kalça protezi yapılan bir hasta bir gün dinlendikten sonra yavaş yavaş yürütülmeye çalışılır. Üç-dört günün sonunda hastane koridorunda koltuk değneği ya da yürüteç yardımıyla yürüyebilir hale gelir. Evde de rehabilitasy..
Kalça protezi her yaştaki ve bu ameliyatı kaldırabilecek düzeyde sağlığa sahip olan herkese uygulanabilir. Özellikle 65-70 yaş üzerindeki hastalara yoğun olarak uygulanır. Bir üst yaş sınırı yoktur. Doğuştan kalça proble..
Kalça protezi kıkırdağı bozulmuş olan ve ağrı yapan kalçalarda, bütün tedavilere rağmen sonuç alınamayan durumlarda uygulanır. Metalik implantlarla kalça eklemi değiştirilir. Yapay kalça yapılması işlemine kalça protezi ..
Kalça protezi açık cerrahi ile takılır. Kalçanın yan tarafından 10-15 cm boyutlarında bir kesi yapılır. Uyluk kemiğinin baş kısmı deforme olduğundan bu kemiğin baş kısmı çıkartılır ve onun yerine metalik bir topuz yerleş..
Diz protezi olan kişiler istedikleri gibi hareket edebilirler. Ancak aşırı kilolu kişilerde kiloların proteze yaptığı baskı sonucu protezlerin ömrü kısalabilir. Bu nedenle kilolu olan kişilerin kilo vermesi tavsiye edili..
Diz protezinin ömrü protezin uygulanış tekniğine göre değişir. İdeal şartlara uyularak yapılmış ve bugünkü teknolojik imkanlarla üretilmiş bir protezin aşınma ömrü yaklaşık 30 senedir. Ancak yanlış bir uygulama yapılırsa..
Diz protezi yapılan bir hasta bir gün istirahat ettikten sonra ertesi gün ayağa kalkabilir. Bazı hastalar sadece ayakta durabilirken bazı hastalar birkaç adım atabilir. Yaklaşık üç-dört gün içinde odalarının içinde ya da..