Proloterapi enjeksiyon yoluyla vücuda verilen maddelerle yapılan ağrısız bir işlem. Hastanın konforu sağlandıktan sonra hemşire eşliğinde hekim tarafından aşınan eklemlere, boyna veya yaralara uygulanır...
Skolyozda korse tedavisinin iki yöntemi var. Birincisinde hasta üzerinden alçıyla ölçü alınır, alınan ölçüyle hastanın alçıdan bir kalıbı oluşturulur. Oluşturulan kalıp üzerinden hastanın radyolojik görseli incelenerek g..
Skolyoz belirli bir kozmetik deformite oluşturana kadar fark edilmeyebilir. Skolyozun en belirgin özelliği skolyoz hastalarında, dik duruş pozisyonunda gözlemlenen postür asimetrileridir. Bu kişilerin omuzlarından biri d..
Huzursuz bacak sendromu hastanın şikayetleri dinlendikten sonra teşhis edilir. Bacaktaki huzursuzluk hissinin bacak hareket ettirildiğinde geçmesi teşhis için önemli kriterlerdendir. Uyku kalitesinin ölçüldüğü testler de..
Fibromiyalji nedeni bilinmeyen ve tedavi edilemeyen hastalıklar arasında. Ama hastayı rahatlatmak için pek çok yöntem uygulanabilir. Depresyon ve romatizma ilaçları kısmi olarak fibromiyaljiyi tedavi edebilir. Fizik teda..
Bel fıtığı ameliyatı sonrası hastanın ağrıları hemen geçer. Kıkırdağın sinirde oluşturduğu çukur altı ayda toparlanır. Sinirlerin toparlanması sürecinde hasta ayaklarında uyuşma, karıncalanma, yanma, üşüme gibi durumlarl..
Bel fıtığı operasyonları insanları korkutabiliyor. Ancak gelişen medikal teknolojiler sayesinde bu operasyonlar çok kolaylaştı. Bel fıtığı ameliyatlarında omurların arasına çok küçük bir delikten girilerek sinire batan k..
Bel fıtığı teşhisinde en önemli gösterge hastanın şiddetli ağrı çekmesi. Beldeki beş omurun hangisinde fıtık olduğunu tespit etmek muayenenin ardından MR çektirmekle mümkün oluyor...
Bel fıtığı çok sık rastlanılan bir rahatsızlık. İnsan bedeni yaşlanmayla beraber yıpranıyor. Bel omurlarının arasındaki kıkırdakların aşınarak omuriliğin geçtiği deliğe doğru kabararak sinire batması sonucu bel fıtığı ol..
Bel kaymasında bazen iki omur, bazen birkaç tane omur birbirinin üstünde kayar. Kaymanın derecesine göre omurların sağına ve soluna vida takarak platinle omurları birbirine tutturmak ve sabitlemek gerekir. Bu vidalar ins..
Bel kayması cerrahi operasyon içermeyen yöntemlerle tedavi edilemez. İlaç tedavisi, fizik tedavi gibi yöntemler sadece beldeki kas dokuları üzerinde etkili. Bel kaymasında iki omur platinle birbirine tutturulur. Böylece ..
Bel kayması teşhisi için öncelikle hastanın şikayetleri dinlenir. Hastanın travma gibi bir hikayesi varsa ve yürüme mesefesi, ayakta kalma süresi kısaldıysa bel kayması düşünülebilir. Muayenede his, güç, refleks gibi bul..
Bel fıtığı çok sık rastlanılan bir rahatsızlık. Ancak her bel fıtığı vakası tedavi olmayı gerektirmez. Bel fıtıklarının yaklaşık yüzde 1,5-2'si ameliyat gerektirir. Küçük bel fıtıklarında koruyucu tedavilere başvurulur. ..
Boyun düzleşmesinin tedavisinde amaç düzleşmiş boyna tekrar doğal kavisini kazandırmak. Bu da ancak boyun kaslarının güçlendirilmesiyle mümkün olur. Bu kasların güçlendirilmesinin en etkili yolu yüzmek ve Pilates yapmak...
Boyun düzleşmesi hasta hikayesiyle teşhis edilebilir. Muayenede güç kaybı yoktur. Ancak halsizlikten dolayı hasta güç kaybı olduğunu düşünür. Teşhis için en etkili yöntem boyun MR'ı çekmektir...
Normalde insanların boynu hafif eğridir. Boyun doğal kavisini kaybedince düzleşir ve kürek kemiğinde oyulma, kolda ve ellerde ağrı, güç kaybı gibi sorunlara neden olur. Kulakta uğultu, baş ağrısı, gözde sinek uçuşmaları,..
Boyun fıtığı cerrahisi sonrası koldaki güç kaybı ve şiddetli ağrı anında geçer. Boyun fıtığı ameliyatı sırasında boyna kafes isimli bir malzeme takıldığı için hasta ameliyattan sonra iki ila dört hafta boyunluk takar...
Boyun fıtığı şiddetli kürek kemiği ve kol ağrısına neden oluyorsa doktorlar muayenede boyun fıtığını büyük oranda teşhis edebilir. Ama kesin teşhis MR ile belirlenir. Sinirlerin voltajını ölçen EMG yöntemiyle boyun fıtığ..
Boyun fıtığı ameliyatında boynun ön kısmında ufak bir delik açılır. Sinire baskı yapan kıkırdak alınır ve yerine kafes denilen bir malzeme takılır. Hasta ameliyattan iki-üç saat sonra ayağa kalkabilir...
Cerrahi operasyon gerektiren boyun fıtığı vakası azdır. Şiddetli kürek kemiği ve kol ağrısı olan hastalarda cerrahi operasyona ihtiyaç duyulabilir. Boyun fıtığı ameliyatında hastanın boynunda küçük bir delik açılır, amel..
Uçak fobisinin aşılabilmesi için kişinin uçakla ve yolculuk süreciyle ilgili düşüncelerinin üzerinde çalışılması gerekir. Kişi motordan gelen bir sesi, kaza sebebi olarak yorumlayabilir. Uçak fobisi yaşayan kişilerde ris..
Ölüm korkusunun varlığı kişinin gergin ve huzursuz hissetmesine sebep olur. Bu duygu da kişinin iş yaşamına, ilişkilerine ve aile yaşamına yansır. Ölüm korkusunu her daim hissederek yaşamak kişinin sürekli temkinli olmas..
Topluluk önünde konuşma fobisi olan kişiler bununla ilgili çok fazla olumsuz düşünceye sahip olurlar. Diğer kişilerin kendileri hakkında olumsuz şeyler düşünmesi, onun söylediklerini saçma bulması ve rezil olma konuların..
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nin tedavisinin farklı evrelerinde farklı ilaçlar tercih edilir. Erken teşhiste bir tek ilaç kullanılırken, orta ve ileri evrelerde vücudun tepkisi düzenlemek için stereoidler de tedaviye eklen..
Hayvan fobisi kişinin o hayvanla ilgili düşünceleri üzerinde çalışarak aşılabilir. En etkili yöntemlerden biri ise kişinin aşamalı olarak o hayvana maruz kalmasıdır. Kişinin hazır olduğu ve kabul ettiği ölçüde belki önce..
Kene deriye mümkün olan en yakın noktadan küçük bir pense, bir cımbız ya da tırnaklarımız kullanılarak ve bir miktar güç uygulayarak vakit kaybetmeden çıkarılmalıdır. Bazı hekimlerin yaptığı biyopsi tarzı cerrahi müdaha..
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi özellikle iki tür keneden direkt olarak insana ya da kene tutunmuş hayvanlardan geçebilir. Kırım Kongo kanamalı Ateşi insandan insana da kan ya da vücut sıvısı yolları ile bulaşabilir ve ölümcü..
Bruselloz'un teşhisi kişinin öyküsü dinlenerek konulabilir. Kişi eğer hastalığı taşıma risk olan hayvanlar ile zaman geçirmiş ya da benzer bir bölgede pastörize edilmemiş süt ve ondan yapılan gıdalar tükettiyse Bruselloz..
Bruselloz son otuz yıldır kullanılan güvenilir antibiyotikler ile tedavi edilir. Bazı özel organ tutulmaları olması halinde ilaç sayısı üçe çıkarılır. Her iki durumda da ilaçlar 45 gün süreyle ve aksatmadan alınmalıdır...
Diz kireçlenmesinin kesin bir tedavisi yoktur, ancak kireçlenmeye bağlı şikayetler başladığında öncelikle hastaya ağrı kesici ilaçlar verilir. Daha sonra fizik tedavi veya ekleme binen yükleri azaltacak koltuk değneği ya..