Karpal tünel sendromu ameliyatı 3-4 dakika sürer ve hasta aynı gün taburcu edilir. Hastaya lokal anestezi uygulanır, narkoz gerekmez. Ağrısız açılan 4-5 mm'lik bir kesikle sinir sıkışması giderilir. Operasyon esnasında a..
Kanal darlığının iki tipi vardır. İlki doğuştan edinilen kanal darlığıdır. Anne karnında genetiğe bağlı olarak kanalın yeterince gelişememesinden kaynaklanır. Diğeri ise yaşanmışlığa bağlı olarak ortaya çıkar. Düşme, aşı..
Karpal tünel sendromunun dereceleri vardır. İlk aşamada ezilen siniri tedavi edecek ilaç tedavisi uygulanır. Daha ilerlemiş vakalarda atel denilen bileklikler ve fizik tedavi uygulamaları önerilir. Son aşamada ise cerrah..
Sinirler beyinden parmak ucuna kadar uzanıyor. Beyin, sinirler sayesinde tüm vücudu kontrol edip komutların vücutta gereken yere ulaşmasını sağlıyor. Vücudun tüm bölgelerinde etin altından geçen sinirler yalnız el bileği..
Karpal tünel sendromunda ilk önce hastanın şikayetleri dinlenir. Hasta eğer geceleri sürekli uyuşma ve iğnelenme, gündüzleri ise his kaybı yaşıyor ise avuç içi elle muayene edilir. En belirgin tanı EMG denilen bir testle..
Nöralterapi sinir sistemine uygulanan bir enjeksiyon yöntemidir. Nöralterapi uygulamalarında sinir sistemine yapılan yanlış bir iğne veya steril olmayan bir ortamda yapılan uygulamaya bağlı yan etkiler olabilir. Kanamala..
Nöralterapi uygulaması boyunca hasta gündelik yaşamdan kopmaz. Aksine hasta yapılan enjeksiyonlar sonrasında daha dinç ve ağrılarından kurtulmuş olur. Koltuk değneği kullanan hastalar tedaviden sonra desteksiz yürüyebili..
Nöralterapi uygulayan hekim deneyimli olursa ve uygulanan noktaları iyi belirleyebilirse tedavi oldukça başarılıdır. Bunun için hekimin ilk olarak yapması gereken hastanın vücudundaki kabızlık, kansızlık gibi sorunları o..
Nöralterapi uygulaması ağrılı bir işlem değildir. Uygulamayı bilen hekimin yaptığı enjeksiyon kalçadan yapılan enjeksiyonla aynı derecede ağrılıdır...
Nöralterapi uygulanacak olan hastalar kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa bu ilaca 5 gün ara verilir ve tedavi o şekilde uygulanır. Bunun yanında hasta ağır ağrı kesiciler alıyorsa kullanılan maddelerle olumsuz etkileşimle..
Nöralterapi bir enjeksiyon yöntemi. Enjeksiyonun içerisinde bulunan anestezi ve serum karışımı sinir hücrelerine yakın noktalara bırakılır ve tıkanan devreler bu yolla açılır...
Nöralterapi tedavi süresi hastanın yaşı ve hastalığın seviyesine göre değişebilir. Şeker hastalığı veya kabızlık gibi kronik bir rahatsızlığı olan hastalarda süreç daha da uzayabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle hastanı..
Proloterapi tedavisinde hastalar günlük yaşamdan kopmadan, 45 dakikalık bir işlem sonrasında ağrıları azalmış bir şekilde araba kullanacak hale gelirler...
Susuzluğun ilk belirtisi ağız kuruluğu ve su içme ihtiyacının oluşmasıdır. Terleme yoluyla oluşan su kaybı da susuzluk göstergesidir...
Kişilerin vücudunda oluşan su kaybı susuzluk nedenlerinin başında gelir. Ayrıca sıcağa maruz kalmak ve efor gerektiren işlerde çalışmak susuzluğun nedenleri olabilir...
Susuzluk durumunda yapılacak olan ilk müdahale hastanın bilincinin açık veya kapalı olmasına göre değişir. Hastanın bilinci açıksa ve su içebilecek durumdaysa su verilmeli ve serin bir ortama taşınmalıdır. Eğer hasta ağı..
Klima kaynaklı hastalıklardan korunmak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta klima ısılarının belli bir seviyede ayarlanmasıdır. Klimanın kişinin direkt üzerine üflememesi gerekir. Ayrıca klimaların filtrelerinin ..
Susuzluk insanın su ihtiyacının artması veya oluşmasıdır. Su insan vücudunun büyük bir kısmını oluşturması nedeniyle çok önemlidir...
Lejyoner hastalığının tedavisi antibiyotiklerle yapılır. Eğer hastalık kişinin solunum yapmasını engelleyecek düzeye gelmişse hastaya solunum desteği verilmelidir...
Kış mevsiminde görülen zatüre ve nezle artışı yaz mevsiminde de klima nedeniyle görülebilir. Bunun yanı sıra klimanın filtrelerinin kirli olması kişilerin enfeksiyon kapmasına neden olur...
Lejyoner hastalığı nemli yerlerde ve su birikintilerinde üreyen bir mikroptan meydana gelir. Klimanın nemli ve tozlu ortamında da ürediği için bir klima hastalığı olarak da bilinir. İnsanlarda enfeksiyona neden olur, ate..
Lejyoner hastalığının teşhisi öncelikle belirtilerinden yola çıkılarak konur. Hastanın klimalı veya kapalı bir ortamda bulunup bulunmadığı doktor tarafından sorulur. Bunun dışında hastanın çıkardığı balgam laboratuvara g..
Yaz aylarında bağırsak enfeksiyonlarından korunmak için sineklerin besinlere konmasını engellemek, havuz suyunun ağza kaçmasını önlemek ve besinleri kısa sürede tüketmek gerekir. Pişmemiş bir besin olduğundan çiğ köftede..
Güneş ışınlarından pek farkı olmayan solaryum da cilt kanseri riskini artıran faktörlerden biri. Güneşte bulunan ultraviyole ışınlarını içeren solaryumlar birtakım kurumlardan onaylıysa sağlıklı bir şekilde kullanıldığın..
Cilt kanserinden korunmak için kanser olma ihtimali olan bölgeleri güneş ışınlarından korumak gerekiyor. Bunun yanında beyaz tenliler, beni olanlar ve uzun süre iyileşmeyen yarası olan kişilerin güneşten kaçınmaları gere..
Bütün kanser tiplerinde olduğu gibi cilt kanserinde de erken teşhis oldukça önemli. Yayılan kanser tipleri olmamasına rağmen bazal ve spinal hücreli kanser tiplerinde erken teşhis estetik açıdan önemli. Bunun yanı sıra m..
Lejyoner hastalığı nezle, öksürük, ateş ve kırgınlık hissi yaratır. Mikrobun akciğere yerleşmesiyle öksürük artar ve mikrop zatüreye dönüşür...
Sıcak çarpmasında ilk müdahale kişinin öncelikle bulunduğu yerden daha serin bir ortama taşınmasıyla gerçekleşir. Bunun ardından vücudun koltuk altı, kasık, ense, baş, alın gibi bölgelerine soğuk kompres yapılmalıdır. Ki..
Sıcak çarpması uzun süre güneş ışınlarına ve sıcağa maruz kalmış olan kişilerde görülür. Makine veya kazan daireleri gibi yerlerde çalışanlar da eğer susuz kalırlarsa sıcak çarpması yaşayabilirler...
Sıcak çarpması öncelikle baş ağrısıyla kendini belli eder. Bunun yanı sıra mide bulantısı, kusma ve yüksek ateş de sıcak çarpması belirtileridir...