Masa başında doğru oturuş kalçaların sandalyeye tam yaslanması, bel çukurunun doldurulması, ayakların tabandan yere tam basması, el ve dizlerdeki büyük açıların 90 derece olması, el bileğinin ise tamamen düz konumda konu..
Erken teşhiste safra kesesi laparoskopi ile alınır, gecikmiş safra kesesi iltihabı teşhisi durumlarında hastaya damar yolu ile sıvı ve antibiyotik verilir ve iltihabın ilerlemesi engellenmeye çalışılır, 3 aylık tedavinin..
Safra kesesi iltihabı fizik muayene ve hastanın hikayesinin dinlemesine ek olarak ultrasonografi yolu ile teşhis edilir. Ultrasonografi safra kesesin duvarının kalınlaşması ya da safra kesesinin büyümesi gibi anomalileri..
Safra kesesi taşlarının tedavisinde kullanılan cerrahi yöntem laparaskopidir. Kalem benzeri aletler aracılığıyla safra kesesine ulaşılır ve bir kamera yardımı ile içerisi hem görüntülenir hem de operasyon gerçekleştirili..
Kasık fıtığı hekimin fizik muayenesi ile teşhis edilir ve ultrasonografi yoluyla teyid edilebilir...
Kasık fıtığı ameliyatları hastaya genel anestezi vermeden de yapılabilir. Gelişen teknolojiler sayesinde, laparaskopi gibi yöntemler kullanılarak hastanın mümkün olduğunca az psikolojik gerginlik yaşayarak ve hızlıca nor..
Kasık fıtığının tek tedavi yöntemi cerrahi müdahaledir, ileri yaşlarda olup doktora ulaşımı kolay olan hastalarda cerrahi yöntem yerine kişinin takibe alınmasının tercih edildiği durumlar da olabilir...
Kasık fıtığı on erkekten birinde görülen, testistisin torbaya inişi sırasındaki doğal kanalın genişlemesi ya da kapanmaması sonucu, bağırsağın zarı ile beraber torbaya hareketi sonucu olur. Kadınlarda da fıtıklar olabile..
İlaç tedavisine olumlu cevap vermeyen hastalar için perhizin de çok önemi olmaz. Ama reflüsü de olan mide fıtığı hastalarının yağlı ya da salamura, turunçgilleri ve çiğ yeşillikleri tüketmemesi gerekir...
Mide fıtığı ameliyatarı günümüzde laparaskopi yöntemi ile gerçekleştirilir. Karın duvarı kesilmeden yapılan cerrahi operasyon deneyimli cerrahlar tarafından yapılmalıdır...
Mide fıtığı günümüzde endoskopi yoluyla teşhis ediliyor. Eğer hastanın reflüsü yoksa Ph metre kullanılarak da tehiş edilebilir...
Mide fıtığı hastanın yaşam kalitesini düşürmeye başladığında ilaç ile ya da cerrahi yöntemler kullanılarak tedavi edilebilir. İlaç tedavisi asid dengeleyiciler içerir, hastanın rahatsızlığı tekrarlayan ve düzenlenmesi zo..
Mide fıtığı genelde 50 yaş üzeri insanalarda görülmekle beraber her yaşta insanın da başına gelebilir. Diyaframda hiyatus adı verilen ve yemek borusunun geçmesi için olan deliğin genişlemesi sonucu midenin yukarı doğru k..
Omurilik tümörü iyi huyluysa ve tümör nedeniyle hastada herhangi bir nörolojik kayıp yaşanmamışsa, hasta normal yaşantısına kısa sürede dönebilir. Omurilik tümörleri cerrahi yöntemle çıkarılsa dahi tekrarlayabilir. Bu ne..
Çocuklarda omurilik tümörü cerrahisinde tümöre arkadan yaklaşılır. Çocuklarda omurilik tümörü cerrahisi sırasında kemik yapısının bozulmamasına özen gösterilir...
Omurilik tümörünün tedavisinde cerrahi yöntemi uygularken tümörün bulunduğu yer çok önemli. Beyin sapındaki tümörlere müdahale etmek zordur. Operasyon sırasında sinir iletimini ölçen teknolojiler kullanılır...
Omurilik tümörleri zamanında tedavi edilmezse motor yeteneklerin kaybına, felce neden olabilir. Omurilik tümörü tedavisinde beyin tümörleri gibi hasta takip edilmez. Onun yerine cerrahi yöntemle tümör ilk fırsatta alınır..
Omurilik tümörünün seviyesi klinik muayene ile tespit edilebilir. Omurilik tümörünün kesin tanısı patolojik incelemeler sonucu koyulur. Tümörden alınan parça mikroskop altında tahlil edilir. Biyopsi dışında omurilik tümö..
Beyin tümörünün iyi huylu ya da kötü huylu oluşu patolojik incelemeden sonra yani tümörden alınan parçanın biyopsisiyle netleşiyor. Stereotaktik biyopsi sayesinde kafatasını açmadan, bir delikten girerek tümörün merkezin..
Beyin tümörü cerrahisi öncesinde hastanın detaylı biçimde bilgilendirilmesi gerekiyor. Tümörün cinsi radyolojik yöntemlerle tespit edilmeli. Tümöre hangi yoldan yaklaşılacağı konusunda çalışılmalı. Kanama ihtimali olan t..
Kötü huylu beyin tümörü sürekli gelişme gösterir. Tümör tespit edildikten sonra kısa sürede hızla büyüyebilir. Bu da beynin kafatası içinde sıkışmasına neden olur. Tümör bulunduğu bölgeye bağlı olarak hastada çeşitli fon..
Beyin tümörleri kişilerin günlük yaşantısını hiç etkilemeyebiliyor. İyi huylu beyin tümörleri bazen tesadüfen tespit ediliyor ve doktorlar bu tümörlere müdahale etme gereği duymayabiliyorlar. Ama beyin tümörünün varlığın..
Beyin tümörünün baş ağrısından komaya kadar uzanan çeşitlilikte belirtileri var. Ama beyin tümörü hiçbir belirti vermeyebilir. Bazen başka durumlar için istenen MR sonuçlarında tesadüfen tespit edilebilir. Devamlılığı ol..
Skolyoz bazen cerrahi tedaviye rağmen gelişimini sürdürüyor. Bu yüzden hastanın sıkı takip edilmesi gerekiyor. Bazen ikinci bir cerrahi girişim gerekebiliyor. Nörojenik skolyozun cerrahi tedavisinden sonra da hasta sıkı ..
İdiyopatik skolyozun cerrahi tedavisinde omurgalara takılan vidalar ve metal çubuklarla skolyozun oluşum yönünün tersine güç uygulanıyor. Böylece omurga düzeltiliyor. Travmatik skolyozlarda kemikteki şekil bozukluğunun d..
İdiyopatik skolyozun tedavisi ortopedistler ve fizik tedavi uzmanları tarafından yapılıyor. Hastanın skolyozunun ilerleyip ilerlemediğini gözlemlemek, skolyoz ilerliyorsa omurgayı sabitlemek gerekiyor. Skolyoz başlangıç ..
Skolyozun tanısı klinik muayeneyle koyuluyor. Gerekli görülürse görüntüleme yöntemlerinden faydalanarak tanı kesinleştirilebiliyor. Skolyozun omuriliği ilgilendirip ilgilendirmediği MR ile tespit edilebiliyor. Omurilik a..
Skolyoz omurgayı tutan bir hastalık. Omurgada şekil bozukluğuna sebep oluyor ve bu bozukluk omurganın etrafında bulunan organları, omuriliği, kolları ve bacakları da etkiliyor. skolyozu ortopedistler takip eder ve tedavi..
Hepatit C enfeksiyonu akut safhada yakalanmışsa uygun antiviral ilaçlarla tedavi edilebilir. Kronik safhada ise Hepatit C virüsüne özel antiviral ilaçlar kullanılır...
Fulminan hepatitte karaciğer fonksiyonlarını yerine getiremez. Bu yüzden fulminan hepatit hastalarının mutlaka yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alınmalıdır...