Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Cengiz Kuday: Siyatik ağrısı bel fıtığını taklit edebilir..
Anoreksiya nervoza nasıl bir hastalıktır..
Lejyoner hastalığı nemli yerlerde ve su birikintilerinde üreyen bir mikroptan meydana gelir. Klimanın nemli ve tozlu ortamında da ürediği için bir klima hastalığı olarak da bilinir. İnsanlarda enfeksiyona neden olur, ate..
MERS'in açılımı, 'Middle East Respiratory Syndrome'dur. Orta Doğu'da görülen solunum tablosu anlamını taşır. MERS, esas olarak solunum sıkıntılarıyla kendini gösteren bir hastalıktır. Etkeni, soğuk algınlığı virüsünün bi..
Kolon kanseri kalın bağırsaklardan çıkan kötü huylu bir hastalıktır...
Leyla Ataman'ın sunumuyla ekranlara gelen Check-Up'ta, Prof. Dr. Zafer Kurugöl boğmacanın nasıl bir hastalık olduğu hakkında detaylı bilgi verdi...
Depresyonu bir hastalıktan ziyade bir ruh hali olarak değerlendirmek gerekir...
Reflüde mide içerisindeki asit, safra içeren bir su yemek borusuna geri kaçar...
Onikiparmak bağırsağı ülseri midenin hemen çıkışında, bağırsağın girişinde oluşan bir ülserdir. Hastanın kişilik yapısı, stres, sigara kullanımı gibi faktörler bu hastalığın gelişiminde etkilidir...
Gastrit, mide iç çeperinin sigara, yiyecek-içecekler gibi değişik etkenlerle yanmasıdır. Ayrıca helikobakter plori isimli bir bakteri de gastrite neden olur...
Alerjik rinit burnu tutan bir hastalık. Alerjik rinit burunda tıkanıklık, kaşıntı, hapşurma, akıntıyla kendini gösterir. Hasta arka arkaya defalarca hapşurabilir. Geceleri horlama ve nefes alamama gibi sıkıntılar olabili..
Sinirler beyinden parmak ucuna kadar uzanıyor. Beyin, sinirler sayesinde tüm vücudu kontrol edip komutların vücutta gereken yere ulaşmasını sağlıyor. Vücudun tüm bölgelerinde etin altından geçen sinirler yalnız el bileği..
Akciğer kanseri akciğer dokusundan çıkan kötü huylu bir tümördür...
Lösemi kan hücrelerinin anormal ve kontrolsüz çoğalması nedeniyle ortaya çıkar...
Rektum kanseri, kanserler sıralamasında üçüncü kanserdir. Her senede Dünyada 1 milyon kişi bu kansere yakalanmakta. Hastalar kanseri metastaz yaptığında öğrenmektedir...
Hipotiroidi, tiroid bezinin salgılaması gerekenden daha az hormon salgılaması durumunda ortaya çıkar. Hipotiroidinin uzun veya kısa vadeli olduğu sonucuna varıldıktan sonra hastaya uygun şekilde hormon replasman tedavisi..
Hashimoto hastalığı, vücudun kendi hücrelerine karşı kendi savunma sistemini tetiklemesi durumunda ortaya çıkar. Savunma hücreleri, tiroidin normal doku hücrelerine karşı harekete geçip hasar yaratır. Hashimoto hastalığı..
Omurilik beyinden kuyruk sokumuna kadar kendisini koruyan omurga tarafından çevrilir. Omuriliğin geçtiği delikte oluşan birikintiler, omuriliğin rahat hareket etmesini engeller. Bu durum kanal darlığı olarak adlandırılır..
Pankreas kanseri genellikle metastazla ortaya çıkar...
Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel: Bebeklerde bıngıldak atmasına dikkat!..
Epilepsi zaman zaman ortaya çıkan, beyindeki hücrelerde ani elektrik boşalımı sonucu gerçekleşen bir klinik tablo. Epilepsi bir hastalık olarak değil de, farklı sebeplerden ortaya çıkan bir sendrom olarak değerlendirile..
Parkinson hareketlerde yavaşlama, ayak sürüme ve titreme ile kendini gösteren bir hareket bozukluğu hastalığıdır. İleri yaşlarda ve ailede varsa daha sık rastlanabilir. Hastalık kendini farklı şekillerde gösterebilir. Er..
Alzheimer beyindeki nöron hücrelerinin ilerleyen, dejeneratif bir hastalığı. Alzheimer, sadece nöronlarla ilgili bir hastalık. Zaman içinde ilerleme gösterir, hiçbir zaman aniden başlamaz...
Migren, ara ara tekrarlayan baş ağrısıyla seyreden ve beraberinde mide bulantısı, kusma, ışıktan ve sesten rahatsız olma gibi belirtileri de taşıyan bir hastalık. Migren ağrısı genellikle tek taraflıdır ve zonklayıcı tür..
Kasık fıtığı on erkekten birinde görülen, testistisin torbaya inişi sırasındaki doğal kanalın genişlemesi ya da kapanmaması sonucu, bağırsağın zarı ile beraber torbaya hareketi sonucu olur. Kadınlarda da fıtıklar olabile..
Polikistik over sendromu, genetik geçişi olan ve farklı bulgularla kendini gösteren bir hastalık grubudur. Adet düzensizliği, çocuk sahibi olamama, aşırı tüylenme gibi şikayetlere yol açar...
Skolyoz omurgayı tutan bir hastalık. Omurgada şekil bozukluğuna sebep oluyor ve bu bozukluk omurganın etrafında bulunan organları, omuriliği, kolları ve bacakları da etkiliyor. skolyozu ortopedistler takip eder ve tedavi..
Mide fıtığı genelde 50 yaş üzeri insanalarda görülmekle beraber her yaşta insanın da başına gelebilir. Diyaframda hiyatus adı verilen ve yemek borusunun geçmesi için olan deliğin genişlemesi sonucu midenin yukarı doğru k..
IDS ilk kez 1980'lerin ikinci yarısında ortaya çıktı. Cinsel ilişkiyle ve kan yoluyla bulaşan AIDS bağışıklık sistemini zayıflatarak vücudu enfeksiyonlara karşı savunmasız hale getirilir...
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TRT World Forum'da konuştu...