Fibromiyalji her yaşta ve her cinsiyette hastada görülebilse de erişkin kadınlarda erkeklere göre daha sık görülür. Fibromiyalji özellikle mükemmeliyetçi kişilerde, stresli bir ortamda yaşayanlarda daha çok görülür...
Zona hastalığına daha çok erişkinlerde rastlanır...
Prostat büyümesi neredeyse tüm erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte rastlanan bir durumdur...
Akciğer kanseri en çok sigara içenlerde görülür...
Kolon kanseri daha çok ileri yaşlarda görülür...
Pankreas kanseri alkol ve sigara kullanımıyla tetiklenir...
Göz tansiyonu en çok 40 yaş üstü hastalarda görülür...
Atopik dermatit daha çok bebeklik ve çocukluk çağında ortaya çıkar...
Rahim ve idrar torbalarındaki sarkma genellikle ileri yaşlarda rastlanan bir sıkıntı...
Vajinismus her yaştan, her sosyokültürel kesimden kadınlarda görülebilir...
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay: 50 yaş üstü kadınlar hipotiroidi riski altında...
Kalp-Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Oto: Ani şeker düşmesi çarpıntı yaratır...
Nöroloji Uzmanı Nerses Bebek sizler için Doktorum'da açıklıyor...
Kıl dönmesi günümüzde çok sık rastlanan bir cilt hastalığıdır....
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selim Muğrabi açıklıyor.....
Op. Dr. İlker Abcı meme kanseri hakkında bilgi veriyor...
Parkinson hastalığı 60-65 yaş üzeri erkeklerde daha sık görülür. 65 yaş üzeri 100 hastadan birine Parkinson tanısı konulur, kırsal kesimlerde tanı konulmadan sadece hareketleri yavaşlayarak hayatını sürdüren birçok hafif..
İnme riski kalp-damar hastalığı olan kişilerde yüksektir. Tansiyon hastaları da inme riski taşır. Beyin kanaması da inmeye neden olabilir...
Genetik yatkınlık Alzheimer açısından risk faktörüdür. Yaş ilerledikçe Alzheimer olma olasılığı da yükseliyor...
Uyku bozukluklarından horlama ve uyku apnesi genellikle aşırı kilolu insanlarda, boyun çevresi kalın olan kişilerde görülür. Uyku bozukluklarına erkeklerde daha sık rastlanır. Uyku bozuklukları genetik kökenli de olabili..
Dış gebelik, Pelvik İnflamatuar Hastalık yani PID geçiren kadınlarda daha sık görülür. Bu enfeksiyon tüplere zarar verir, tüplerde tıkanmalara neden olur. Daha önce çikolata kisti geçiren kadınlarda da tüplerde yapışıklı..
Meme kanseri ailesinde meme kanseri görülenlerde daha sık görülür...
Migren kadınlarda daha sık görülür. Ancak erkekler de migren yaşar. Kadınların hormonları migren uyarıcısı olarak rol oynuyor. Hamilelik ve adet dönemlerinde sıklaşabilir. Çocuklarda da migrene rastlanabilir...
Epilepsiye herkeste rastlanır. Anne karnında bile bebekler nöbet geçirebilir. Bütün insanlarda ve her yaş grubunda epilepsi nöbeti geçirme ihtimali vardır. Erişkin yaşlarda başlayan nöbetler yeni ortaya çıkan bir beyin t..
Safra kesesi taşlarına 40 yaş üzeri, sarışın ve doğum yapmış kadınlarda daha sık rastlanır, kalıtsal olarak da kişilerde belirebilir. Safra kesesi kanserinin sebebi kesin olarak bilinmemekle beraber safra kesesi taşı ola..
Kasık fıtığı genç yaşta ve ileri yaşlarda daha sık görülür, bunun dışında haltercilerde, kronik kabızlığı olan insanlarda da daha sık rastlanır. Kadınlarda daha az görülen bir hastalıktır, kadınlarda femoral fıtık denile..
Genetik altyapısında çeşitli genetik hastalıklar ve beyin tümörü olan kişilerde beyin tümörü riski yüksektir. Travmaya, radyasyona maruz kalanlarda da beyin tümörü riski artıyor. Kimyasallarla çok muhattap olanlarda da t..
Kanal darlığının iki tipi vardır. İlki doğuştan edinilen kanal darlığıdır. Anne karnında genetiğe bağlı olarak kanalın yeterince gelişememesinden kaynaklanır. Diğeri ise yaşanmışlığa bağlı olarak ortaya çıkar. Düşme, aşı..
Skolyozun çok sayıda farklı nedeni var. Sıklıkla karşılaşılan idiyopatik skolyoz, tüm skolyoz vakalarının yüzde 80'ini oluşturur. İdiyopatik skolyozun neden kaynaklandığı konusunda kesin bir bilgi yok. Genetik faktörler,..
Yenilen ben miyim yoksa biz miyiz? Anlamadım. Tutmadın, kırıldı kollarım. Peşinden koşmayı denedim, olmadı. O yollar değişmiş, izini bulamadım. Düştüm en dibe hevesinle, Elimi tut en azından. Madem kalmamışım içinde, O ..