Hafta Sonu Keyfi'nde Pınar Esen'in konuğu olan Psikiyatri Uzmanı Muzaffer Kaşer, sosyal ve kültürel etkenlerin beynin şekillenmesi üzerinde rolü olduğunu söyledi...
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ SİYASİ GELİŞMELER VE MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER - MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER I..
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ SİYASİ GELİŞMELER VE MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER - MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER II..
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ SİYASİ GELİŞMELER VE MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER - MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER III..
BEŞERİ SİSTEMLER;EKONOMİK FAALİYETLER - EKONOMİK FAALİYETLERİN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİLERİ..
TOPLUMSAL DEVRİM ÇAĞINDA TÜRKİYE - 1980 SONRASI TÜRKİYE'DE SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPOR ALANLARDAKİ GELİŞMELER..
İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI - ROMA UYGARLIĞI (SOSYAL, HUKUKİ KÜLTÜREL VE DİNİN YAPI)..
Beyin tümörleri kişilerin günlük yaşantısını hiç etkilemeyebiliyor. İyi huylu beyin tümörleri bazen tesadüfen tespit ediliyor ve doktorlar bu tümörlere müdahale etme gereği duymayabiliyorlar. Ama beyin tümörünün varlığın..
Kötü huylu beyin tümörü sürekli gelişme gösterir. Tümör tespit edildikten sonra kısa sürede hızla büyüyebilir. Bu da beynin kafatası içinde sıkışmasına neden olur. Tümör bulunduğu bölgeye bağlı olarak hastada çeşitli fon..
Kişilik bozukluklarının oluşumunda psikolojik, biyolojik ve sosyolojik faktörler etkilidir...
Anksiyeteye yatkın, strese duyarlı, empati kuramayan kişilerde tükenmişlik sendromu riski fazladır. İş yerindeki çatışmalar, iletişimsizlik, aşırı iş yükü de tükenmişlik sendromunu tetikler...
Leyla Ataman'ın sunduğu Check-Up'a katılan Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık, obeziteyle savaşta en önemli etkenleri anlattı...
BASINÇ VE RÜZGARLAR - BASINÇ - BASINCI ETKİLEYEN KOŞULLAR; DİNAMİK ETKENLER..
ATATÜRKÇÜLÜK VE ATATÜRK İLKELERİ - ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ HAZIRLAYAN ETKENLER VE NİTELİKLER..
İNSANDA SİNİR SİSTEMİ; MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ - ORTA BEYİN, ARKA BEYİN..
Utangaçlık kişinin sosyal ve iş hayatını olumsuz etkiler. Sosyal hayatında utangaç olan kişi kendine ket vurarak iletişimden kaçınır. Bu durumlarda bireyler tepki vermesi gereken yerlerde geri durmayı tercih eder. İş ala..
Sosyal fobi kişinin hayatını iki yönde etkiler. Bunlardan biri ve en önemlisi izolasyon yani ortamlardan sürekli kaçıştır. Dışarıya çıkma, sosyalleşme, arkadaş edinme, flört yaşama gibi davranışlardan kaçınırlar. İş haya..
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar, genellikle yaşıtları tarafından dışlanırlar. Toplu olarak yapılan aktivitelerde kurallara uymama eğilimi söz konusudur. Çocuğun, ebeveynleriyle sorun yaşama olas..
Kültürel Fantezi Dünyası Olan Kadının Komik Anlarını Seyrediyoruz..
Gündüz kuşağı mı? Gündüz kuşatması mı? Hüzün, intikam, dedikodu, kıskançlık, entrika, şiddet, hemen her gün televizyon ekranlarından topluma püskürüyor.. Televizyon programı mı? Zihin operasyonları mı? Bitmek bilmeyen bu..
Kültürel genel bakış; Yaya Geçidi farkındalığı ve Yayalara Saygı, sizce toplumların yada bireylerin hangi yönünü gün yüzüne çıkarıyor ? Yaya Geçidi farkındalığı ve Yayalara Saygı, sizce toplumların yada bireylerin hang..
II.DÜNYA SAVAŞI SONRASINDA DÜNYA - SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ - DÜNYADAKİ BİLİMSEL VE KÜLTÜREL GELİŞMELER..
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ SİYASİ GELİŞMELER VE MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER - I. VE II. MEŞRUTİYET DÖNEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI..
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ SİYASİ GELİŞMELER VE MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER - II.MEŞRUTİYET'İN İLANI (1908) VE 31 MART OLAYI..
TOPLUMSAL DEVRİM ÇAĞINDA DÜNYA - YUMUŞAMA DÖNEMİNDE DÜNYADAKİ EKONOMİK, BİLİMSEL VE KÜLTÜREL GELİŞMELER..
TOPLUMSAL DEVRİM ÇAĞINDA TÜRKİYE - TÜRKİYE'DEKİ SANATSAL VE KÜLTÜREL GELİŞMELER..
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ -MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER I..
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ -MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER II..
II.MEŞRUTİYET DÖNEMİ -MEŞRUTİYET DÖNEMİ KÜLTÜREL GELİŞMELER III..
İLK ÇAĞ UYGARLIKLARI - İSKENDER İMPARATORLUĞU(PARÇALANMA VE KÜLTÜREL YAPI)..