Çocuklarda geniz etine çok sık rastlanıyor. Besin alerjilerinin neden olduğu sinsi hastalıklardan biri de geniz eti oluşumu. Geniz etine neden olan faktörler iyi belirlenmezse ameliyatla geniz eti alınsa bile bu problem ..
Alerjik rinitin teşhisinde hastanın doktora anlattığı öykü önemlidir. Sürekli burun tıkanıklığı ve üst üste hapşurma gibi belirtiler alerjik riniti düşündürür. Hastanın öyküsü alındıktan sonra burun mukozası özel aletler..
Çocuklarda egzamayı tedavi edebilmek için öncelikle egzamaya neden olan etkenin tespit edilmesi gerekiyor. Egzamaya neden olan besin ya da kimyasal etken tespit edilir ve bu etken çocuktan uzaklaştırılır. Bazen tedaviyi ..
Besin alerjileri kabızlığa neden olabilir. Kabızlık probleminde genellikle akla besin alerjileri gelmez. Ama kabızlık yaşayan bebekler ve çocuklar besin alerjileri açısından mutlaka değerlendirilmeli...
Alerji büyüme geriliğine neden olabilir. Bunu tespit etmek zordur ama çok önemlidir. Besin alerjilerinde alınan besin vücutta yangı oluşturuyor. Bu yangı bağırsakları da etkiliyor ve bu nedenle vücut tüketilen besinlerde..
Besin alerjileri bebeklerde iştahsızlığa neden olabilir. Alerjik hastalıklarda iştahsızlığa genel bir bulgu olarak rastlanır. Daha önce iştahı yerinde olan bir bebek, ek gıdaya geçişle birlikte iştahsızlık yaşıyorsa besi..
Alerjik rinit tedavisi teşhisle başlar. Alerjik rinite neden olan etken tespit edilir ve hastanın o etkenden korunması istenir. Alerjik rinitin neden olduğu semptomları iyileştirmek için ilaç tedavisi de gerekebilir...
Alerjik rinit burnu tutan bir hastalık. Alerjik rinit burunda tıkanıklık, kaşıntı, hapşurma, akıntıyla kendini gösterir. Hasta arka arkaya defalarca hapşurabilir. Geceleri horlama ve nefes alamama gibi sıkıntılar olabili..
Süt alerjisinin tedavisi doğru teşhisle başlar. Süt alerjisi teşhis edildikten sonra süt diyetten tamamen çıkarılır. Bebek emmeye devam ediyorsa emziren annenin de süt tüketimini kesmesi gerekir. Ayrıca sadece gıdanın ke..
Alerji ve reflü arasında karşılıklı bir etkileşim var. Alerji reflüyü kötüleştirebilir, reflü de alerjiyi kötüleştirebilir. Reflü özellikle solunum yolu alerjilerini ağırlaştırabilir. Astım hastalarında tedaviden sonuç a..
Çocuklarda besin alerjilerinin tedavisinde esas olan korunmaktır. Çocuğa dokunan alerjik maddeleri belirleyip çocuğun onlardan uzak durmasını sağlamak gerekir. Alerjinin nedne olduğu belirtileri tedavi eden şuruplar ve d..
Bel ve boyun ağrılarında mezoterapi akupunktur noktalarına çok düşük dozda ilaç karışımı olarak uygulanabilir. Bu ilaç karışımında antienflamatuar, ağrı kesici, ödem giderici ve az miktarda lokal anestezi bulunur...
Hamilelerde kuyruk sokumu hastalıklarına oldukça sık rastlanır. Bu hastalığın en kolay tedavisi manuel tedavidir fakat öncesinde hastanın simide oturması, yan yatması ve kuyruk sokumuna ağır vermemesi gibi durumlar öneri..
Manuel tedavi elle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Eller kullanılarak vücuttaki kas iskelelet ve sinir sistemindeki ağrıların tedavisi sağlanır...
Karpal tünel sendromunda manuel tedavi fizik tedaviye destek amaçlı kullanılıyor. Karpal tünel sendromu çok sık rastlanan bir hastalık. Karpal tünel sendromunun tedavisinde sıkışan sinir elle rahatlatıldıktan sonra fizyo..
Boyundan kaynaklanan baş ağrıları boynun arka kısmındaki gerginlik ve boynun kafayla birleştiği noktalarda ortaya çıkıyor. Bu bölgelere belli seanslarda yapılması gereken gevşetme işlemleri ve tıbbi masajlar hastanın rah..
Manuel tedavi yöntemi hasta iyi bir şekilde muayene edildikten sonra uygulanır. Manuel tedavi, hafif ve orta seviyeli boyun ve bel fıtıklarında çok yararlı bir tedavi yöntemi. Fakat çok ilerlemiş boyun veya bel fıtığında..
Boyun düzleşmesi en sık görülen hastalıklardan biri. Boyun düzleşmesi fıtığa veya sinir sıkışmalarına neden olmadan erken saptanarak manuel tedavi yöntemiyle tedavi edilebilir...
Kuyruk sokumu ağrılarının tedavisinde enjeksiyon yöntemi, hasta çocuk ve çok zayıfsa ağrının olduğu nokta tespit edildikten sonra muayene odasında yapılabilir. Hastada çıkık veya bir başka özel durum varsa görüntüleme yö..
Kuyruk sokumu ağrılarının tedavisi hastanın yaşına ve hastalığın ortaya çıkış sebebine göre değişebiliyor. Eğer bir kırık veya çıkık varsa hastaya makattan müdahale edilerek kuyruk sokumuna tedavi yapılıyor. İlk seansta ..
Manuel tedavi kuyruk sokumu ağrılarında en iyi makat yoluyla uygulanır. Herhangi bir sakıncası yoktur. Bir veya iki dakika sürer. Birkaç hafta bu tedaviyi uygulamak gerekebilir...
Kanal darlığı operasyonlarında hastaya platin veya vida takılmadan sadece delik genişletildiyse hasta sabah ameliyat olup öğlen taburcu edilir. Yaşı ilerleyen kişilerde eğer hastanın şeker, tansiyon gibi hastalıkları var..
Kanal darlığının belirtisi kanalın daraldığı yerden itibaren başlar. Kanal darlığı yaşayan kişiler kalçadan dize veya topuğa kadar uzanan ağrılar çekerler, yürüme ve ayakta durma süreleri kısalır ve his kayıpları yaşarla..
Karpal tünel sendromunun en ayırt edici belirtisi gece uykudan uyandıran uyuşma ve iğnelenme hissidir. Bu belirtiler düzenli olarak yaşandığında karpal tünelden şüphe edilir. İlerleyen aşamalarda ise gündüzleri his ve gü..
Kanal darlığının cerrahisi tıkanıklığın yerine, durumuna ve hastanın yaşına göre değişir. Birkaç tip ameliyat vardır. Bunlardan biri deliklerde oluşan kireçlerin temizlenmesi. Ancak bazı hastalarda kanal darlığının sebeb..
Kanal darlığının tedavisinde önemli olan darlığın oluşumunun önüne geçmek. Kanal darlığından korunmak için vücudun önünde oluşan ağırlıkları engellemek gerekir. Örneğin, halı çırpmak, dolap itmek gibi. Bunun dışında yaşl..
Omurilik beyinden kuyruk sokumuna kadar kendisini koruyan omurga tarafından çevrilir. Omuriliğin geçtiği delikte oluşan birikintiler, omuriliğin rahat hareket etmesini engeller. Bu durum kanal darlığı olarak adlandırılır..
Karpal tünel sendromu ameliyatı 3-4 dakika sürer ve hasta aynı gün taburcu edilir. Hastaya lokal anestezi uygulanır, narkoz gerekmez. Ağrısız açılan 4-5 mm'lik bir kesikle sinir sıkışması giderilir. Operasyon esnasında a..
Karpal tünel sendromunun dereceleri vardır. İlk aşamada ezilen siniri tedavi edecek ilaç tedavisi uygulanır. Daha ilerlemiş vakalarda atel denilen bileklikler ve fizik tedavi uygulamaları önerilir. Son aşamada ise cerrah..
Sinirler beyinden parmak ucuna kadar uzanıyor. Beyin, sinirler sayesinde tüm vücudu kontrol edip komutların vücutta gereken yere ulaşmasını sağlıyor. Vücudun tüm bölgelerinde etin altından geçen sinirler yalnız el bileği..