Karpal tünel sendromunun dereceleri vardır. İlk aşamada ezilen siniri tedavi edecek ilaç tedavisi uygulanır. Daha ilerlemiş vakalarda atel denilen bileklikler ve fizik tedavi uygulamaları önerilir. Son aşamada ise cerrah..
Lejyoner hastalığının tedavisi antibiyotiklerle yapılır. Eğer hastalık kişinin solunum yapmasını engelleyecek düzeye gelmişse hastaya solunum desteği verilmelidir...
Lejyoner hastalığının teşhisi öncelikle belirtilerinden yola çıkılarak konur. Hastanın klimalı veya kapalı bir ortamda bulunup bulunmadığı doktor tarafından sorulur. Bunun dışında hastanın çıkardığı balgam laboratuvara g..
Fibromiyalji nedeni bilinmeyen ve tedavi edilemeyen hastalıklar arasında. Ama hastayı rahatlatmak için pek çok yöntem uygulanabilir. Depresyon ve romatizma ilaçları kısmi olarak fibromiyaljiyi tedavi edebilir. Fizik teda..
Bel kayması cerrahi operasyon içermeyen yöntemlerle tedavi edilemez. İlaç tedavisi, fizik tedavi gibi yöntemler sadece beldeki kas dokuları üzerinde etkili. Bel kaymasında iki omur platinle birbirine tutturulur. Böylece ..
Bel kayması teşhisi için öncelikle hastanın şikayetleri dinlenir. Hastanın travma gibi bir hikayesi varsa ve yürüme mesefesi, ayakta kalma süresi kısaldıysa bel kayması düşünülebilir. Muayenede his, güç, refleks gibi bul..
Boyun düzleşmesinin tedavisinde amaç düzleşmiş boyna tekrar doğal kavisini kazandırmak. Bu da ancak boyun kaslarının güçlendirilmesiyle mümkün olur. Bu kasların güçlendirilmesinin en etkili yolu yüzmek ve Pilates yapmak...
Bel fıtığı çok sık rastlanılan bir rahatsızlık. Ancak her bel fıtığı vakası tedavi olmayı gerektirmez. Bel fıtıklarının yaklaşık yüzde 1,5-2'si ameliyat gerektirir. Küçük bel fıtıklarında koruyucu tedavilere başvurulur. ..
Boyun düzleşmesi hasta hikayesiyle teşhis edilebilir. Muayenede güç kaybı yoktur. Ancak halsizlikten dolayı hasta güç kaybı olduğunu düşünür. Teşhis için en etkili yöntem boyun MR'ı çekmektir...
Cerrahi operasyon gerektiren boyun fıtığı vakası azdır. Şiddetli kürek kemiği ve kol ağrısı olan hastalarda cerrahi operasyona ihtiyaç duyulabilir. Boyun fıtığı ameliyatında hastanın boynunda küçük bir delik açılır, amel..
Bruselloz'un teşhisi kişinin öyküsü dinlenerek konulabilir. Kişi eğer hastalığı taşıma risk olan hayvanlar ile zaman geçirmiş ya da benzer bir bölgede pastörize edilmemiş süt ve ondan yapılan gıdalar tükettiyse Bruselloz..
Diz kireçlenmesinin kesin bir tedavisi yoktur, ancak kireçlenmeye bağlı şikayetler başladığında öncelikle hastaya ağrı kesici ilaçlar verilir. Daha sonra fizik tedavi veya ekleme binen yükleri azaltacak koltuk değneği ya..
İmplant diş eksikliklerinde kullanılıyor. Hareketli protez kullanmak istemeyen hastalarda implant yöntemi yaygın olarak tercih ediliyor. Ağzında hiç diş olmayan hastalarda da implant sayısını artırarak sabit bir köprü ya..
Belli bir seviyedeki kaygı kişinin verimliliğini artırır. Kişi motivasyonunu, dikkatini ve iş verimini yeterli seviyede tutabiliyorsa kaygı normal seviyede sayılabilir. Ancak motivasyonu ve verimi düşüren kaygı seviyesi ..
Zona antiviral haplarla tedavi edilebilir. Derideki hasarı gidermek için B12 vitamini takviyesi yapılır...
Zona teşhisinde lezyonun klinik özelliklerine bakılır...
Şiddetli adet sancısının en yaygın nedeni çikolata kisti. Eğer sancı çikolata kistinden kaynaklanıyorsa ilaç tedavisi ya da cerrahi müdahale gerekebilir...
Adet düzensizliğinin tedavisinde kişinin yaşı ve çocuk isteyip istemediği dikkate alınır...
Panikatağın sadece psikolojik bir rahatsızlık olduğunun anlaşılması tedavi yolunda atılan önemli bir adımdır...
Gastrit herhangi bir klinik belirtiye neden olmaz...
Bazı prostat kanserleri çok yavaş ilerler ve bu tür kanserlerde tedaviye ihtiyaç duyulmaz...
Prostat kanserinin kesin teşhisi için prostattan biyopsi yapılması gerekir...
Prostat iltihabı antibiyotikle tedavi edilebilir, ama bu tedavi her zaman etkin olmaz...
Prostat büyümesinin neden olduğu sıkıntılar ilk aşamalarda bitkisel yöntemlerle aşılabilir...
Prostat büyümesi parmakla rektal muayene sayesinde ya da ultrasonla teşhis edilebilir...
Travmatik bir olay sonrasında öfke, üzüntü, kaygı ve olayın tekrarlanacağına dair korku hissedilmesi normaldir...
Erken dönem akciğer kanserlerinde en ideal tedavi yöntemi cerrahidir...
Akciğer kanseri şüpheli durumlarda bilgisayarlı tomografiyle teşhis edilebilir...
Kolon kanserinin en etkin tedavisi cerrahi yöntemdir...
Kalın bağırsak kanserinin teşhisi kolonoskopi ve biyopsiyle koyulabilir...