disiplin ritim ve senkron takım çalışmasının sonucu..
Makat siğilleri nedir oluşmasının nedeni nedir? Doktorumuz Kadir Uskuay anlatıyor...
Makat apseleri nedir, oluşmasının nedeni nedir? Doktorumuz Kadir Uskuay cevaplıyor...
Akupunktur öncelikle kronik stresten kaynaklanan organ fonksiyon bozukluluklarının tedavisinde kullanılır. Özellikle en sık karşılaşılan kronik kabızlık, irritabl kolon, nedeni belli olmayan kaşıntılar ve alerjik astım g..
Implant eksik dişlerin yerine orijinal dişleri ufaltmadan sadece boşluk olan bölgede çalışmamıza yarayan teknolojinin son aşamaya gelmiş halidir...
Reflü tedavisinde öncelikle hastanın sık sık ve az yemesi, yemek yedikten hemen sonra yatmaması ve bazı besinleri tüketmemesi gibi önlemler alınması önemlidir. Gerekirse ilaç tedavisi de uygulanabilir..
KOAH tedavisinde, öncelikle daralan hava yollarının açılması amaçlanır. Dolayısıyla tedavide içe çekmeli ilaçlar kullanılır. Hastanın durumuna göre farklı bronş açıcılar veya ödem gidericiler önerilebilir. Hastalık ilerl..
Kuyruk sokumu ağrılarının tedavisinde enjeksiyon yöntemi, hasta çocuk ve çok zayıfsa ağrının olduğu nokta tespit edildikten sonra muayene odasında yapılabilir. Hastada çıkık veya bir başka özel durum varsa görüntüleme yö..
Skolyoz tedavisinde korse uygulamaları başarılı sonuçlar veriyor. Bu konuda belirleyici olan yaş grubuna ve skolyozun seyrine göre doğru korseyi belirlemek ve korseyi düzenli olarak kullanmak. Korsenin belirli aralıklarl..
Skolyoz tedavisinde Schroth programının uygulanmasına karar vermek için öncelikle çocuğun çok iyi analiz edilmesi gerekir. Skolyozun yeri, hangi kas gruplarında ne tür sorunlar ortaya çıkardığı, radyolojik durumu, kalçan..
Cinsel sorunların tedavisinde akupunkturdan faydalanılabilir. Eğer organik bir sorun yoksa akupunktur önemli bir tedavi yöntemidir. Strese bağlı, gündelik hayatından kaygılarıyla oluşan cinsel isteksizlik ve sertleşme bo..
Bir insan gerçekten bir tehlike karşısındaysa insan beynindeki limbik sistem onu o tehlikeye karşı korumak için organ fonksiyonlarını düzenler. Kalp hızlı atmaya, solunum sıklaşmaya, göz bebekleri büyümeye, damarlar geni..
Kriyoterapi en çok siğil tedavisinde kullanılır...
İmplant tedavisinde üst yaş sınırı yoktur...
Prostat kanseri tedavisinde kullanılan güncel yöntemler arasında robotik cerrahi başı çekiyor...
Prostat iltihabı tedavisinde ilaçları doktorun belirlediği dozlarda kullanmak, tedaviyi yarım bırakmamak gerekir...
Göz tansiyonunun ilaçla tedavisinde göz içi basıncını düşüren damlalar kullanılır...
Katarakt tedavisinde en güncel yöntemlerden biri cerrahi yöntemle göze lens implantasyonu yapılması...
Boyun fıtığı tedavisinde fizyoterapi geçici bir tedavi yöntemi değildir...
Bel fıtığının fizyoterapi ile tedavisinde başarı oranı yüzde 90'dır...
Astım tedavisinde düşük doz kortizon içeren ilaçlar ve nefes açıcılar kullanılır...
Cinsel terapi vajinismus, orgazm bozukluğu, sertleşme sorunları, erken boşalma gibi cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde etkilidir...
Vajinismus tedavisinde etik dışı uygulamalara çok sık rastlanıyor...
Check-Up'a konuk olan Dr. Ayfer Aydın, sivilce tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında bildi verdi...
Leyla Ataman'ın sunumuyla ekranlara gelen Check-Up'ta, Prof. Dr. Macit Arvas jinekolojik kanser tedavisinde hasta organlarının zarar görmemesinin bağlı olduğu etkenleri anlattı...
Leyla Ataman'ın sunumuyla ekranlara gelen Check-Up'ta, Prof. Dr. Ömer Faruk Yılmaz keratokonus hastalığının tedavisinde Keraflex Yöntemi nin nasıl uygulandığından bahsetti...
Leyla Ataman'ın sunduğu Check-Up'ta, Prof. Dr. Ömer Faruk Yılmaz keratokonus hastalığının tedavisinde Cross Link yönteminin nasıl uygulandığını anlattı..
Leyla Ataman'ın hazırlayıp sunduğu Check-Up'ta, Doç. Dr. Uğur Selek prostat kanseri tedavisinde kullanılan cihazların gelişmesinin tedavi sürecine yansımasını değerlendirdi...
Leyla Ataman'ın hazırlayıp sunduğu Check-Up'a katılan Prof. Dr. Levent Tabak, akciğer kanseri tedavisinde kemoterapinin avantajlarını sıraladı..
Leyla Ataman'ın sunucusu olduğu Check-Up'a katılan Dr. Kerim Kaban, kanser tedavisinde yaşanan değişiklikleri anlattı...