Süt alerjisinin tedavisi doğru teşhisle başlar. Süt alerjisi teşhis edildikten sonra süt diyetten tamamen çıkarılır. Bebek emmeye devam ediyorsa emziren annenin de süt tüketimini kesmesi gerekir. Ayrıca sadece gıdanın ke..
Çocuklarda besin alerjilerinin tedavisinde esas olan korunmaktır. Çocuğa dokunan alerjik maddeleri belirleyip çocuğun onlardan uzak durmasını sağlamak gerekir. Alerjinin nedne olduğu belirtileri tedavi eden şuruplar ve d..
Hamilelerde kuyruk sokumu hastalıklarına oldukça sık rastlanır. Bu hastalığın en kolay tedavisi manuel tedavidir fakat öncesinde hastanın simide oturması, yan yatması ve kuyruk sokumuna ağır vermemesi gibi durumlar öneri..
Karpal tünel sendromunun dereceleri vardır. İlk aşamada ezilen siniri tedavi edecek ilaç tedavisi uygulanır. Daha ilerlemiş vakalarda atel denilen bileklikler ve fizik tedavi uygulamaları önerilir. Son aşamada ise cerrah..
Lejyoner hastalığının tedavisi antibiyotiklerle yapılır. Eğer hastalık kişinin solunum yapmasını engelleyecek düzeye gelmişse hastaya solunum desteği verilmelidir...
Lejyoner hastalığının teşhisi öncelikle belirtilerinden yola çıkılarak konur. Hastanın klimalı veya kapalı bir ortamda bulunup bulunmadığı doktor tarafından sorulur. Bunun dışında hastanın çıkardığı balgam laboratuvara g..
Fibromiyalji nedeni bilinmeyen ve tedavi edilemeyen hastalıklar arasında. Ama hastayı rahatlatmak için pek çok yöntem uygulanabilir. Depresyon ve romatizma ilaçları kısmi olarak fibromiyaljiyi tedavi edebilir. Fizik teda..
Bel fıtığı teşhisinde en önemli gösterge hastanın şiddetli ağrı çekmesi. Beldeki beş omurun hangisinde fıtık olduğunu tespit etmek muayenenin ardından MR çektirmekle mümkün oluyor...
Bel kayması cerrahi operasyon içermeyen yöntemlerle tedavi edilemez. İlaç tedavisi, fizik tedavi gibi yöntemler sadece beldeki kas dokuları üzerinde etkili. Bel kaymasında iki omur platinle birbirine tutturulur. Böylece ..
Bel kayması teşhisi için öncelikle hastanın şikayetleri dinlenir. Hastanın travma gibi bir hikayesi varsa ve yürüme mesefesi, ayakta kalma süresi kısaldıysa bel kayması düşünülebilir. Muayenede his, güç, refleks gibi bul..
Bel fıtığı çok sık rastlanılan bir rahatsızlık. Ancak her bel fıtığı vakası tedavi olmayı gerektirmez. Bel fıtıklarının yaklaşık yüzde 1,5-2'si ameliyat gerektirir. Küçük bel fıtıklarında koruyucu tedavilere başvurulur. ..
Boyun düzleşmesinin tedavisinde amaç düzleşmiş boyna tekrar doğal kavisini kazandırmak. Bu da ancak boyun kaslarının güçlendirilmesiyle mümkün olur. Bu kasların güçlendirilmesinin en etkili yolu yüzmek ve Pilates yapmak...
Boyun fıtığı şiddetli kürek kemiği ve kol ağrısına neden oluyorsa doktorlar muayenede boyun fıtığını büyük oranda teşhis edebilir. Ama kesin teşhis MR ile belirlenir. Sinirlerin voltajını ölçen EMG yöntemiyle boyun fıtığ..
Cerrahi operasyon gerektiren boyun fıtığı vakası azdır. Şiddetli kürek kemiği ve kol ağrısı olan hastalarda cerrahi operasyona ihtiyaç duyulabilir. Boyun fıtığı ameliyatında hastanın boynunda küçük bir delik açılır, amel..
Bruselloz'un teşhisi kişinin öyküsü dinlenerek konulabilir. Kişi eğer hastalığı taşıma risk olan hayvanlar ile zaman geçirmiş ya da benzer bir bölgede pastörize edilmemiş süt ve ondan yapılan gıdalar tükettiyse Bruselloz..
Diz kireçlenmesinin kesin bir tedavisi yoktur, ancak kireçlenmeye bağlı şikayetler başladığında öncelikle hastaya ağrı kesici ilaçlar verilir. Daha sonra fizik tedavi veya ekleme binen yükleri azaltacak koltuk değneği ya..
İmplant diş eksikliklerinde kullanılıyor. Hareketli protez kullanmak istemeyen hastalarda implant yöntemi yaygın olarak tercih ediliyor. Ağzında hiç diş olmayan hastalarda da implant sayısını artırarak sabit bir köprü ya..
Belli bir seviyedeki kaygı kişinin verimliliğini artırır. Kişi motivasyonunu, dikkatini ve iş verimini yeterli seviyede tutabiliyorsa kaygı normal seviyede sayılabilir. Ancak motivasyonu ve verimi düşüren kaygı seviyesi ..
Zona antiviral haplarla tedavi edilebilir. Derideki hasarı gidermek için B12 vitamini takviyesi yapılır...
Zona teşhisinde lezyonun klinik özelliklerine bakılır...
Şiddetli adet sancısının en yaygın nedeni çikolata kisti. Eğer sancı çikolata kistinden kaynaklanıyorsa ilaç tedavisi ya da cerrahi müdahale gerekebilir...
Adet düzensizliğinin tedavisinde kişinin yaşı ve çocuk isteyip istemediği dikkate alınır...
Panikatağın sadece psikolojik bir rahatsızlık olduğunun anlaşılması tedavi yolunda atılan önemli bir adımdır...
Panikatak klinik gözlemle ve çeşitli testlerle tespit edilebilir...
Gastrit herhangi bir klinik belirtiye neden olmaz...
Bazı prostat kanserleri çok yavaş ilerler ve bu tür kanserlerde tedaviye ihtiyaç duyulmaz...
Prostat kanserinin kesin teşhisi için prostattan biyopsi yapılması gerekir...
Prostat iltihabı antibiyotikle tedavi edilebilir, ama bu tedavi her zaman etkin olmaz...
Prostat iltihabını tespit etmek için idrar ve kan tahlilleri yapılır...
Prostat büyümesinin neden olduğu sıkıntılar ilk aşamalarda bitkisel yöntemlerle aşılabilir...