Borderline kişilik bozukluğunda duygularda çok hızlı ve yoğun değişimler olur. Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, olumlu duyguları da olumsuz duyguları da son derece yoğun yaşarlar. Yoğun duygulanım sürecini hafi..
Borderline kişilik bozukluğu olan kişiler, ilişkilerin başında sorunsuz ve keyifli zaman geçirirler. Hayatlarındaki kişiyi kısa sürede iyi tanıyıp nasıl mutlu edebileceklerini keşfederler. Ancak bir süre sonra mutlu etme..
Travma sonrası stres bozukluğu yeniden yaşantılama, kaçınma ve aşırı uyarılmışlık hali ile kendini gösterir...
Travmatik olaylardan hemen sonra ortaya çıkan çeşitli stres belirtileri akut stres bozukluğu olarak adlandırılır...
Kişilik bozukluğu ergenlik döneminde başlar ve kalıcıdır...
Orgazm bozukluğu bir kadının cinsel ilişkide orgazm seviyesine ulaşamaması durumudur...
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ersin Tan: Vitaminsizlik denge bozukluğu yaratır...
Öğrenince Haline Şükredeceğin 8 Tuhaf Yeme Bozukluğu - Oha Diyorum İzle..
Hiperaktivite bozukluğunun belirtileri, çocuk henüz anne karnındayken görülmeye başlar. Normale göre çok hareketlidirler. Bebeklik döneminde çok ağlarlar, yemek yemek istemezler. Hiperaktivite, çocuğun gözlemlenmesiyle f..
Hiperaktivite bozukluğunun belirtileri, çocuk henüz anne karnındayken görülmeye başlar. Normale göre çok hareketlidirler. Bebeklik döneminde çok ağlarlar, yemek yemek istemezler. Hiperaktivite, çocuğun gözlemlenmesiyle f..
Borderline kişilik bozukluğunun tedavisi uzun zaman alır. İlaçla tedavisi mümkün olmaz; bazı durumlarda belli duyguları geçici olarak rahatlatma amacıyla ilaç önerilebilir. Deneyimli bir psikoterapist tarafından uzun sür..
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda uygulanacak tedavi yöntemi, hastalığın düzeyine göre belirlenir. Düşük oranda bir dikkat eksikliği söz konusuysa ilaç kullanımına gerek duyulmaz. Algı arttırıcı yöntemler, t..
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun eğitim hayatı üzerindeki etkisi, hastalığın boyutuna göre değişkenlik gösterir. Çocuk, dikkat eksikliği dolayısıyla mevcut potansiyelinin tamamını kullanamadığından akademik..
Hiperaktivite, kişinin aşırı hareketli olmasına sebep olan bir hastalıktır. Hiperaktif kişiler; genellikle sakar, odaklanmakta zorluk çeken, sosyal anlamda düzen sağlayamayan yapıdadırlar...
Dilin biçim, içerik ve kullanım olmak üzere üç boyutu var. Dil bozukluğu bu üç boyuttan biriyle ilgili problemlerin görülmesi olarak tanımlanabilir. Dilin biçim, içerik ve kullanım boyutlarını anlamayla ilgili sorunlar a..
Konuşma bozuklukları sözel dildeki gerekli sesleri çıkarmaya ilişkin motor işlevlerin tam olarak yerine getirilememesi olarak tanımlanabilir. Sesler doğru telaffuz edilemeyebilir. Akış, vurgu ve ritimle ilgili problemler..
Artikülasyon bozuklukları kimi zaman büyümeyle düzelebilir. Artikülasyon gelişimsel bir süreç olduğundan bazı seslerin kazanılması için belli yaş aralıkları var. Örneğin; m ve b sesleri erken yaşlarda kazanılırken r sesi..
Artikülasyon problemi yaşayan kişiler sesleri yanlış ürettikleri için yaşıtlarından farklı konuşurlar, bu aynı zamanda anlaşılırlıklarını da güçleştirir. Bu problemi yaşayan kişiler arkadaşlık ilişkilerinde, okuma-yazmad..
Öncelikle kişinin öfke kontrolü konusunda sorun yaşadığına dair farkındalık kazanması gerekir. Terapilerde, aşırı öfkenin temel olarak neden kaynaklandığı tespit edilir. Geçmişte yaşanan travmatik olaylar öfke kontrol bo..
Düzen hastası olan insanlar böyle bir videoya asla dayanamaz siz izliyorsanız sorun yok demektir ...
Histerik kişilik bozukluğuna sahip kişiler şefkat ve şehveti birbirinden ayıramazlar...
Obsesif Kompulsif kişilik bozukluğuna sahip bireylerin başlıca özellikleri mükemmeliyetçi olmalarıdır...
Bağımlı kişilik bozukluğunun temel özelliği bakılma gereksinimidir...
Çekingen kişilik bozukluğuna sahip bireylerin temel özellikleri yetersizlik duygusudur...
Narsisistik kişilik bozukluğuna sahip bireylerin aşırı kendine güven halinin temelinde güvensizlik duygusu yayar...
Borderline kişilik bozukluğuna sahip bireyler duygularını ve dürtülerini kontrol etmekte zorlanırlar...
Paranoid kişilik bozukluğuna sahip bireylerin temel özelliği güvensiz ve şüpheci davranışlarıdır...
Antisosyal kişilik bozukluğuna erkeklerde kadınlara oranla daha sık rastlanır...
Şizotipal kişilik bozukluğunun paranoid ve şizoid kişilik bozukluklarıyla benzerlikleri vardır...
Şizoid kişilik bozukluğuna sahip bireyler ikili ilişkilerde bulunmaktan çok hoşlanmazlar...