Genital siğil, tekrarlayabilen bir hastalık. Tedavi nedene yönelik gerçekleştirilir; ancak etkisi ömür boyu sürmez...
Genç kızlarda sivilcelenmenin yanı sıra adet düzensizliği de varsa polikistik over sendromu ihtimali düşünülebilir. Sebep tespit edildikten sonra tedavi yöntemi belirlenir...
Kadınlarda erkeksi tüylenme tedavisinin iki çeşidi vardır. İlaçlı tedavi ve mekanik tedavi. İlaçlı tedavi, en az 6 ayda etkisini göstermeye başlar. İlaç tedavisinin etki göstermediği durumda, farklı ilaç kombinasyonları ..
Ergenlerde ilk adet sonrası iki sene içinde görülen adet düzensizliğinin tedavi edilmesine gerek yoktur. Sonraki dönemlerde görülen adet düzensizlikleri ise progesteron hapıyla tedavi edilebilir...
İdeal adet döngüsü, 21-35 gün arası olmalıdır...
Aşırı tüylenme şikayeti olan kadınlarda, öncelikle polikistik over sendromu olup olmadığı tespit edilmelidir. Çeşitli kan testleri yapılır. Genetik faktörlerin etkisi de önemlidir...
Polikistik over sendromu olan hastalarda yumurta gelişimi olmadığı için yumurtlama da olmaz. Yumurtlamanın olmaması, progesteron hormonunun salgılanmamasına sebep olur. Dolayısıyla polikistik over sendromu olan hastalard..
İnsülin direnci olan veya aşırı kilolu olan polikistik over sendromu hastaları, kardiyovasküler hastalıklar açısından risk altındadırlar...
Polikistik over sendromunun fizyopatolojisinde insülin direncinin çok önemli bir yeri vardır. Hasta aşırı kiloluysa, öncelikle diyet ve egzersizle ideal kiloya ulaşması sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra insülin hassaslaştır..
Polikistik over sendromu, genellikle Rotterdam kriterlerine göre teşhis edilir. Üç parametreye bakılır. Vücutta erkeksi tüylenme ve cilt yağlanmasının olup olmadığı kontrol edilir. İkinci parametre, hastanın adet düzenin..
Polikistik over sendromunun tedavisinde uygulanacak yöntem, hastanın mevcut şikayetlerine göre belirlenir. Örneğin, adet düzensizliği şikayetiyle gelen hastalara öncelikli olarak adet düzenleyici tedaviler uygulanır. Erk..
Polikistik over sendromu, genetik yatkınlıkla doğrudan ilgilidir. Erken doğan bebeklerde görülme ihtimali de oldukça yüksektir. Moleküler düzeyde enzim defektine bağlı bir sendromdur..
Çocuklarda geniz etine çok sık rastlanıyor. Besin alerjilerinin neden olduğu sinsi hastalıklardan biri de geniz eti oluşumu. Geniz etine neden olan faktörler iyi belirlenmezse ameliyatla geniz eti alınsa bile bu problem ..
Alerjik rinitin teşhisinde hastanın doktora anlattığı öykü önemlidir. Sürekli burun tıkanıklığı ve üst üste hapşurma gibi belirtiler alerjik riniti düşündürür. Hastanın öyküsü alındıktan sonra burun mukozası özel aletler..
Çocuklarda egzamayı tedavi edebilmek için öncelikle egzamaya neden olan etkenin tespit edilmesi gerekiyor. Egzamaya neden olan besin ya da kimyasal etken tespit edilir ve bu etken çocuktan uzaklaştırılır. Bazen tedaviyi ..
Besin alerjileri kabızlığa neden olabilir. Kabızlık probleminde genellikle akla besin alerjileri gelmez. Ama kabızlık yaşayan bebekler ve çocuklar besin alerjileri açısından mutlaka değerlendirilmeli...
Alerji büyüme geriliğine neden olabilir. Bunu tespit etmek zordur ama çok önemlidir. Besin alerjilerinde alınan besin vücutta yangı oluşturuyor. Bu yangı bağırsakları da etkiliyor ve bu nedenle vücut tüketilen besinlerde..
Besin alerjileri bebeklerde iştahsızlığa neden olabilir. Alerjik hastalıklarda iştahsızlığa genel bir bulgu olarak rastlanır. Daha önce iştahı yerinde olan bir bebek, ek gıdaya geçişle birlikte iştahsızlık yaşıyorsa besi..
Çocukluk çağı egzamasının teşhisi klinik muayeneyle yapılır. Egzama, çocuğun vücudunun belli yerlerinde bazen de her yerinde genellikle kaşıntılı kızarıklıklarla ortaya çıkar...
Alerjik rinit tedavisi teşhisle başlar. Alerjik rinite neden olan etken tespit edilir ve hastanın o etkenden korunması istenir. Alerjik rinitin neden olduğu semptomları iyileştirmek için ilaç tedavisi de gerekebilir...
Alerjik rinit burnu tutan bir hastalık. Alerjik rinit burunda tıkanıklık, kaşıntı, hapşurma, akıntıyla kendini gösterir. Hasta arka arkaya defalarca hapşurabilir. Geceleri horlama ve nefes alamama gibi sıkıntılar olabili..
Süt alerjisinin teşhisinde ailenin doktora yardım etmesi çok önemli. Ailenin öyküsü alındıktan sonra çocuğa fizik muayene yapılır. Deride, solunum yollarında ve sisndirim sisteminde alerji bulgularının olup olmadığına ba..
Süt alerjisinin tedavisi doğru teşhisle başlar. Süt alerjisi teşhis edildikten sonra süt diyetten tamamen çıkarılır. Bebek emmeye devam ediyorsa emziren annenin de süt tüketimini kesmesi gerekir. Ayrıca sadece gıdanın ke..
Alerji ve reflü arasında karşılıklı bir etkileşim var. Alerji reflüyü kötüleştirebilir, reflü de alerjiyi kötüleştirebilir. Reflü özellikle solunum yolu alerjilerini ağırlaştırabilir. Astım hastalarında tedaviden sonuç a..
Çocuklarda besin alerjilerinin tedavisinde esas olan korunmaktır. Çocuğa dokunan alerjik maddeleri belirleyip çocuğun onlardan uzak durmasını sağlamak gerekir. Alerjinin nedne olduğu belirtileri tedavi eden şuruplar ve d..
Alerji testi deriye yapılan bir testtir. Bu test için hazır ve standart solüsyonlar kullanılır. Hayatta maruz kaldığımız her şeyin alerjiye neden olma potansiyeli vardır. Alerji testi yapılırken en çok alerjiye neden ola..
Bel ve boyun ağrılarında mezoterapi akupunktur noktalarına çok düşük dozda ilaç karışımı olarak uygulanabilir. Bu ilaç karışımında antienflamatuar, ağrı kesici, ödem giderici ve az miktarda lokal anestezi bulunur...
Hamilelerde kuyruk sokumu hastalıklarına oldukça sık rastlanır. Bu hastalığın en kolay tedavisi manuel tedavidir fakat öncesinde hastanın simide oturması, yan yatması ve kuyruk sokumuna ağır vermemesi gibi durumlar öneri..
Manuel tedavi elle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Eller kullanılarak vücuttaki kas iskelelet ve sinir sistemindeki ağrıların tedavisi sağlanır...
Karpal tünel sendromunda manuel tedavi fizik tedaviye destek amaçlı kullanılıyor. Karpal tünel sendromu çok sık rastlanan bir hastalık. Karpal tünel sendromunun tedavisinde sıkışan sinir elle rahatlatıldıktan sonra fizyo..