Boyundan kaynaklanan baş ağrıları boynun arka kısmındaki gerginlik ve boynun kafayla birleştiği noktalarda ortaya çıkıyor. Bu bölgelere belli seanslarda yapılması gereken gevşetme işlemleri ve tıbbi masajlar hastanın rah..
Manuel tedavi yöntemi hasta iyi bir şekilde muayene edildikten sonra uygulanır. Manuel tedavi, hafif ve orta seviyeli boyun ve bel fıtıklarında çok yararlı bir tedavi yöntemi. Fakat çok ilerlemiş boyun veya bel fıtığında..
Boyun düzleşmesi en sık görülen hastalıklardan biri. Boyun düzleşmesi fıtığa veya sinir sıkışmalarına neden olmadan erken saptanarak manuel tedavi yöntemiyle tedavi edilebilir...
Kuyruk sokumu ağrılarının tedavisinde enjeksiyon yöntemi, hasta çocuk ve çok zayıfsa ağrının olduğu nokta tespit edildikten sonra muayene odasında yapılabilir. Hastada çıkık veya bir başka özel durum varsa görüntüleme yö..
Kuyruk sokumu ağrılarının tedavisi hastanın yaşına ve hastalığın ortaya çıkış sebebine göre değişebiliyor. Eğer bir kırık veya çıkık varsa hastaya makattan müdahale edilerek kuyruk sokumuna tedavi yapılıyor. İlk seansta ..
Manuel tedavi kuyruk sokumu ağrılarında en iyi makat yoluyla uygulanır. Herhangi bir sakıncası yoktur. Bir veya iki dakika sürer. Birkaç hafta bu tedaviyi uygulamak gerekebilir...
Kanal darlığının teşhisi hastanın şikayeti dinlenerek ve muayene bulgularına bağlı olarak yapılır. Ancak kesin tanı tomografi ve MR testleri sonucunda konur...
Kanal darlığı operasyonlarında hastaya platin veya vida takılmadan sadece delik genişletildiyse hasta sabah ameliyat olup öğlen taburcu edilir. Yaşı ilerleyen kişilerde eğer hastanın şeker, tansiyon gibi hastalıkları var..
Kanal darlığının belirtisi kanalın daraldığı yerden itibaren başlar. Kanal darlığı yaşayan kişiler kalçadan dize veya topuğa kadar uzanan ağrılar çekerler, yürüme ve ayakta durma süreleri kısalır ve his kayıpları yaşarla..
Karpal tünel sendromunun en ayırt edici belirtisi gece uykudan uyandıran uyuşma ve iğnelenme hissidir. Bu belirtiler düzenli olarak yaşandığında karpal tünelden şüphe edilir. İlerleyen aşamalarda ise gündüzleri his ve gü..
Kanal darlığının cerrahisi tıkanıklığın yerine, durumuna ve hastanın yaşına göre değişir. Birkaç tip ameliyat vardır. Bunlardan biri deliklerde oluşan kireçlerin temizlenmesi. Ancak bazı hastalarda kanal darlığının sebeb..
Kanal darlığının tedavisinde önemli olan darlığın oluşumunun önüne geçmek. Kanal darlığından korunmak için vücudun önünde oluşan ağırlıkları engellemek gerekir. Örneğin, halı çırpmak, dolap itmek gibi. Bunun dışında yaşl..
Omurilik beyinden kuyruk sokumuna kadar kendisini koruyan omurga tarafından çevrilir. Omuriliğin geçtiği delikte oluşan birikintiler, omuriliğin rahat hareket etmesini engeller. Bu durum kanal darlığı olarak adlandırılır..
Karpal tünel sendromu ameliyatı 3-4 dakika sürer ve hasta aynı gün taburcu edilir. Hastaya lokal anestezi uygulanır, narkoz gerekmez. Ağrısız açılan 4-5 mm'lik bir kesikle sinir sıkışması giderilir. Operasyon esnasında a..
Karpal tünel sendromunun dereceleri vardır. İlk aşamada ezilen siniri tedavi edecek ilaç tedavisi uygulanır. Daha ilerlemiş vakalarda atel denilen bileklikler ve fizik tedavi uygulamaları önerilir. Son aşamada ise cerrah..
Sinirler beyinden parmak ucuna kadar uzanıyor. Beyin, sinirler sayesinde tüm vücudu kontrol edip komutların vücutta gereken yere ulaşmasını sağlıyor. Vücudun tüm bölgelerinde etin altından geçen sinirler yalnız el bileği..
Karpal tünel sendromunda ilk önce hastanın şikayetleri dinlenir. Hasta eğer geceleri sürekli uyuşma ve iğnelenme, gündüzleri ise his kaybı yaşıyor ise avuç içi elle muayene edilir. En belirgin tanı EMG denilen bir testle..
Nöralterapi bir enjeksiyon yöntemi. Enjeksiyonun içerisinde bulunan anestezi ve serum karışımı sinir hücrelerine yakın noktalara bırakılır ve tıkanan devreler bu yolla açılır...
Susuzluk durumunda yapılacak olan ilk müdahale hastanın bilincinin açık veya kapalı olmasına göre değişir. Hastanın bilinci açıksa ve su içebilecek durumdaysa su verilmeli ve serin bir ortama taşınmalıdır. Eğer hasta ağı..
Lejyoner hastalığının tedavisi antibiyotiklerle yapılır. Eğer hastalık kişinin solunum yapmasını engelleyecek düzeye gelmişse hastaya solunum desteği verilmelidir...
Lejyoner hastalığı nemli yerlerde ve su birikintilerinde üreyen bir mikroptan meydana gelir. Klimanın nemli ve tozlu ortamında da ürediği için bir klima hastalığı olarak da bilinir. İnsanlarda enfeksiyona neden olur, ate..
Lejyoner hastalığının teşhisi öncelikle belirtilerinden yola çıkılarak konur. Hastanın klimalı veya kapalı bir ortamda bulunup bulunmadığı doktor tarafından sorulur. Bunun dışında hastanın çıkardığı balgam laboratuvara g..
Sıcak çarpmasında ilk müdahale kişinin öncelikle bulunduğu yerden daha serin bir ortama taşınmasıyla gerçekleşir. Bunun ardından vücudun koltuk altı, kasık, ense, baş, alın gibi bölgelerine soğuk kompres yapılmalıdır. Ki..
Sıcak çarpması uzun süre güneş ışınlarına ve sıcağa maruz kalmış olan kişilerde görülür. Makine veya kazan daireleri gibi yerlerde çalışanlar da eğer susuz kalırlarsa sıcak çarpması yaşayabilirler...
Solaryum cildi olumsuz yönde etkiler. Birtakım benlerin cilt kanserine dönüşmesine, bazı hücrelerin atipi kazanmasına neden olan solaryum estetik açıdan da cilt yaşlanmasına neden olabiliyor...
Cilt kanseri bir dermatoloji uzmanının muayenesiyle teşhis edilir. Dermatologlar çok tipik olan cilt kanserlerini gözleriyle teşhis edebilir. Bunun yanı sıra benleri kontrol ederken dermotoskopi kullanılır ve benin derin..
Cilt kanseri açısından kişiler kendilerini kontrol ederken iyileşmeyen yaralarına dikkat etmeliler. Uzun süre geçmeyen ve güneş ışınlarına maruz kalan yaralarda mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulmalı. Bunun yanı s..
Agorafobi, kişilerin hayatını kısıtlar. Kalabalık caddelerden, alışveriş merkezlerinden, sinemadan, tiyatrodan kaçınan kişilerin sosyal yaşamları olumsuz yönde etkilenir. Kişi böyle yerlerde yardım alamayacağını ve acil ..
Proloterapi enjeksiyon yoluyla vücuda verilen maddelerle yapılan ağrısız bir işlem. Hastanın konforu sağlandıktan sonra hemşire eşliğinde hekim tarafından aşınan eklemlere, boyna veya yaralara uygulanır...
Skolyozda korse tedavisinin iki yöntemi var. Birincisinde hasta üzerinden alçıyla ölçü alınır, alınan ölçüyle hastanın alçıdan bir kalıbı oluşturulur. Oluşturulan kalıp üzerinden hastanın radyolojik görseli incelenerek g..