Ebola, pek çok enfeksiyon hastalığında görülebilecek belirtilerle kendini gösterir. Aniden yükselen ateş, halsizlik, iştahsızlık, vücut ağrıları ve daha sonra ortaya çıkan bulantılar ebolanın temel belirtilerindendir. Ha..
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan yetişkinler, herhangi bir şeye uzun süre odaklanamazlar. Örneğin kitap okurken dikkatleri çok çabuk dağılır. İzledikleri filmleri kısa süre içerisinde unuturlar. Unutkanlı..
Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin en belirgin iki belirtisi; herhangi bir konuya dikkat verememe durumu ve aşırı hareketliliktir. Dikkat eksikliği olan çocuklar, sadece sevdikleri şeylere rahatlıkla odaklan..
Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin en belirgin iki belirtisi; herhangi bir konuya dikkat verememe durumu ve aşırı hareketliliktir. Dikkat eksikliği olan çocuklar, sadece sevdikleri şeylere rahatlıkla odaklan..
Skolyozun çeşitli dereceleri var. Sekizinci dereceden sonra skolyozun ileri derece şekil bozukluğuyla birlikte ciddi belirtileri olabiliyor. Skolyozun ileri evrelerinde solunum güçlüğü, kollar ve bacaklarda fonksiyon kay..
Lösemi nedensiz kanamalar, ciltte morluklarla belirti verebilir...
Üzüntü, öfke ve korku travma sonrası en yoğun yaşanan duygulardır...
Rektum kanserinin başlığa belirtisi, dışkılamadaki değişikliklerdir. Öncesinde her gün tuvalete giden biride kabızlık çekmesi veya ishal ataklarının görülmesine neden olur. Ayrıca kanama önemli bir belirtidir...
En sık görülen belirti kuyruk sokumunda oluşan bir veya birden çok açıklık, ve onlardan meydana gelen akıntıdır. Bu açıklıkta oluşan apseler ağrı, ateş ve halsizliğe neden olur...
Varikosel testisler sarkıklık, ağrı ve rahatsızlık hissi yaratır. Sperm analizini bozarak kısırlığın ortaya çıkmasına yol açar...
Mevsimsel depresyon birkaç farklı şekilde kendini gösterir. Kişinin iştahında ve uyku durumunda değişiklikler, kilosunda artış gözlenebilir. Bunlar fiziksel değişikliklerdir. Duygusal durumda ise kişi sinirli, huzursuz v..
Diz kireçlenmesinin ilk belirtileri yorgunlukla ortaya çıkan ağrı şeklindedir. Daha sonra bu ağrı giderek şiddetini artırır, günün hemen her saatinde hastayı raharsız etmeye başlar. Başlangıçta uzun süre hareketsiz kaldı..
Bademcik ameliyatı, boğaz ağrısı ve yutkunma güçlüğüne sebep olur. İltihaplanma kaynaklı ateşlenme söz konusu olabilir. Bademcikleri şişen kişi, nefes alırken ve konuşurken zorluk çekebilir...
Mitral kapak hastalıkları, fiziksel aktivite sonrası nefes darlığına yol açar. Hastalık ilerledikçe hastanın efor kapasitesi düşer. Ritim bozukluğu ve çarpıntı görülmeye başlar. Hasta öksürük nöbetlerinden ötürü yatmakta..
Kalp kapak hastalıkları, belli bir noktaya kadar hiç belirti vermeyebilir. İlerleyen kalp kapak hastalığı, kişide fiziksel aktivitelerden sonra nefes darlığına yol açmaya başlar. Nefes darlığının yanı sıra çarpıntı ve ri..
Kalp krizi, şiddetli bir göğüs ağrısına sebep olur. Bu ağrı, yanma ve baskı hissiyle ortaya çıkar. Sol veya sağ kola yayılabilir. Çoğunlukla terlemeyle birlikte kendini gösterir. Krizden kalbin alt duvarı etkilendiyse ka..
Alerjik rinitin belirtilerinin başında dirençli ve gitgide artan burun tıkanıklığı geliyor. Hasta nefes ve koku alamaz. Yaşam kalitesi olumsuz etkilenir. Üst üste defalarca hapşurma da alerjik rinit belirtisi olabilir. A..
Susuzluğun ilk belirtisi ağız kuruluğu ve su içme ihtiyacının oluşmasıdır. Terleme yoluyla oluşan su kaybı da susuzluk göstergesidir...
Lejyoner hastalığı nezle, öksürük, ateş ve kırgınlık hissi yaratır. Mikrobun akciğere yerleşmesiyle öksürük artar ve mikrop zatüreye dönüşür...
Sıcak çarpması öncelikle baş ağrısıyla kendini belli eder. Bunun yanı sıra mide bulantısı, kusma ve yüksek ateş de sıcak çarpması belirtileridir...
Çocuk gerginse, huzursuzsa, aileye çok bağımlıysa, içerideki bir odaya gitmekten bile çekiniyorsa, arkadaşları ile vakit geçirmek yerine anne ve babasının yanında kalmayı tercih ediyorsa, karanlıktan korkuyorsa ve uyku d..
Zona vücudun sağ ya da sol tarafına yerleşir...
Adet öncesi sendrom kadınlarda depresif bir ruh haline neden olur...
Kalp çarpıntısı, nefes darlığı, terleme panikatağın en yaygın belirtileridir...
Şizofreni, görsel ve işitsel halüsinasyonlar, hezeyanlar, delüzyonlar ve beyin fonksiyonlarında gerileme ile ortaya çıkar...
Mide asitinin mide iç çeperinde neden olduğu yaralara ülser denir...
Gastrit herhangi bir klinik belirtiye neden olmaz...
Prostat kanseri ilk evrelerinde hiçbir belirti vermez, o yüzden düzenli doktor muayenesi şarttır...
Prostat büyümesi idrar yolunu sıkıştırır ve sık sık tuvalete gitmeye neden olur...
Akciğer kanseri bronşun tıkanmasıyl ortaya çıkıyorsa solunum güçlüğüne neden olur...