#Çok lezzetli Şehriyeli yoğurtlu salçalı Çorba tarifi

Cevizli Susamlı Tarçınlı Kurabiye Tarifi 05:23

Cevizli Susamlı Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler : 1 Su bardağı kadar ince çekilmiş ceviz 200 gr. Oda ısısında yumuşamış tereyağı (ya da margarin) 1 Tane yumurta 1 Çay kaşığı tarçın 3 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri 3 Yemek kaşığı sıvıyağ 1 Yemek kaşığı do..

Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi 01:08

Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye 300 gr dana kuşbaşı et 1 tane kuru soğan 1 tane sivri biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası Tuz 4, 5 -5 bardak sıcak su çok az sıvı yağ 1 tane küp şeke..

Armutlu Balkabağı Çorbası Tarifi 04:57

Armutlu Balkabağı Çorbası Tarifi

Malzemeler: 3 dilim Balkabağı 1 adet Armut 2 litre Tavuk Suyu 1 adet Soğan 5 diş Sarımsak Çok az Tarçın Kırmızıbiber Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı Zencefil..

Kolay İmam Sarığı Tarifi 01:49

Kolay İmam Sarığı Tarifi

Gün sofralarınıza,akşam çay saatlerinde çayın ve kahvenin yanında pasta yemek istiyorsunuz ve vaktiniz mi yok? İşte sizler için hem pasta hemde çok kolay.Malzemelerinin azlığı, sürenin kısalığı ile vazgeçemeyeceğiniz, de..

Kahvaltılarınıza Yapabileceğiniz Patates Kavurması Tarifi 07:01

Kahvaltılarınıza Yapabileceğiniz Patates Kavurması Tarifi

Eminim sizde denediğinizde çok beğeneceksiniz..

Un Çorbası Tarifi 03:34

Un Çorbası Tarifi

Malzemeler 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağı baharatlarımiz Tuz karabiber Kuru nane 1 diş rendelenmiş sarmısak(Eğer s..

Pırasalı Börek Tarifi 03:06

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Tavada Börek İçin Malzemeler: 2 adet pırasa Pırasaları kavurmak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1er çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz Börek Sosu için: 2-3 yumurta 100ml. süt (yarım bardakt..

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi 05:18

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği için Malzemeler: 4-5 dal tercihen orta kalınlıkta pırasa 2 adet havuç 1 adet soğan 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı yarım çay bardağı pirinç 1çay kaşığı kadar tuz 2 adet domates + domatesin rengi ço..

20 Dakikada Nefis İrmik Helvası Tarifi 04:15

20 Dakikada Nefis İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı sıvıyağ (100ml) 1 su bardağından 1 parmak eksik (200ml) irmik 2 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmasın) 1 su bardağı tozşeker 1 buçuk su bardağı su 1 su bardağı süt yarım su ba..

 Enginar Salatası Tarifi 06:16

Enginar Salatası Tarifi

Enginarlı tarif istekleri artınca çok sevdiklerimden birini seçtim. Hem yapması kolay olduğu hem de her şeyin yanına yakıştığı için son günlerdeki favorim bu salata. Etin yanına da yakışıyor, makarnanın yanına da. Tek ba..

Kıymalı Kol Böreği Tarifi 03:20

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

İşte Kıymalı Kol Böreği için malzemeler: Sosu için: 3 yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ (zeytinyağı, mısırözü gibi) 1 su bardağı süt (yufkalar çok kuru ise biraz daha ekleyin) Bir tutam tuz Kıymalı harç..

Sebzeli Tava Böreği Tarifi 03:56

Sebzeli Tava Böreği Tarifi

Sebzeli Tava Böreği İçin Malzemeler: 2 adet pırasa 1 adet havuç 1er adet kırmızı ve yeşil biber ufak bir parça lahana tuz, kırmızı pul biber, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı Ayrıca börek için 2 adet yumurta yarım barda..

Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası Tarifi 03:06

Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası Tarifi

Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 büyük kase dondurulmuş veya ev yapımı mantı 4-5 su bardağı kaynamış sıcak su 1 silme tatlı kaşığı kadar tuz terbiyesi için: yaklaşık 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı (çok tepe..

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi 03:22

Mantarlı Ciğer Sote Tarifi

Tavada, çok uğraşmadan kavurarak 10-15 dakika da mantarlı ciğer sote hazırlayabilirsiniz. Ciğer soteyi kuzu veya dana ciğeri ile yapabileceğiniz gibi tavuk ciğeri de kullanabilirsiniz. Malzemeler: 500gr. kuzu, daha veya ..

Magnolia Puding Tarifi 07:59

Magnolia Puding Tarifi

5 su bardağı (1 lt) süt, 4 tepeleme yemek kaşığı un, 3/4 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz), 1 yumurta, 100 ml krema, 2 paket vanilya, 2-3 adet muz, 1 paket yulaflı bisküvi...

Dereotlu Yağlı Kahvaltılık Peynir Tarifi 01:17

Dereotlu Yağlı Kahvaltılık Peynir Tarifi

Baharat soslu peynir baharatlı soslu peynir : orta yağlı küp doğranmış peynir çekme karabiber yoksa normalde olur pul biber dere otu zeytin yağı Küçük kavanoza yaparsanız peyniri suyunda bekletmenize gerek kalmıyor zeyti..

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi 05:41

Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi

Geçen haftalarda paylaştığım şekersiz çilek reçeli çok sevilince Youtube takipçilerim için de anlatmak istedim. Bu arada ay çilek nasıl susuz pişiyor ki diye merak edenlerin de merakı gider diye düşündüm. Şekersiz çilek ..

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi 01:56

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler: 1 lt Süt, 1,5 su bardağı İrmik, 1 (çok şekerli seviyorsanız 1,5) su bardağı şeker, 2 tatlı kaşığı tereyağ, 1 paket vanilya, 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi...

Kabartma Tozu İle 10 Kabaran Poğaça Tarifi 05:36

Kabartma Tozu İle 10 Kabaran Poğaça Tarifi

Sahurda,kahvaltya,çayın yanına 10 dakikada hazırlayabileceğiniz çok nefis bir tarif.Mutlaka deneyin arkadaşlar...

Sebzeli  Köfte Tarifi 08:20

Sebzeli Köfte Tarifi

Sebzeli Soslu Dalyan Köfte Malzemeler; 500 gr yağlı kıyma 1 adet kuru soğan ( ince çekilmiş) 1 yumurta 1 çay bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı kimyon,karabiber Diğer platformlarda da beni takip eder..

Tavuklu Yufka Sarması Tarifi 01:50

Tavuklu Yufka Sarması Tarifi

Bugün yufkadan leziz tavuklu sarma tarifini sizler için paylaşıyoruz. Çıtır yufkasının arasındaki tavukları ve üzerine dökülen yoğurt ile muhteşem lezzetine doyamayacağınız bir tarif. Kolay hazırlanışı ve lezzeti ile mis..

Kaşarlı Ekmek Tarifi 05:45

Kaşarlı Ekmek Tarifi

Malzemeleri: 1 Su bardağı ılık su 1 Çay bardağı ılık süt 1 Paket kuru maya (yada yarım paket yaş maya) 1 Yemek kaşığı şeker 2 Yemek kaşığı sıvı yağ Yaklaşık 4-5 su bardağı un 1 Tatlı kaşığı tuz (not kullandığınız kaşar p..

Muzlu Rulo Pasta Tarifi 10:34

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler: 4 Tane yumurta 1 Çay bardağı şeker Yarım çay bardağı ılık su 1 Paket vanilya 1 Su bardağı un 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu Kreması İçin Gerekenler : Yarım litre süt 2 Yemek kaşığı nişasta (silme koyun) 2 Ye..

Peynirli Anne Poğaçası Tarifi 05:39

Peynirli Anne Poğaçası Tarifi

Peynirli Anne Poğaçası Malzemeleri : 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı tereyağı 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt Tuz Peynirli Harcı İçin; 1,5 su bardağı beyaz peynir 1/2 bağ maydanoz Karabiber..

Sebzeli Mücver Tarifi 04:06

Sebzeli Mücver Tarifi

Malzemeler : 1 Büyük kabak (Küçükse iki tane kullanın) 2 Tane patates 2 Tane havuç 1 Tane orta boy soğan Bir tutam maydanoz ve dereotu Tuz, karabiber, pul biber çok azda kimyon 3 tane yumurta Yarım su bardağı un Kızartm..

Acılı Ezme Tarifi 04:56

Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler 4 Tane domates 1 Tane kırmızı biber 2-3 Tane yeşil biber 1 Tane kuru soğan 2 Diş sarımsak Bir tutam maydanoz Bir tane küçük salatalık Yarim yemek kaşığı acı biber salçası (isterseniz domates salçası da koyun)..

Kumpir Tarifi 11:19

Kumpir Tarifi

malzemeler 4-5 Tane orta boy patates 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz Üzerine kullanın malzemeler : Not : damak tadınıza göre kullanabilirsiniz. Benim koyduklarım mısır, salatalık turşu,..

Ballı Bademli Pasta Tarifi 10:01

Ballı Bademli Pasta Tarifi

Keki İçin Gerekenler 4 Tane orta boy yumurta (Büyükse 3 tane kullanın) ben her zaman M büyüklükteki yumurtaları alırım. Sizin L ise 3 tane yeter. 1 su bardağı seker 1 buçuk su bardağı un (Hamurun kıvamı cıvıksa biraz da..

Mısır Ekmeği Tarifi 04:56

Mısır Ekmeği Tarifi

alzemeler : 1 kilo mısır unu 6 Yemek Kaşığı Un Yarım paket yaş maya 2 tatlı kasığı tuz 1 litre (ılık) sıcağa yakın su (elinizi yakmayacak şekilde olsun lütfen) Hazırlanışı : Yoğurma kabına mısır unumuzu koyalım. Ortas..

Soğan Kebabı Tarifi 05:06

Soğan Kebabı Tarifi

Malzemeler : Yarım kilo orta yağlı kıyma Tuz karabiber toz biber Yeteri kadar çok büyük olmayan kuru soğan 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi Yemeği pişirmek için su Hazırlanışı : Kıymaya tuz karabiber toz biber koyun yoğuru..