#Özçağ dayı daha hafif lütfen müzik dinle

Hindistan Cevizli Şipşak Kurabiye Tarifi 01:52

Hindistan Cevizli Şipşak Kurabiye Tarifi

malzemelere 1 paket margarin ya da tereyağı (250g) 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 - 4 su bardağı) 1 su bardağı hindistan cevizi 2 adet yumurta Hazırlanışı: ..

Sevgilisini Yemeğe Çağıran Öğrenci Pizzası Tarifi 09:02

Sevgilisini Yemeğe Çağıran Öğrenci Pizzası Tarifi

1 adet lavaş ekmek 6 dilim (30 gr) sucuk 1 parça dil peyniri(85 gr) 3 tane kıl biber 1 çorba kaşığı salça 4-5 çorba kaşığı su 1 çay kaşığı kekik Elektrikli ocağı açın. Elektrikli ocak benim de öğrenciliğimde çok kez ha..

Paris Brest Tarifi 05:25

Paris Brest Tarifi

Malzemeler: (bardak 250ml.) 100gr. tereyağı 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı tozşeker (isterseniz koymayabilirsiniz) 1 çimdik tuz 1 su bardağı un 4 büyük yumurta fırın kağıdı sıkma torbası (veya kaşıkla şekil verin) Pasta ..

Pratik Enfes Lahmacun Tarifi 11:34

Pratik Enfes Lahmacun Tarifi

Kolay Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler: İç Harcı için: 300gr. kıyma 1 orta boy soğan mevsiminde ise 2 adet olgun domates 2 adet yeşil biber 1 adet kapya biberi 1 yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salça..

Kavunlu Dondurma Tarifi 06:28

Kavunlu Dondurma Tarifi

Kavunlu Dondurma İçin Malzemeler: 3 dilim olgun kokulu kavun 1 su bardağı tozşeker (şekeri damak tadınıza göre biraz azaltabilrsiniz) 1 su bardağı süt 1 paket süt kreması (daha yoğun, zengin, kremalı bir tat için 2 paket..

Portakallı Dondurma Tarifi 05:33

Portakallı Dondurma Tarifi

Portakallı Dondurma için malzemeler: 1 paket (200ml) süt kreması 1 buçuk tatlı portakal şekerlemesi yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri veya yarım su bardağı tozşeker + yarım su bardağı su ile yapılmış 5 dakik..

Mozaik Kek Tarifi 02:30

Mozaik Kek Tarifi

Mozaik kek görüntüsü ile klasik kek tariflerine benzese de lezzeti ile her zaman tam puan alan, tadı kıvamı yerinde ve vazgeçilmez keklerinizden olmaya aday bir kek tarifi. Bir kaç sene önce web sitemize eklediğim mozai..

Külah Tatlısı  Torpil Pasta Yapımı 04:21

Külah Tatlısı Torpil Pasta Yapımı

1.Hamuru için 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ çırpılır. 2.1 su bardağından biraz az şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yaklaşık 4.5 su bardağı kadar un ilave edilerek hamur yoğ..

Sultan Sarması Tarifi 02:48

Sultan Sarması Tarifi

1 litre süt 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker 1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta 1 Türk kahvesi fincanı un 2 dolu yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 50 gr margarin Üzeri için; 1 paket krem şanti Krem şanti için 1 su b..

Ispanaklı Börek Tarifi 05:20

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı börek için malzemeler: 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı su 1 silme tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu yaklaşık 5 su bardağı un (değişebilir azar azar ekleyin) katları için 100gr. kadar tereyağı 4-5 yemek k..

Tencerede Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi 02:17

Tencerede Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi

Sebzeli Tavuk Güveç için malzemeler: Tercihen kişi sayısı kadar tavuk pirzola (4-5 adet) veya baget (ufak ise veya daha iştahlılar için 2şer baget hesaplayın :) 2 adet soğan 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı veya sıvıyağ ..

İyi Kabak Tatlısı Tarifi 03:57

İyi Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı İçin Malzemeler: 1 kilo balkabağı 2 su bardağı tozşeker 3-4 yemek kaşığı su Üzerine 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık Balkabağı Tatlısı Yapılışı: Kabağın kabukları patates soyma aleti ile veya ta..

Kemik Suyu Et Suyu Tarifi 03:22

Kemik Suyu Et Suyu Tarifi

Kemik Suyu / Et Suyu Tarifi için Malzemeler: 5-6 adet ilikli kemik (kasabınızdan isteyin, yoksa hafif etli parçalanmış kemiklerle de yapabilirsiniz ama ilik ayrıca şifa kaynağı, bir şekilde temin edip kullanmanızı önerir..

Bayatlamayan Şerit Poğaça Tarifi  Mayalı Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır 03:11

Bayatlamayan Şerit Poğaça Tarifi Mayalı Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılı

250 ml ılık süt, 2 yemekkaşığı şeker, 1 paket yaş maya yoğurma kabına alınarak maya çözdürülür. 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurtanın akı, 2 tatlı kaşığı tuz eklenerek çırpılır. Yaklaşık 3 su bardağı un yavaş yavaş ..

Revani Nasıl Yapılır 02:55

Revani Nasıl Yapılır

Malzemeler: 1/2 su bardağı irmik 2/3 su bardağı un (1 bardaktan az) 1 kabartma tozu 1/2 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı sıvıyağ vanilya 4 yumurta şerbeti için: 1 buçuk su bardağı tozşeker 2 su bardağı su çeyrek limon..

Ispanaklı Boranı Tarifi  Ispanak Kavurma Tarifi 01:57

Ispanaklı Boranı Tarifi Ispanak Kavurma Tarifi

Gelelim kıymalı Ispanak kavurması nasıl yapılır? 1.1 kg ıspanak bol su ile yıkandıktan sonra genişçe bir tencerede haşlanır. 2.Hafif yumuşayan ıspanaklar süzgeç yarcımı ile alınarak doğranır. 3.100 g kadar pastırma küçük..

Tavada Pratik Su Böreği Tarifi Kolay  Pratik Peynirli Su Böreği 03:27

Tavada Pratik Su Böreği Tarifi Kolay Pratik Peynirli Su Böreği

YUFKA İLE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ NEFİS BİR TARİF TAVADA PRATİK SU BÖREĞİ 1.125 gr eritilmiş tereyağı bir kaseye alınır, 1 adet yumurta eklenerek güzelce çırpılır. 2.1 adet yufka tezgaha serilir ve üzerine hazırlanan yumurt..

5 Dakika Kurabiyesi  Az Malzemeli Kurabiye Tarifi 01:48

5 Dakika Kurabiyesi Az Malzemeli Kurabiye Tarifi

1.Yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış 250 gr margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri ve 3,5 - 4 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur. 2.Ele yapışmayan bir ..

Elmalı Kafes Kurabiye Yapımı Elmalı Kurabiye Tarifi 03:16

Elmalı Kafes Kurabiye Yapımı Elmalı Kurabiye Tarifi

İç malzemesi için 3 adet rendelenmiş elma, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 3 yemek kaşığı şeker uygun bir tavaya alınarak pişmeye bırakılır. Harç piştikten sonra yarım su bardağı ceviz içi eklenerek ocaktan alınır. Soğuması içi..

Rulo Elmalı Kurabiye Tarifi Ağızda Dağılan Tarçınlı Cevizli Kuru Pasta 05:20

Rulo Elmalı Kurabiye Tarifi Ağızda Dağılan Tarçınlı Cevizli Kuru Pasta

Bu kez farklı bir elmalı kurabiye şekli ile karşınızdayız. Videomuzu sayesinde bu rulo şeklindeki elmalı kurabiye nasıl yapılır kolayca öğreneceksiniz. Lezzeti de en az şekli kadar güzel olan bu kurabiyenin elmalı harcın..

Külah Poğaça Ve Külah Yapımı 03:46

Külah Poğaça Ve Külah Yapımı

Malzemeler : 3/4 su bardağı ılıktan biraz sıcak süt 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 yumurta (sarısını ayırın) 1/2 paket yaşmaya veya 1 silme yemek kaşığı tozmaya 1 yemek kaşığı tozşeker 1/2 yemek kaşığı tuz yaklaşık 4 su barda..

Düğün Çorbası Tarifi 02:56

Düğün Çorbası Tarifi

1 kase haşlanmış, didilmiş kırmızı et, 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1/2 limon suyu, 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı tereyağ, 4-5 su bardağı sıcak su, Tuz. *****************************************..

Tavuk Kalamar Tarifi 02:25

Tavuk Kalamar Tarifi

MALZEMELER 2 adet bütün tavuk göğüs, 1 yumurta, 1 çay kaşığı salça, 1 çay kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, Kızartmak için sıvı yağ, Galeta unu. ********************** En sev..

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi 02:03

Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi

Dilimlenmiş 1 adet ekmek (yaklaşık 10-12 dilim), 2 Yumurta, 1 su bardağı süt, Tuz, 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri. *************************** Yumurtalı Ekmek direkt çocukluğumdur benim. Annem evde yaptığı ..

Yufkadan Peynirli Gözleme Tarifi 01:43

Yufkadan Peynirli Gözleme Tarifi

Gözleme nasıl yapılır öğrenmek için videomuzu izleyebilirsiniz. Hazır yufkadan veya elde açarak ikisinin tarifinide videomuzun içindeki linkler yardımı ile ulaşabilirsiniz. Gözleme geleneksel bir türk lezzeti, içine koyu..

Tavuklu Tirit Tarifi 06:43

Tavuklu Tirit Tarifi

Malzemeler: Tabanı için; Bayat ekmek, Domates sosu için; 1 adet soğan, 3 adet domates, 2 silme yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kekik, Tuz. Yoğurt sosu için; 2 su barda..

Dört Farklı Sütlü Tatlı Tarifi  Bayram Tatlıları 05:16

Dört Farklı Sütlü Tatlı Tarifi Bayram Tatlıları

Şerbetli tatlıların Türk mutfağındaki yeri ayrı ama daha hafif lezzetler arayanlar için sütlü tatlıların kalbimizdeki yeri çok ama çok özel. Öyleyse sütlü tatlıları sevenleri zevkten ve lezzetten dört köşe yapacak nefis ..

Domates Çorbası Tarifi 03:23

Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler: 5 adet olgun domates, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı toz biber, 5 su bardağı su, İsteğe bağlı olarak 1/2 su bardağı süt, Tuz, Üzeri için kaşar rendesi. Sonbaharı yaşayamad..

Yağsız Patlamış Mısır Tarifi 02:12

Yağsız Patlamış Mısır Tarifi

1 çay bardağı kuru mısır tanesi, Tuz (opsiyonel). Uzun kış gecelerinin vazgeçilmezidir Patlamış Mısır. Ama işin içine yağ ve tuz girince işin rengi değişiyor biraz. Patlamış Mısır da öyle iki tane ağzıma atayım da bıraka..

Binlerce Kişinin Denediği Efsane Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları  Kolay Kokostar 05:43

Binlerce Kişinin Denediği Efsane Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topla

1 poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk süt alabildiği kadar hindistan cevizi (200 gr ) içi için isteğe göre biraz fındık,badem veya çam fıstığı üzeri için 200 gr bitter çikolata 100 gr Sütlü Çikolata isterseni..