#çift dil

Baba Nedir 03:48

Baba Nedir

Baba, Türk Dil Kurumu'nda çocuğu olan erkek olarak tanımlanır. Ama kimi zaman babalık biyolojik değil kazanılan bir unvan olarak da karşımıza çıkar. Baba gibi ise tavırları, bir işin piri ise, ortamın en komik, en eğlenc..

Jargon Nedir 02:25

Jargon Nedir

Jargon Nedir? Jargon, aynı meslek ya da topluluktaki insanların ortak dilden ayrı olarak kullandıkları özel dil veya söz dağarcığıdır. Bir grup için sosyolojik olarak birleştirici özelliğe sahiptir. Ama zaman zaman grub..

Tansiyonun Yükselmesi Durumunda Ne Yapılmalı 01:38

Tansiyonun Yükselmesi Durumunda Ne Yapılmalı

Tansiyonun yükselmesi durumunda hastanın sakinleşebileceği bir ortama alınması gerekir. Altta yatan sebep psikolojikse tansiyon bu şekilde normalleşebilir. Hipertansiyon söz konusu ise hastaya dil altı hapı verilebilir...

  • NABIZ tarafından
  • 855 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Hobbit 3  -Beş Ordunun Savaşı Film İzle 2:24:28

Hobbit 3 -Beş Ordunun Savaşı Film İzle

Filmin Adı: Hobbit 3 5 ordunun savaşı / The Hobbit: The Battle of The Five Armies Yıl:2014 Ülke: Abd, Yenizellanda Dil: Türkçe Dublaj Seri :3 Orjinal Adı Bütçe: 250 milyon $ Yaptığı Hasılar:956 milyon $ Kalite: 720p 108..

  • Tv Series tarafından
  • 42.755 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Yeni Gelin 15. Bölüm 2. Fragmanı 01:02

Yeni Gelin 15. Bölüm 2. Fragmanı

Yeni Gelin, doğuyla batının buluştuğu İstanbul’da filizlenen Bella ile Hazar aşkının Mezopotamya’nın egzotik topraklarına kök salma mücadelesini anlatıyor. Bu mücadelede çekişmeler olsa da özü ve dayanağı aşktır. Bella..

Ceylan Ertem & Mabel Matiz - Kör Heves 05:17

Ceylan Ertem & Mabel Matiz - Kör Heves

Bak Soğuyor Hece min Altındaki Bu Dil Ve Hiçbir Kere Çıkılmamış Gibi Düştü Bu Yol Elimde Kan, Kanımda Senden Bin Zehir Ne Var Ne Yok Yutuldu Bu Taşlar Kefil Kırıldı Cam Dağıldık Dört Bir Yana Kendimi Kopardım Gördüm Bu A..

  • TOP MÜZİK tarafından
  • 3.270 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Arzu Şahin - Yaralı Ceylanım 04:11

Arzu Şahin - Yaralı Ceylanım

Arzu Şahinin En güzel Şarkısı Yaralı Ceylan Türkü Sözü Hüseyin Karakuş Yaralı Ceylanım Senden Başkasına Gönül Vermem Elin Beslediği Gülden Al Bu Canı Sana Dermem Yandı Yürek Yana Yana Savur Külüm Döne Döne ..

  • PengoTV tarafından
  • 1.211 görüntüleme
  • 7 yıl önce
 Banu Alkan'ın Yaka Paça Krakola Götürülme Anları! 00:59

Banu Alkan'ın Yaka Paça Krakola Götürülme Anları!

Dünya Güzellerim'de Afrodit Banu Alkan, Nepal'e doğru yola çıkarken pasaport polislerinin kontrolüne takıldı. Alkan'ın yaka paça götürülme anları ortaya çıktı. Show TV ekranlarında yayınlanan 'Dünya Güzellerim'in çekimle..

  • ANKA tarafından
  • 799 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Viral Nedir 03:53

Viral Nedir

Viral Nedir? Viral, Türk Dil Kurumu'nda virüsler ile ilgili olarak tanımlanmış. Ama bu videoda elbette virüslerden falan bahsetmeyeceğiz. Hani şu nereden çıktığı pek de anlaşılmayan ilginç, etkileyici, komik ya da eğlen..

Manipülasyon Nedir 04:03

Manipülasyon Nedir

Manipülasyon için Türk Dil Kurumu yönlendirme demiş. Bak bu önemli. Manipülatörler manipülasyon yöntemleri ile seni, davranışlarını, zevklerini dolayısıyla hareketlerini manipüle ederler. Yoksa siz de manipüle edemedikle..

Metafor Nedir 03:31

Metafor Nedir

Türk Dil Kurumu metafor kelimesini mecaz olarak tanımlamış. Metafora örnek olarak, Cem Karaca'nın şarkısı Ben bir ceviz ağacıyım, Gülhane Parkı'nda yı verebiliriz. Ama Kenan Doğulu'nun Festival gibisin, katılmak istiy..

Dev Avcısı Jack Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle 1:54:04

Dev Avcısı Jack Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle

Yapım :2013 Filmleri İMDB Puanı :6.5 Tür :Fantastik Filmler Süre :1 Saat 54 Dakika Dil :Türkçe Dublaj Kategori :Yabancı Filmler Çok korkunç devler tarafından kaçırılan prensesi bulmak için kral en iyi şovalyelerini devl..

Kapan - Get Out Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle 1:44:05

Kapan - Get Out Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle

Yapım :2017 Filmleri İMDB Puanı :7.8 Tür :Korku Filmleri Süre :1 Saat 44 Dakika Dil :Türkçe Dublaj Kategori :Yabancı Filmler Korku ve gizem türünde olan kapan filminde bir adam ve kızlarının diğer erkeklerden gelebilecek..

Kral Arthur Kılıç Efsanesi (King Arthur Legend of the Sword) Yabancı Film Türkçe Dublaj İzle 2:06:13

Kral Arthur Kılıç Efsanesi (King Arthur Legend of the Sword) Yabancı F

Filmde genç Arthur’u Londinium’un arka geçitlerinde ekibi ile henüz kendi kaderini belirleyecek olan efsanevi kılıç Excalibur’u büyük taştan çıkartacağından habersiz bir halde gezinirken görüyoruz. Bir anda kılıcın etkis..

Kaptan Düşükdon Destansı İlk Film Yabancı Animasyon Film İzle 1:28:40

Kaptan Düşükdon Destansı İlk Film Yabancı Animasyon Film İzle

Okulda çok iyi arkadaş olan George ve Harold sürekli okul müdürü tarafından yaramazlık yaptıkları için cezalandırılmaktadırlar. İki kafadar arkadaşın bu durumu bir şekilde çözmeleri gerekmektedir. İkisininde hayal dünyas..

Sahil Güvenlik - Baywatch Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle 1:56:27

Sahil Güvenlik - Baywatch Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle

Dizi tarihinde 1990'lı yıllara damgasını vurmuş sahil güvenlik dizisi 2017 yılında beyazperdede izleyicilerle buluştu. Mitch Buchannon'un cankurtaran olarak sahilde çalıştığı sırada yanına yeni bir ortak gelmesi sonucund..

Arta Kalan Peynirli Makarna Tarifi 05:31

Arta Kalan Peynirli Makarna Tarifi

Malzemeler 500 gram Makarna 1,5 yemek kaşığı Tereyağı 1/2 su bardağı Jambon 1 su bardağı Mozzarella 1 su bardağı Dil Peyniri 1 su bardağı Eski Kaşar 1/4 su bardağı Parmesan Peyniri 1 su bardağı Ceviz 3 yemek kaşığı Galet..

Arta Kalan Peynirli Makarna Tarifi 05:31

Arta Kalan Peynirli Makarna Tarifi

Malzemeler: 500 gram Makarna 1,5 yemek kaşığı Tereyağı 1/2 su bardağı Jambon 1 su bardağı Mozzarella 1 su bardağı Dil Peyniri 1 su bardağı Eski Kaşar 1/4 su bardağı Parmesan Peyniri 1 su bardağı Ceviz 3 yemek kaşığı Gal..

Ramazan Pidesinden Börek Tarifi 04:33

Ramazan Pidesinden Börek Tarifi

Malzemeler: 1 adet Pide 3 adet Yumurta 1,5 bardak Süt 1 paket Kabartma Tozu 1,5 bardak Peynir (Kaşar & Dil Peyniri) Pastırma..

Akdeniz Tostu Tarifi 03:36

Akdeniz Tostu Tarifi

Malzemeler: 2 dilim Ekmek Dil Peyniri Domates Roka Fesleğen Zeytin Ezmesi Sızma Zeytinyağı..

Çin Seddi - The Great Wall Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle 1:43:02

Çin Seddi - The Great Wall Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle

Barutun icadından sonra asyadan barutu alan komutan avrupaya barutu götürme yolunda uğradığı saldırı sonucunda çinliler tarafından barut ellerinden alınır. Komutan tüm askerlerini kaybeder sadece 3 kişi kalırlar. Birde r..

Örümcek Adam Eve Dönüş  Spider Man Homecoming Yabancı Film Türkçe Altyazılı Hd İzle 2:13:26

Örümcek Adam Eve Dönüş Spider Man Homecoming Yabancı Film Türkçe Alty

Peter, Tony Stark yani Demir Adamın ekibine girmek ve suçla mücadele etmek için beklemektedir. Ancak Tony Stark'ın isteklerine cevap vermemesi yüzünden, Peter yani Örümcek Adam kendi suç takibini başlatmıştır. Ancak bu s..

Örümcek Adam Eve Dönüş - Spider-Man Homecoming Yabancı Film  Türkçe Dublaj Hd İzle 2:13:26

Örümcek Adam Eve Dönüş - Spider-Man Homecoming Yabancı Film Türkçe Du

Peter, Tony Stark yani Demir Adamın ekibine girmek ve suçla mücadele etmek için beklemektedir. Ancak Tony Stark'ın isteklerine cevap vermemesi yüzünden, Peter yani Örümcek Adam kendi suç takibini başlatmıştır. Ancak bu s..

Yaratık Covenant - Alien Covenant Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle 2:02:02

Yaratık Covenant - Alien Covenant Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle

Filmin konusunu kısaca anlatmak gerekirse; Covenant gemisinin mürettebatı keşfedilmemiş bir cennet bulduklarını düşünürler. Ancak aslında bu sözde cennet köşesi karanlık ve tehlikeli bir dünyadır. Bu karanlık ve tehlikel..

Yetişkinlikte Kekemeliğin Tedavisi Mümkün Mü 00:57

Yetişkinlikte Kekemeliğin Tedavisi Mümkün Mü

Kekemeliğin tedavisi her yaşta mümkün. Tedavide önemli olan kişiye uygun tedavi yöntemini belirlemek ve bu yöntemle çalışmak. Uzman dil ve konuşma terapistlerinden yardım alan kişiler, hangi yaşta olursa olsunlar kekemel..

  • NABIZ tarafından
  • 791 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Dudak Ve Damak Yarıklarında Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır 00:56

Dudak Ve Damak Yarıklarında Konuşma Terapisi Nasıl Yapılır

Dudak ve damak yarıkları doğumla birlikte gelen bir anomali. Dudak ve damak yarıklarında konuşma terapisi yapılmadan önce estetik operasyonla bu sorunun giderilmesi gerekir. Dil ve damak yarığı onarıldıktan sonra konuşma..

  • NABIZ tarafından
  • 1.041 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Konuşma Bozukluğu Nedir 00:45

Konuşma Bozukluğu Nedir

Konuşma bozuklukları sözel dildeki gerekli sesleri çıkarmaya ilişkin motor işlevlerin tam olarak yerine getirilememesi olarak tanımlanabilir. Sesler doğru telaffuz edilemeyebilir. Akış, vurgu ve ritimle ilgili problemler..

  • NABIZ tarafından
  • 517 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Artikülasyon Bozukluğu Nedir 00:53

Artikülasyon Bozukluğu Nedir

Artikülasyon, konuşmada yer alan organların düzenli ve birbirinin ardı sıra yaptığı hareketlerle seslerin üretilmesine denir. Artikülatör organlar dil, diş, dudaklar, damak ve küçük dildir. Artikülasyon bozukluğu, bu ses..

  • NABIZ tarafından
  • 556 görüntüleme
  • 7 yıl önce
Mumya The Mummy 2017 Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd izle 1:50:07

Mumya The Mummy 2017 Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd izle

The Mummy filmini izledik yani Brendan Fraser versiyonu olan Mumya 1 filmini izledik ve bu filmin ilk yapıtından farkı ne olabilir ki diyorsanız işte siz yanıtı.… ‘’Acımasız çöllerin derinliklerinde, bir mezarın içinde g..

Oyun - Gerald's Game Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle 1:43:24

Oyun - Gerald's Game Yabancı Film Türkçe Dublaj Hd İzle

Jessie ve Gerald evli bir çifttir genel olarak Gerald sevişmeyi çok seven bunun en üst noktalarına çıkmak için her seferinde değişik şeyler bulan birisidir. Yine değişiklik yapmak için ormanlık bir alanda hafta sonu eşiy..